Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Pedofilija – tema o kojoj katolička crkva i svećenici ne žele pričati

Pedofilija – tema o kojoj katolička crkva i svećenici ne žele pričati

Bosansko Hercegovačka katolička crkva se u Hrvatskoj bavi svime i svačime. Od širenja Ustaškog nauka, mržnje i netrpeljivosti prema drugim nacijama, Hrvatima rođenim u Hrvatskoj, svima koji misle drugačije, homoseksualcima, nevjernicima, ateistima, opraštanjem grijeha najvećim kriminalcima, koji su uvijek (vidi iznenađenja), njihovi zemljaci iz Hercegovine, pa do određivanja s kime Hrvatski građani smiju ili ne smiju spavati ili voditi ljubav i pod kojim uvjetima.

Upravo zato upitali smo se,  a tko i što su zapravo ti svećenici iz Bosne i Hercegovine nama Hrvatima, što oni uopće rade ovdje u Hrvatskoj  i zašto im nikad i u ni u kom slučaju im ne bi trebali dozvoliti da se bave našom Hrvatskom djecom?

Za početak upitajmo se što je to pedofilija?

Za početak upitajmo se što je to pedofilija?  Enciklopedije nam kažu sljedeće:

Pedofilija (grč. paidos – dječak + fileo – volim) spolna je nastranost, vrsta seksualne perverzije, sklonost prema djeci istog ili suprotnog spola, oblik spolnog zlostavljanja i nasilja, koje se očituje putem zadovoljavanja pohote i seksualnog nagona odraslih osoba na djeci.

Znanstvena istraživanja i studije dokazuju da su svećenici u katoličkoj crkvi skloniji  pedofiliji ili zlostavljanju djece od svih ostalih muškaraca!

Znanstvena istraživanja i studije ukazuju da su svećenici u katoličkoj crkvi skloniji  pedofiliji ili zlostavljanju djece i odraslih puno više od ostalih muškaraca. To se objašnjava činjenicom da žive u Celibatu. Riječ “Celibat”,  označava uzdržavanje od sexa i braka iz religijskih razloga, a koje je posebno karakteristično za svećenike i redovnike.  Kod kršćana je najpoznatiji obavezni celibat svećenika Rimokatoličke Crkve; kod pravoslavaca je ograničen za episkope i monahe, dok ga je protestantska Reformacija uglavnom odbacila. Islam, pak apsolutno odbacuje i zabranjuje celibat.

Upravo zato slučajevi Pedofilije, odnosno zlostavljanja djece najčešći su u Katoličkoj crkvi.

Što je  “Celibat”?

Riječ Celibat potječe od latinske riječi coelibatus za “samca” ili “neženju” ili, rjeđe, bezbračnost, je izraz koji se koristi za stanje osobe koja nije u braku, usprkos toga što je dovoljno zrela i ima fizičke, materijalne i druge uvjete za njegovo sklapanje. U širem smislu se, pogotovo nakon seksualne revolucije, odnosi i na uzdržavanje od bilo kakvih seksualnih odnosa.

I sama crkva je svjesna povezanosti celibata i pedofilije, odnosno zlostavljanja djece

Otpor prema celibatu i shvaćanje da je celibat kriv za mnoge slučajeve pedofilije i nasilja nad djecom postoji praktički oduvijek. Recimo poznato je da je apostol Pavao, koji je živio u 1. stoljeću, već tada upozoravao svoje vjernike da se čuvaju onih koji šire “zavodljive nadahnute objave” i “zabranjuju ženiti se”.  Isto tako zna se da je svećenički celibat  postao predmetom velikih polemika u Katoličkoj crkvi u 20. i 21. stoljeću, a poznato je i da mnogi liberalni teolozi  zahtijevaju njegovo bezuslovno ukidanje.

Zašto se slučajevi pedofilije u crkvi tako brižno sakrivaju i zataškuju?

O problemu zvanom pedofilija se ranije nije pričalo. Crkva se uvijek pobrinula da se takvi slučajevi zatrpaju pod debeli tepih, da se djeca koja su usudila progovoriti o zlostavljanju isključe iz društva, proglase mentalno bolesnima ili lažljivcima. Optužbe su po prvi puta počele poprimati široki publicitet kasnih 1980-ih. Zanimljivo je napomenuti i da su zabilježeni i neki slučajevi gdje su zlostavljana djeca imala tek 3 godine.

2010 godina nakon Krista crkva se napokon i po prvi put ispričala žrtvama (malo im je trebalo!)!

Nakon silnog medijskoga pritiska tek 2010. godine, papa Benedikt XVI se prvi put javno ispričao žrtvama seksualnog zlostavljanja, kao i zbog toga jer je crkva stoljećima skrivala i štitila počinitelje .

Slučajevi pedofilije i zlostavljanja djece od strane Katoličkih svećenika u Hrvatskoj! 

