Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Tko je zapravo ugrožen u Bosni i Hercegovini?

U posljednje vrijeme svjedoci smo gotovo svakodnevnih tvrdnji Bosanskih katolika da su oni ti koji su ugroženi u Bosni i Hercegovini i da im mi Hrvati moramo pomoći. Takve tvrdnje posebno će naglašavati političari koji su porijeklom iz Bosne i Hercegovine, te naravno Bosansko- Hercegovačka crkva. No, jeste li se upitali koliko u svemu tome ima istine?

U Bosni i Hercegovini najviše su ugroženi Bošnjaci i Srbi, a najmanje Bosanski katolici

Naime istina je da su od sva tri naroda koji žive u Bosni i Hercegovini. Bosanski katolici najmanje ugroženi jer u Bosansko Hercegovačkoj vlasti imaju nesrazmjeran broj glasova u odnosu na broj stanovnika. Naime brojke su vrlo jasne i kažu da Bošnjaka u BiH ima oko 2.0 milijuna, Srba oko 1.5 milijuna i Bosanskih katlika, koji glume da su Hrvati samo 300 do 500 tisuća. Zanimljivo je da tih 300 do 500 000 preobraćenih katolika ima čak trećinu vlasti iako u broju stanovnika sudjeluju sa samo jednom desetinom stanovništva. Sve to jasno govori da su u Bosni i Hercegovini najviše ugroženi Bošnjaci i Srbi, a najmanje Bosanski katolici.

Tko je najviše kriv za stanje u Bosni i Hercegovini?

Budimo iskreni za svo zlo koje se događa i koje se u ne tako davnoj prošlosti dogodilo u Bosni i Hercegovini najviše su krivi upravo bosanski katolici i njihova Katolička crkva, odnosno Vatikan. Njihova težnja za širenjem vjere, crkvenih posjeda i preobračenjem nevjernika dovela je do gotovo svih ratova i krvoprolića u Bosni i Hercegovini.  Poznato je recimo i da su Bosanski pašaluk od Austrijskih vlasti branili združeni Muslimansko -Srpski odredi. Gdje su u to vrijeme bili bosanski preobraćeni katolici? Nigdje, jer nisu ni postojali, odnosno nisu se još preobratili!  Poznato je da su nakon Austrougarske aneksije Bosanskog pašaluka upravo friško preobraćeni katolici imali najveća prava što je u konačnici pod pokroviteljstvom katoličke crkve dovelo do NDH-zije i stravičnih zločina, koji su to vrijeme počinjeni. Sve to eskaliralo je i 90-ih godina kad su Srbi započeli rat upravo u strahu od Turaka i Ustaša, odnosno Bosanskih katolika i njihove crkve.

Zašto Bosanski katolici glume da su Hrvati?

Za razliku od Bošnjaka koji su postali narod, Bosanski katolici uporno glume da su Hrvati, iako je svima jasno da oni s nama Hrvatima nemaju nikakvih dodirnih točaka. Njihova i naša povijest su različite ( upravo oni su kao Turci i Poturice bili najveći i vjekovni neprijatelji hrvatskog naroda). Različiti su nam običaji, jezik, kultura i književnost. Jedina dodirna točka koja nas spaja i još više razdvaja je katolička crkva. A, katoličku crkvu baš kao i nas hrvate boli briga za bosanske katolike, no oni su im važno oružje u širenju vjere preobraćivanju nevjernika i zauzimanje tuđih teritorija. Nažalost upravo ta katolička crkva, odnosno Vatikan svjesna je činjenice da je Bosanskih katolika malo i da ne mogu preživjeti i biti od koristi crkvi ako nemaju zaštitu brojnijeg naroda. I da to je činjenica zbog koje Bosanski katolici i Bosanska katolička crkva lažu sami sebe kad tvrde da su – Hrvati.

Tko su Bosanski katolici kad dođu u Hrvatsku?

Bosanskih katolika u Bosni i Hercegovini ima sve manje zato jer se masovno useljavaju u Hrvatsku u kojoj još nisu sve pokrali, a sve dok ovdje ima nešto za ukrasti Turci i Ustaše, odnosno Bosanski katolici će biti ovdje. Ili sve dok ih mi Hrvati po tko zna koji put ne istjeramo iz Lijepe naše. Sve to znači da za nesretnu sudbinu Bosanskih katolika nisu krivi, ni Bošnjaci, ni Srbi, već upravo Bosanski katolici i njihov vjekovni nagon za lopovlukom, pljačkom i kriminalom. No, odgovor na ono najvažnije pitanje koje glasi: Tko su Bosanski katolici kad dođu u Hrvatsku je jednostavan. Nitko i ništa. Odnosno samo neželjeni gosti i okupatori, koji već stoljećima pljačkaju ovaj nesretni Hrvatski narod. Jesu li Bosanski katolici – Hrvati. Naravno da nisu, a nikad to neće ni postati.

