Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Tko je glasao za Mazgu Miltona?

Demokracije je naizgled sjajna stvar, no najveća joj je mana ta što građani zapravo uopće ne znaju za koga glasaju. A, da je to istina potvrđuje nam i događaj iz 13. rujna 1938. godine kad je Boston Curtis, osvojio mjesto republikanskog povjerenika na državnim izborima za grad Milton u Washingtonu s pedeset i jednim glasom. Zanimljivo je da Boston Curtis uopće nije vodio predizbornu kampanju, niti je ponudio bilo kakav plan za gospodarski oporavak. No, ipak on se kandidirao i građani Miltona su ga izabrali.

A, onda je uslijedilo iznenađenje!

A, onda je uslijedilo iznenađenje jer su stanovnici Miltona shvatili su nasamareni i da je Boston Curtis, bio obična mazga (mazga (Equus hinnus), domaća životinja iz por. konja, neplodni križanac, potomak konja i magarice. Koristi se za nošenje tereta i vuču kola).

Podvalu je osmislio miltonski gradonačelnik Kenneth Simmons

Izbornu pobjedu Bostona Curtisa osmislio je miltonski demokratski gradonačelnik Kenneth Simmons. Simmons je mazgu potajice odveo do zgrade suda i stavio otisak kopita na sve dokumente potrebne za kanditaru na navodno demokrtatskim izborima. Simmons je također potpisao svoje ime i u svim dokumentima navodi se kao svjedok.

I objasnio je ovako:

Kasnije je to Simmons svoju podvalu objasnio ovako: Prvo je želio osramotiti republikansku stranku. (maskota republikanaca je magarac) Također je želio pokazati neučinkovitost navodne demokracije dokazujući da birači nikad ne znaju za koga glasaju i koga podržavaju”.

I tako je Boston Curtis ili Mazga Milton dospio na naslovne stranice svih novina

No, Mazgu Miltona to nije spriječilo da postane slavan 

I naravno svi su se dobro zabavili, a Mazga Milton je postao slavan. Epizoda Milton Mule objavljena je u radijskoj emisiji “Ripley’s Believe It or Not”. A, u studenom 1938. Mazga Milton je postao i lik iz stripa i kasnije animiranog filma.

A, Kenneth Simmons je i dalje nastavio zabavljati narod

A, autor ove šale Kenneth Simmons bio je osebujan lik, koji je i dalje nastavio zabavljati narod. Na Noć vještica 1939. pronašao je način da Milton vrati na naslovne stranice svih američkih novina angažirajući najveće i najnestašnije dječake u gradu. Obećao im da će jednu noć služiti kao specijalni policajci. Međutim, dvadeset dječaka iz obližnjeg grada odlučilo je napasti Milton i izazvati ove specijalne policajce na borbu. Dječaci iz Miltona branili su se vatrogasnim crijevom, sve dok jednog od njihovih suparnika nije pogodila mlaznica crijeva, te su ga morali voziti u bolnicu s ozljedama glave. A, na kraju je stigla i državna policija i zaustavila tučnjavu.

No, to naravno nije kraj naše priče

Nakon što mu je istekao mandat gradonačelnika Miltona, Simmons je još nekoliko mandata proveo u kongresu (zakonodavno tijelo federalne vlasti Sjedinjenih Američkih Država). Kasnije je osnovao grad Bonney Lake i postao njegov prvi gradonačelnik.

 

 

————-

Napisao, uredio i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.

Možda vam privuće pažnju...