O slučajevima pedofilije i zlostavljanja djece od strane svećenika u Hrvatskoj  vrlo malo se zna jer se crkva u suradnji s političarima uvijek potrudi zataškati svaki novi skandal. Prvi svećenik u Hrvatskoj osuđen za pedofiliju bio je župnik iz zagrebačkih Šestina Ivan Čuček.   Poznat je i slučaj bibinjskog župnika don Nediljka Ivanova. Sumnja se da je čak stotinjak muške djece od 10 do 13 godina bilo žrtvama pohotnog don Nediljka. Spominju se još mnoga imena poput Mladena Kožine, Drage Ljubičića i mnogih drugih…

Pedofilski skandali stalno razotkrivaju navodno Hrvatsku crkvu!

Najnoviji, ili možda tek jedan od najnovijih otkrivenih pedofilskih skandala unutar navodne katoličke crkve je svećenik pedofil iz Splita, koji  je na kraju i priznao da je zlostavljao djecu. Naravno sve to je godinama zataškavano, pa je sad navodno pokrenut i postupak protiv drugih svećenika, koji su sve to tajili.

Što kažu žrtve zlostavljanja?

Srđana Tripala splitski svećenik počeo je zlostavljati dok je imao 12 godina. Sve je napisao istražiteljima u Vatikanu no to naravno nije pomoglo već se nastojalo zataškati . Tripalo je u crkvu došao 1991. na poziv tog istog fratra kako bi svirao u crkvenom bendu. Srđan je rekao:  Po završetku nastupa prišao mi je taj fratar izrazivši želju da me malo bolje upozna… “Neka živi, želim mu da živi što dulje, u sramoti i strahu…”

Bibinjski pedofil, odnosno svećenik Don Ivanov je za zasluge tijekom dvadesetogodišnjeg djelovanja nagrađen za životno djelo, te je postao počasni građanin Bibinja. Međutim, on je za žrtvu njegovog zlostavljanja i pedofilije Josipa Lisicu obični kriminalac. Zlostavljanje od strane Don Ivanova Josip je opisao sljedećim riječima: Za vrijeme tzv. ‘duhovnog razgovora’ nasilno mi je otkopčao remen i počeo otkopčavati hlače. Pritom je drhtao i disao vrlo uzbuđeno, poput životinje. Tu scenu još i danas pamtim, kao da se jučer dogodila. Tada sam imao 13 godina – prisjeća se nevoljko. Danas se pita koliko je dječaka koji mu se nisu uspjeli othrvati prošlo kroz Nedjeljkove ruke.

“Tražio je od mene da s skinem i dirao me po spolnom organu. Mjerio ga i tražio da mu kažem koliko često mastrubiram”, rekao je i Josip Lenkić Barać  također žrtva Bibinjskog svećenika – pedofila.

Zanimljivo je i da je Josip Lisica  kao i mnogi drugi prijavio pohotnog svećenika nadbiskupu Želimiru Puljiću poznatom po držanju Misa u Bleiburgu i silnom suosjećanju s svojom Ustaškim braćom i  zločincima, no da Ustaški nadbiskup nije povodom toga učinio gotovo ništa, osim što je pomogao da se slučajevi pedofilije zataškaju.  Tko zna možda su pedofilija i zlostavljanje nesretne dječice stari narodni običaji u njegovoj domovini Bosni i Hercegovini!

Nezadovoljstvo Hrvatskog naroda takvim svećenicima i takvom crkvom

O nezadovoljstvu Hrvatskog naroda takvim svećenicima i takvom crkvom više će vam reći natpisi na transparentima i naslovi u novinama od kojih smo izdvojili sljedeće:

“Neka mu Bog oprosti, mi nećemo”, “Split oblijepljen tjeralicama s fotografijom svećenika pedofila koji je traumatizirao na desetke dječaka”, “Svjedok iznutra: fratar progovorio o bludu u splitskom samostanu ‘Crkva za pedofila iz Sv. Frane zna godinama, ja sam ispovijedao jednu njegovu žrtvu”, “Pedofila‘ treba istražiti DORH, a ne crkva”, “Kako je Gracijan Gašperov u srcu splitske elite godinama eskivirao optužbe za pedofiliju”, “Policiji Crkva nije javila za pedofila”, “Hoće li splitski svećenici koji nisu prijavili pedofila završiti u zatvoru”, “Svećenik u Slavoniji silovao dječaka: ponudio mu pivo dok su gledali utakmicu!, “Pedofilija u crkvi: Ovi svećenici seksualno su zlostavljali djecu u Hrvatskoj, kazne su im jadne”, “Fale mi druženja” – Svećenik osuđen za pedofiliju žali se na usamljenost u skupom domu koji mu plaća zadarska nadbiskupija, “Skandali tresu crkvu: Pedofiliju izgoniti ognjem i mačem!”, “Svećenstvo i pedofilija”, “Pohotni fratar dobio 16 mjeseci zatvora”, “Svećenik optužen za pedofiliju pušten na slobodu uz mjere opreza”.