Zašto Bosanski katolici i njihova Bosanska katolička crkva žele izazvati rat u Bosni i Hercegovini 

Namjera je vrlo jasna. Svaki rat najviše odgovara lopovima i kriminalcima a međusobno istrijebljenje opet najviše odgovara katoličkoj crkvi, koja preživjelima nudi spas i utjehu i nagovara ih da se preobrate i prihvate jedinu pravu (katoličku) vjeru. Sve to vidjeli smo i za vrijeme Austrougarske, NDH-zije i Jugoslavije. No, Katolička crkva i bosanski katolici znaju da je taj njihov rat bez nas Hrvata za njih izgubljen. I upravo zato za nas Hrvate je najpametnije da se ne miješamo u Bosnu i Hercegovini i da dopustimo da se narodi koji tamo žive sami dogovore. U suprotnom dogoditi će se to da u nesretnoj Turskoj vukojebini ginu naša Hrvatska djeca, a da se Bosanski Katolici, odnosno Turci i Ustaše opet skrivaju u Hrvatskoj.

Hrvatska se ne smije miješati u politiku u Bosni i Hercegovini i glumiti Miloševića

Sigurno se sjećate Slobodana Miloševića i svog zla koje je učinio narodima širom Jugoslavije. Počelo je u Kosovu i Sloveniji, proširilo se na Hrvatsku i završilo u Bosni i Hercegovini. Krvoproliće, zločini i masovna ubojstva jedino su po čemu ga se sjećamo. I upravo zato mi Hrvati ne smijemo dozvoliti Bosanskim katolicima, koji kao okupatori predstavljaju lažnu vlast u Hrvatskoj da glume Miloševića i izazivaju sukobe u Bosni i Hercegovini. Nijedan izmišljeni Hrvat (Bosanski katolik) poput Milanovića, Granića ili bračnog para Raspudić, nije vrijedan nijedne kapi naše hrvatske krvi. A, isto tako ni Bošnjačke, ni Srpske. Stoga Bosanskim katolicima i njihovoj Bosanskoj katoličkoj crkvi treba poručiti da spas i saveznika ne traže među nama Hrvatima.

A, ako im se zaista ratuje onda neka ratuju sami. Bez nas Hrvata. Tko zna možda će onaj tko ih je na sve to nagovorio pomoći. A, možda i neće jer se katolička crkva i Vatikan u pravilu ne miješaju u ratove. Čak ni u one koje su sami izazvali.

 


 

Video prilog – Jesu li Bosanski katolici zaista žrtve?

Logor Dretelj bio je sabirni logor kojeg je vodila Hrvatska Republika Herceg-Bosna kraj Čapljine od travnja 1993. do travnja 1994. tijekom Bošnjačko-hrvatskog sukoba u sklopu rata u Bosni i Hercegovini. U logoru su također zlostavljani Srbi od strane vojnika Hrvatskih obrambenih snaga .  U ljeto 1993., Hrvatska Republika Herceg-Bosna i HVO su proveli akciju masovnog hapšenja bošnjačkih muškaraca diljem doline Neretve, uključujući i Bošnjaka koji su služili u HVO-u, te ih zatvorila u logoru Dretelj. Mnogi od zatvorenika su bili civili. Tijekom kolovoza i rujna 1993., kriteriji HVO-a za puštanje zatvorenika na slobodu bili su brak s navodnom Hrvaticom ili posjedovanje vize i pisma garancije da će zauvijek napustiti BiH.

Prema dostupnim podacima najmanje četvero zatvorenika poginulo je u tom razdoblju u Dretelju. Međunarodni odbor Crvenog križa dobio je dozvolu posjetiti lokaciju tek u rujnu 1993. Tada je HVO premjestila neke zatvorenike u Silos u Čapljini, kako bi prikrila znakove okrutnog mučenja logoraša.

 

 

————–

Napisao, uredio i obradio: Nenad Grbac

—————————–—

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.

Možda vam privuće pažnju...