Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Priča o Douglasu R. Stringfellowu ili lažu li političari?

1952. godine političar Douglas R. Stringfellow izabran je u Zastupnički dom SAD-a kao predstavnik stranke Republikanaca iz Utaha. Najveće zasluge za njegov izbor imala je privlačnost njegove kandidature te njegova prošlost kao ratnog heroja iz Drugog svjetskog rata. Prošlost na koju se i sam često pozivao tijekom svojih predizbornih govora.

Sudjelovao je u tajnoj misiji, a zbog posljedica mućenja postao je paraplegičar

Prema njegovim riječima, tijekom rata služio je kao agent Ureda za strateške službe (OSS).To je bila agencija koja se kasnije pretvorila u CIA-u. Tvrdio je da je u jednom trenutku sudjelovao u strogo tajnoj misiji spašavanja njemačkog atomskog fizičara Otta. Također je tvrdio da su ga Nijemci uhvatili i držali u zatvoru u Belsenu, gdje je bio brutalno mučen, zbog čega je postao paraplegičar. Rekao je da je, dok je ležao ranjen, prošao intenzivno religiozno iskustvo, a zahvaljujući toj novootkrivenoj vjeri, kao i pomoći antinacističkog podzemlja, pobjegao je iz zatvora. Tvrdio je da je za svoje zasluge dobio orden Srebrne zvijezde.

O njegovoj prošlosti pisali su i mediji

Stringfellowova prošlost bila je zanimljiva i medijima. Emitirana je čak i u nacionalnoj televizijskoj emisiji Ovo je tvoj život. Stringfellow je također često putovao po Utahu propovijedajući o svom ratnom religioznom iskustvu. Sve to radio je s blagoslovom mormonske crkve.

 A, onda su njegovi protivnici razotkrili njegovu prošlost kao veliku prijevaru

Stringfellow je jedan mandat (četiri godine), bio zastupnik u Zastupničkom domu SAD-a, a kandidirao se za ponovni izbor 1954. godine. Ali onda su njegovi protivnici razotkrili njegovu  prošlost kao prijevaru. Otkrili su da Stringfellow zapravo uopće nije paraplegičar. Ranjen je od eksplozije mine tijekom rutinske misije u Francuskoj, ali mogao je najnormalnije hodati uz pomoć štapa.

Cijela njegova vojna karijera bila je izmišljena

Nadalje, Stringfellow nikad nije radio za OSS. Bio je vojnik u vojnom zrakoplovstvu i nikada nije olikovan Srebrnom zvijezdom. Drugim riječima, gotovo cijela njegova vojna karijera bila je izmišljena. Stringfellow je također tvrdio da je pohađao Državno sveučilište Ohio i Sveučilište Cincinnati, ali niti jedna institucija nije imala nikakih podataka o njegovom školovanju.

Mormonska crkva naredila je Stringfellowu da javno prizna svoje laži 

Kad su ga njegovi demokratski protivnici razotkrili, mormonska crkva naredila je Stringfellowu da javno prizna sve svoje laži, što je on i uradio. Šesnaest dana prije izbora zamijenio ga je Henry Aldous Dixon.

Stringfellow je pokušao iskoristiti svoju reputaciju odlaskom na političku turneju, ali i to se pokazalo krajnje neuspješnim. Naime zbog svih laži koje je izrekao prezirali su ga čak i članovi vlastite stranke. Na kraju je postao radijski spiker, što je i bilo njegovo zanimanje prije nego što je postao političar. Radio je na raznim radio postajama diljem Utaha, ali uvijek se služio pseudonimom.

No, to naravno nije sve jer političari lažu gdje kod stignu

Sjetite se samo Hitlera koji je tvrdio da se u konc. logorima ne ubijaju židovi. Hebranga koji još i danas tvrdi da je Jasenovac bio dječji vrtić u kojem su se poglavnikova djeca igrala s srpskom i židovskom djecom.  Franje Tuđmana koji se predstavljao kao “Otac nacije”, a  zapravo je bio samo lopov, kriminalac, ratni zločinac i izdajnik. Andreja Plenkovića koji je opljačkao hrvatski narod za milijarde dolara tako što je navodnim “Bosanskim braniteljima”, dao hrvatske mirovine, iako oni uopće nisu branili hrvatsku zemlju, već samo svoju rodnu tursku vukojebinu. Milana Bandića i Zorana Milanovića koji su se od velikih komunista i ljevičara prvom prilikom pretvorili, odnosno preobratili u velike desničare, vjernike, lopove i kriminalce, koji brinu jedino za svoj Ustaški narod iz Bosne i Hercegovine. I naravno Vladimira Vladimiroviča Putina, koji je pojam denacifikacija iskoristio da započne rat, napadne Ukrajinu, razruši stotine ukrajinskih gradova, ubije desetke tisuća i iseli milijune ukrajinaca.

 

 

————

Napisao, uredio i obradio: Nenad Grbac
————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.

Možda vam privuće pažnju...