Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Let iznad domoljubnog gnijezda!

Jeste li se ikad upitali tko je kriv za zločine u Vukovaru? Jesu li za njih krivi pobunjeni Srbi? Pobunjeni Hrvati koji su branili svoj grad od okupatora? JNA? Navodno Hrvatska, a zapravo Ustaška vlast, koja je izdala Vukovar? Mladi Jastreb koji je krvavim batinama platio to što je branio Vukovar? Glavaš i društvo koji su akumulatorskom kiselinom napajali žedne Srbe? Veliki Rvat (baš kao što mu to i ime kaže) Munib Suljić, koji je “junački” ubio jedanaest godišnju Aleksandru Zec? Slobodan Milošević? Ratko Mladić? Tomislav Merčep? Franjo Tuđman? Gojko Šušak?

Nemoguće je da su oni krivi!

Je li itko od njih kriv za zločine u Vukovaru? Naravno da nije!  Nemoguće je da junaci i heroji, koji su samo branili svoj narod, budu zločinci! I Ratko Mladić i Tomislav Merćep su junaci i heroji, koji su samo branili svoj srpski ili hrvatski narod. Jedino za Muniba Suljića i Zlatka Hasanbegovića nismo sigurni što su oni i čiji su oni narod zapravo branili.

 Tko je kriv za zločine u Vukovaru? Klinci koji ne pohađaju vjeronauk!

I zato ćemo vam otkriti jedinu i pravu istinu: za zločine počinjene u Vukovaru krivi su klinci iz osnovne i srednje škole koji ne pohađaju vjeronauk. Zašto oni? Prvo: zato jer ne pohađaju vjeronauk. Drugo: zato jer ne mogu odgovoriti na pitanje: gdje su bili 90-et i neke, kad se pucalo, ubijalo djecu, silovalo žene i napajalo žedne akumulatorskom kiselinom. I treće ono najvažnije: zato jer nemaju nikakvih dokaza da te zločine nisu učinili?

Tko bi drugi bio kriv nego sirotinja?

Najteža okolnost za te nesretne klince je to što njihovi roditelji nemaju love jer im je navodna Rvatska država sve otela, putem privatizacije, pretvorbe, obnove, otkupa stanova, stare i nove devizne štednje, kredita u švicarskim francima, obavezne ugradnje razdjelnika na radijatorima, novih fasada, novih plinskih bojlera, PDV-a i slično. Naime dobro je poznato je da u ovoj državi vrijedi samo jedno pravilo: Tko nema love – kriv je, a tko ima love – nije kriv.

Upravo zbog tog pravila mnogi su političari, ubojice, lopovi i kriminalci danas slobodni, a mnogi siromašni i obični ljudi ubrzo će završiti u zatvoru zbog teških zločina kao što su prelazak ceste bez obilježenog pješačkog prijelaza ili krađe čokoladice “Životinjsko carstvo”, u lokalnom supermarketu.

Njihovu krivnju lako je dokazati!

S druge strane s sudstvom, policijom i tajnim službama, kakve mi Hrvati imamo, lako će biti dokazati da su danas sedmo ili četrnaesto godišnjaci i prije 1990 godine bili psi rata, plaćeni vojnici i ubojice, legionari francuske legije stranaca ili još gore osuđeni kriminalci (recimo zbog pljačke zlata ) i da su kao takvi u Hrvatsku došli izazvati rat (oprostite boriti se za svoj Hrvatski narod). Jedino nam nije jasno za čiji narod su se borili psi rata iz Bosne i Hercegovine, Kosova i Francuske ali to u ovom trenutku i nije posebno važno.

Nakon dugotrajne amnezije, 27. godina kasnije, sjetila se da je bila silovana!

Naravno posebno nas zabrinjava to što su djece koja ne polaze vjeronauk sklona silovanjima.

Prisjetimo se samo slučaja Marija.N. iz Vukovara, koja se nakon dugotrajne amnezije, 27. godina kasnije, sjetila da je bila silovana! Kako je do toga došlo? Jadna Marija je došla u ured Mirovinskog fonda kako bi ishodila mirovinu. No, za šalterom ju je umjesto službenice čekao prerušeni agent UDBE (oprostite Uskoka ili SOA-e). Dobar dan gospodine Trump rekla je Marija, a agent je na to bijesno skinuo gumenu masku s lica (uz pomoć koje se vješto prerušio) i rekao: dođi ti Marija kod mene u kancelariju da mi porazgovaramo. Nakon kratkog vremena Marija je saznala da nikako ne može dobiti penziju, osim ako pred javnošću ne prizna da je 1991 u Vukovaru bila silovana. Pa, kako da kažem da sam bila silovana kad sam u to vrijeme već živjela kod kćerke u Zagrebu, pitala je Marija, a agent UDBE (oprostite Uskoka ili SOA-e) joj je odgovorio: Ako kažeš ono što ti ja kažem dobiti ćeš status branitelja i penziju od najmanje 15 000 kuna. Pa si ti misli.