Odakle dolaze i što i tko su ti svećenici koji siluju našu Hrvatsku djecu?

A, o tome odakle dolaze i što i tko su svećenici, koji siluju našu Hrvatsku djecu više će vam reći sljedeći primjer: Kad su novinari pokušali nazvati svećenika osumnjičenog za pedofiliju on ima se napokon javio i kratko rekao:

“Ajde bolan, okani se ćorava posla”

Za sve koji slabo govore i razumiju Hrvatski jezik  reći ćemo da riječ “Bolan”, u Hrvatskom jeziku ne postoji i da nikad ali apsolutno nikad nećete čuti nekog Zagrepčana, Zagorca, Podravca, Međimurca, Primorca, Goranina, Ličana ili Dalmatinca da izgovori riječ “Bolan”. Upravo suprotno riječ “Bolan” dolazi iz Bošnjačkog jezika, a koriste je samo stanovnici “Bosne i Hercegovine. Tamo se ona koristi kao poštapalica slična s riječju “ba” ili “bona” što predstavlja istoznačnicu sa Srpskom uzrečicom “Bre”!

Sve to jasno dokazuje da svećenik pedofil, koji je rekao “Ajde bolan, okani se ćorava posla”, nije Hrvat, već Bosanac i Hercegovac i da je Bosna i Hercegovina njegova jedina domovina.

Unutar navodne Hrvatske katoličke crkve je više stotina slučajeva prijavljenih zbog pedofilije

Don Ivan Grubišić izjavio je da tu se ne radi o pojedinačnim već o masovnim slučajevima. Unutar katoličke crkve je više stotina slučajeva prijavljenih zbog pedofilije. Pretpostavlja se da neprijavljenih ili zataškanih slučajeva ima i više od nekoliko tisuća.

Pedofilija u Hrvatskoj spada u teške zločine i žalosno je da je katolička crkva prikriva!

Za pedofiliju se može reći da je ozbiljan psihički poremećaj. Poremećaj koji u pravilu dovodi do zlostavljanja djece i pravo je čudo kako društvo država i crkva potencijalnim pedofilima, umjesto da ih upute na liječenje i izoliraju od djece, dopušta da se bave našom Hrvatskom djecom.  Pogrešno bi bilo reći da je za prikrivanje slučajeva pedofilije u crkvi, kriva samo crkva. Podjednako su krivi  i društvo i država i političari i sudstvo i policija, koji napokon moraju shvatiti da u našoj Hrvatskoj zemlji zakoni  moraju jednako vrijediti za sve, pa tako i za Crkvu i za političare, te da oni nisu napisani samo zato da bi politička elita na vlasti imala s čime maltretirati obični narod.

A, ako se  nisu spremni pridržavati naših hrvatskih zakona ?

A, ako se Bosansko-Hercegovačka crkva, Bosansko-Hercegovačka političari i Bosansko-Hercegovačka kriminalci nisu spremni pridržavati naših hrvatskih zakona onda neka se vrate tamo odakle su i došli.

Uostalom mi Hrvati ih nikad nismo ni željeli u Hrvatskoj.

Napisao, uredio i obradio: Nenad Grbac

 


 

Prilog – Pedofilija u crkvi na filmu

O pedofiliji u crkvi i zlostavljanju djece od strane svećenika snimljeni su i mnogi filmovi. Surfajući internetom naišli smo i na ovaj potresni dokumentarac;

Catholic Church s systematic abuse cover up in USA

 

———————————

A, da ni Hollywood nije imun na zlostavljanje od strane svećenika i tragedije djece svjedoći nam i film “Spotlight”, režisera Toma McCarthyja dobitnik nagrade Američke akademije za najbolji film (Oscar 2016).

‘Spotlight’ prati istinitu priču novinara Boston Globea koji su 2002. otkrili pedofilsku mrežu svećenika diljem Amerike. Nakon serije istraživačkih priča o zlostavljanjima unutar Katoličke crkve novinarska ekipa otkriva više od 80 lokalnih svećenika koji su desetljećima zlostavljali više od 1000 djece.

Spotlight TRAILER 1 (2015)

 

————————–

Znam da ćete biti iznenađeni, no da je o pedofiliji o katoličkoj crkvi sposobna progovoriti i naša Hrvatska kinematografija dokazuje nam i film nagrađivanog filmskog redatelja Branka Schmidta, ‘Agape’, za koji sam režiser navodi da je priča o pedofiliji i homoseksualizmu u Crkvi, ali i o ljubavi, toleranciji, snošljivosti i pravu na različitost.

Agape trailer

 

 

Napisao, uredio i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.

 

Možda vam privuće pažnju...