Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Glupost je nepobjediva… Sve do trenutka kad postane – sramota

Sigurno ste pročitali da su nekakvi Socijalni radnici podnijeli kaznenu prijavu protiv Jelene Veljače i Nataše Janjić samo zato jer su zatražile otkaze za sve odgovorne u Centru za socijalni rad u Novoj Gradiški. I sigurno ste se upitali dragi bože odakle im toliko hrabrosti da traže kaznu za one koji su odgovorni kad je poznato da u ovoj “Rvatskoj državi”, nitko nije odgovoran nizašto.

Glupost je nepobjediva sve dok ne postane – sramota

No, mi vam ovom prilikom ne želimo pričati o tom nesretnom slučaju, o radu socijalne službe, a niti o kojekakvim udrugama, strankama, sektama i pokretima, koje putem medija pokušavaju isprati mozgove običnih ljudi. Mi vam ovom prilikom želimo ispričati priču o seriji “Good Omens” i o gluposti koja je nepobjediva sve dok ne postane – sramota.

Što i tko su knjiga i serija “Good Omens”?

Šestodijelna serija “Good Omens”, temelji se na romanu iz 1990. godine, koji su napisali književnik Terry Pratchett i Neil Gaiman – koji je kasnije napisao i scenarij za tu seriju. Ta adaptacija romana ispunjava, prema Gaimanu, jednu od posljednjih Pratchettovih želja izgovorenu, prije njegove smrti 2015. godine. U seriji glume David Tennant kao demon Crowley i Michael Sheen kao anđeo Aziraphale, koji surađuju na spriječavanju smaka svijeta (Armagedona) .

Serija je snimljena u koprodukciju Amazon Studios i BBC Studios. Sve epizode objavljene su na “Amazon Prime Video”, 31. svibnja 2019., a emitirane su jednom tjedno na “BBC Two”, u Velikoj Britaniji između 15. siječnja i 19. veljače 2020.

Kratki sadržaj knjige i serije “Good Omens”

Prema lijepim i točnim proročanstvima Agnes Nutter, vještice (jedina potpuno točna knjiga proročanstava na svijetu, napisana je 1655. godine, malo prije nego što je ta vještica eksplodirala), svijet će završiti u subotu. Sljedeće subote, zapravo. Neposredno prije večere.

Dakle, vojske Dobra i Zla se gomilaju, Atlantida se diže, žabe padaju, strasti plamte. Čini se da baš sve ide prema Božanskom planu. Osim jednog uznemirenog anđela i razočaranog demona – koji su od početka živjeli među zemaljskim smrtnicima i zavoljeli taj način života – oni se zapravo ne vesele  nadolazećem Armagedeonu.

A, čini se i da je netko zametnuo Antikrista. . .

O čemu se tu zapravo radi?

Kao to pretpostavljate knjiga i serija koju su zajedno napisali Terry Pratchett i Neil Gaiman, temelji se na apsurdu i ona je zapravo jedno profinjeno humoristično štivo, koje vjerojatno samo idioti ili ljudi praznih mozgova, mogu smatrati za zbilju ili istinu.

A, onda se dogodilo čudo…

A, onda se u medijima pojavila vijest da Sekta “Povratak poretka”, raspravlja o emisiji “Good Omens”, a posebno o demonu i anđelu, koji su se udružili kako bi zaustavili Armagedon, normalizirali sotonizam i “rugali se Božjoj mudrosti”.

Istoimena vjerska skupina pokrenula je i peticiju na facebooku u kojoj izražavaju zabrinutost zbog sljedećih detalja:  

-“Glas Boga” je ženski glas – glumi ga dvostruka oskarovka Frances McDormand

– Antikrist je “prikazan kao posve normalno dijete, koje ima posebne moći”

– “Četiri jahača Apokalipse, Božje sredstvo za kažnjavanje griješnika, prikazani su kao najobičnija skupina motociklista.”

Sekta je sakupila čak 20 000 glasova koji traže ukidanje bogohulne serije 

Sekta je sakupila čak 20 000 glasova koji traže ukidanje bogohulne serije “Good Omens”. No, onda su krščanski intelektualci počinili stravičnu pogrešku, koja je isti tren postala virtualna, koja ih je proslavila i koja ih je na kraju natjerala da ukinu i facebook stranicu i sektu.

Naime svoju peticiju od 20 000 potpisa poslali su Netflixu.

A, Netflix im je odgovorio na sljedeći način:

“Istražite prije nego što podnesete molbu za zabranu… Mi volimo Gospodina i u potpunosti se slažem s vašim stavom, ali neka vaše misli budu bistre prije nego što optužite i započnete s podjelama tamo gdje ih ne bi trebalo biti”.

A, ukoliko se pitate gdje je tu štos. Odgovor je jednostavan: Tu seriju snimio je i producirao Amazon, a ne Netflix.

Njihov uzaludni pokušaj nasmijao je mnoge!

Jedan od pisaca knjige i scenarist serije Neil Gaiman je ovako odgovorio na peticiju: “Sviđa mi se što će pisati Netflixu da pokušaju otkazati seriju “Good Omens”. To je jako lijepo … Obećajte mi da im nećete reći tko je zaista snimio tu seriju?”

A producent serije je rekao: “Mislim da bi gospodin Gaiman i gospodin Pratchett bili vrlo zadovoljni ovom žalbom.”

A, za kraj…

Eto vidite da sam održao obećanje i da se u ovom članku nijednom nisam osvrnuo, ni na socijalne radnike i njihovu tužbu protiv Jelene Veljače i Nataše Janjić, ni na Željku Markić i njenu sektu, ni na navodne molitelje, koji svojom silnom glupošću i zaostalošću silno uznemiravaju običan narod, ni na sektu lopova i kradljivaca po imenu HDZ, a ni na oca svih lopova Andreja Plenkovića.

Jer glupost je nepobjediva… Sve do trenutka kad postane – sramota…

 


 

Video prilog:  Good Omens, službeni Trailer, Amazon Original

Smještena u 2018. godinu, ova  serija prati demona Crowleyja (David Tennant) i anđela Aziraphalea (Michael Sheen), dugogodišnje poznanike koji , naviknuvši se na život na Zemlji kao predstavnici Neba i Pakla, nastoje spriječiti dolazak Antikrista i s njim propast svijeta odnosno Armagedon, posljednju bitka između Neba i Pakla.

 


 

Prilog – Poklon portala “Digitalne knjige”, našim vjernim čitateljima

A, za sve koji su zainteresirani za seriju “Good Omens”, pripremili smo i poseban poklon koji ćete moći preuzeti samo ako svojim mišem kliknete na sljedeći link: Good Omens S01

Nakon toga trebate preuzeti program po imenu “µTorrent”, instalirati ga, preuzeti priložene datoteke i uživati u gledanju serije.

I sve to naravno posve besplatno jer kao što smo naglasili riječ je o poklonu.

 

 

—————

Napisao, uredio i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.

Možda vam privuće pažnju...