Svi su jecali i plakali, a najviše su plakali agenti Uskoka i SOA-e

I tako su nakon 27 godina točno na dan desničarskog štrajka protiv Plenkovića zbog navodnog nekažnjavanja ratnih zločinaca u Vukovaru neke Vukovarske žene, koje si nisu mogle ili uspjele dosad srediti braniteljske mirovine, javno istupile i priznale da su baš na dan pada Vukovara bile silovane i maltretirane. Sama izjava jadnih i napaćenih žena bila je stravično i potresno iskustvo. Svi su jecali i plakali, a najviše su plakali agenti SOA-e, UDBE ili Uskoka, koje je netko zadužio da tik pored pozornice režu luk.

A, ako ste se pitali tko je kriv za sva ta silovanja odgovor je jednostavan!

Jasno je da za sva ta grozna i stravična silovanja nikako ne mogu biti krivi hrabri ratnici koji su i s jedne i s druge strane samo borili kako bi obranili svoju Hrvatsku ili Srpsku zemlju. Naime samim sudjelovanjem u ratu svi oni su oboljeli od PSTP-a što znači da im je libido bio malen, odnosno da im se ona stvar uopće nije dizala. A, pošto u ono vrijeme nije bilo interneta i nije bile viagre (nije još bila izumljena), logično je da hrabri Srpski i Rvatski branitelji nisu mogli silovati te žene.

I opet su krivi klinci iz osnovne i srednje škole koji ne pohađaju vjeronauk

I tu dolazimo do pravog krivca: klinca iz osnovne i srednje škole koji ne pohađaju vjeronauk. Naime poznato je da ti klinci umjesto da čitaju molitvenike, surfaju internetom. A, tko surfa internetom taj i kupuje. A, tko kupuje na internetu taj kupuje i viagru. A tko kupuje viagru taj ima libido i cijelo vrijeme je napaljen. Dodajte tu još samo vremeplov i logično je da su klinci iz osnovne i srednje škole koji ne pohađaju vjeronauk izvršili sva ta silovanja, koja u biti i nisu tako loša, jer su Mariji i njenim prijateljicama omogućila da uživaju u za Hrvatske prilike ne baš malim mirovinama.

No, problem bi opet mogli biti Srbi!

No problem bi mogli biti Srbi! Zašto? Zato jer su oni jedan užasno nezahvalan narod. Bez obzira što su ih navodni Rvati, mazli i pazili, pucajući im u glave, ubijajući im djecu, starice,  žedne u skladu s kršćanskim milosrđem napajali kiselinom oni i dalje tvrde da su ih napadali i ubijali Ustaše, a ne Hrvatski tinejdžeri rođeni 2005 i kasnije. Iz tog razloga potrebno je  odmah izmisliti nekog Srbina, koji je početkom rata prestao biti Srbin i postao Veliki Rvat i koji će naravno posvjedočiti da su za sve zločine počinjene u Vukovaru krivi Hrvatski i Srpski osnovnoškolci i srednjoškolci koji ne pohađaju vjeronauk..

Ti Srbi su zbilja krajnje nezahvalan narod

O tome koliko su Srbi nezahvalan narod govori vam i sljedeći događaj: Nakon što su ranih devedesetih u Osijeku nekad veliki Rvati, a današnji rodoljubi, branitelji, bivši saborski zastupnici i nepravomoćno osuđeni ratni zločinci uhvatili nekog Srbina za početak bi batinama ubili boga u njemu i tjerali ga da prizna s kojim to četnicima surađuje. Ako nije priznao sipali bi mu kiselinu iz akumulatora u usta i zalijepili mu ih selojtepom. Ako ni tad nije priznao odveli bi ga na obalu Drave, ispalili mu metak u glavu i bacili u rijeku.

Što bi se poslije desilo s njegovom imovinom ili stanom? To nam nije poznato jer to nikad nitko nije ni istraživao. I nemojte nas pitati – zašto!

