Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Što se postiže zabranama ili jedna cigareta… 17 milijuna mrtvih…!

Najveća vrijednost nekog društva ili države je sloboda. Dajući slobodu pojedincima društvo im daje i pravo izbora i dopušta da slobodno samostalno i neometano žive život koji su izabrali. Suprotnost slobodi kojoj bi svi mi trebali težiti je društvo u kojem postoje stotine i tisuće zabrana, kojim pojedinci ili država pokušavaju nadzirati narod i ograničavati im pravo na slobodu izbora.

Povijest nam pokazuje da svako društvo koje s građanima komunicira putem zabrana i nadzora, ma koliko one naizgled bezazleni bili, završi u kaosu i totalitarizamu. Upravo zato danas smo vam odlučili ispričati priču o tragičnim posljedicama jedne naizgled bezazlene zabrane.

Za početak upitati ćemo vas: Znate li možda tko je autor ovih slika?

Odgovor na naše pitanje zapravo je vrlo jednostavan.

Autor ovih slika je Adolf Hitler.

Naime mlad i priznat ćete talentiran slikar je polazeći srednju školu uhvaćen kako kako puši u WC. Taj potez skupo ga je koštao jer zbog njega nije mogao upisati likovnu akademiju i nastaviti se baviti onim što je volio.

Upravo zbog tog poteza završio je samo srednju školu i postao soboslikar. Kasnije je došao prvi svjetski rat… Nakon rata u kojem se istaknuo i zaradio odlikovanje postao je političar…

  1. godine došao je na vlast i tadašnju Weimarsku Republiku pretvorio u Treći Reich…

Kasnije je došao drugi svjetski rat, ratni zločini, koncentracioni logori, sustavno ubijanje milijuna civila.

Nadam se da sad shvaćate dokle dovode zabrane…

Jedna cigareta… 17 milijuna mrtvih…! 

A, mogao je završiti likovnu akademiju i postati cijenjeni slikar… Samo da ga društvo nije sažvakalo i odbacilo, zato jer je učinio bezazlen prekršaj…

I za kraj ću samo reći da svi mi nažalost i danas živimo u društvu prepunom zabrana, kojekakvih priglupih i nevjerojatnih zakona, te crkve, bankara i političara, koji smatraju da je njihova sveta dužnost da nadziru i kontroliraju narod.

Sasvim sam siguran da to neće završiti dobro.

 

———————————-

Sva prava i Copyright :  Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.

Možda vam privuće pažnju...