Čovjek koji nikad nije, ni rekao, ni napisao – hvala

Ono najgore i ono što najviše vrijeđa velike Hrvatske domoljube i ratne heroje je to da se nijedan Srbin nije javio i zahvalio im se na svoj toj uzvišenoj dobroti, koju su im učinili. Jedan od rijetkih Srba, koji su takvu domoljubnu torturu preživjeli bio je i osječki električar Radoslav Ratković.  No, kao za inat, ni on nikad nije Branimiru i njegovom društvu velikim Rvatima iz Hercegovine, poslao nijednu razglednicu sa zahvalom. A, mogao je samo napisati jedno veliko – Hvala.

Jer da ga oni nisu mučili i pokušali ubiti on nikad ne bi preživio. Što znači da bi danas bio mrtav. Zapravo oni su mu svojim mučenjem iako on to ne želi priznati – spasili život.

Let iznad domoljubnog gnijezda

A, ukoliko ste se čitajući ovaj tekst upitali je li možda autor pokušao napisati scenarij za neki novi “Let iznad kukavičjeg gnijezda”, odgovor je negativan. Ludnica iz tog filma, odnosno umobolnica u kojoj je taj film sniman dječja je igračka u odnosu na stvarnost u kojoj svi mi danas živimo. Glupost, ludost i neukost osnovni su preduvjeti kako bi zločinci i kriminalci postali junaci i heroji i dugo, dugo nametnički i parazitski živjeli na račun Hrvatskog naroda, naroda kojem ne pripadaju i kojem nikad nisu ni pripadali.

A, nije lako suzbijati sumnju i patrolirati iznad domoljubnog gnijezda

A, kad narod nekim slučajem posumnja da navodni heroji, zapravo i nisu heroji, nego zločinci, tad pod hitno treba izmisliti neka nova zvjerstva, mučenja,  silovanja ili bilo što drugo što su učinili pripadnici suprotstavljene strane, stalno isticati svoja navodna herojstva i pomno skrivati sve svoje zločine. I nemojte misliti da je to lak posao  jer suzbijati sumnju i vječno patrolirati iznad domoljubnog gnijezda nije ni izbliza lako, kao što je bilo lako, napajati žedne akumulatorskom kiselinom, pucati im u glavu i bacati ih u rijeku.

Klinci koji ne pohađaju vjeronauk! Naravno da su oni za sve krivi.

A, klinci koji ne pohađaju vjeronauk! Naravno da su oni za sve krivi. I stoga će njihova sveta dužnost biti da još desetljećima, a možda i stoljećima, otplaćuju sve dugove i kredite kojim su ih letači iznad domoljubnih gnijezda zadužili. Naravno sve to samo ako se u međuvremenu ne uozbilje, prestanu koristiti viagru i vremeplove i dok ne shvate da su letači iznad domoljubnih gnijezda, ovu jadnu i napaćenu Hrvatsku zemlju pretvorili u zemlju koju je za početak i najbolje i najpametnije – temeljito očistiti od svih nametnika i parazita.

Napisao, uredio i obradio: Nenad Grbac

 


 

Video Prilog – “Let iznad kukavičjeg gnijezda”

Prije izlaska romana “Let iznad kukavičjeg gnijezda”, Kena Keseya nitko se nije bavio problemom mentalnih bolesti i kritikom tadašnjeg poimanju liječenja takvih ljudi; koje je u potpunosti podbacilo jer ne polazi od pretpostavke da su i mentalno oboljeli ljudi u konačnici ljudi kao i svi mi ostali. A onda se 1975. godine pojavio i istoimeni film režisera Miloša Formana zasnovan na Keseyevoj knjizi.

Za veliki uspjeh tog filma osim sjajnog književnog predloška,  sjajnog režisera, zaslužna je i iz glumačka postava. Zapravo ovo je jedan od najboljih filmova u povijesti filma gdje svaki glumac briljantno radi na karakterizaciji svog lika. Na čelu je naravno Jack Nicholson, no nikako ne treba zanemariti zadivljujuću glumu sporednih glumaca (Dourif, DeVito, Lloyd, Lassick, Sampson…) koji nam pomažu da se u potpunosti poistovjetimo s likovima, i tjeraju nas da se zabrinemo za njihovu sudbinu.

O uspjehu filma “Let iznad kukavičjeg gnijezda” govore nam i sljedeći podaci: dobitnik Oscara za najbolji film, režiju, glumca (Jack Nicholson), glumicu (Louise Fletcher), scenarij prema književnom djelu, uz nominacije za epizodnog glumca (Brad Dourif), kameru, montažu i glazbu.

 

 

—————

Napisao, uredio i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.

 

Možda vam privuće pažnju...