Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Sigmund Freud jednom je rečenicom otkrio kako prepoznati ljudsku glupost!

Otac psihoanalize Sigmund Freud poznat je i po izrekama i mudrostima kojim je opisivao ljudsko ponašanje. Jedna od mudrosti koju svako vrijedi zapamtiti je ona koja otkriva kako prepoznati glupo ponašanje kod ljudi.

Kad su poznatom psihijatru postavili to pitanje on je bez razmišljanja rekao sljedeće:

“Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo srama“.

Dakle za opisati glupost dovoljna je i samo jedna rečenica. Kasnije su ove Freudove riječi objavljene u javnosti, a većina ljudi se složila s Freudom i potvrdila istinitost te rečenice.

Znači kada se idući put nađete u situaciji da se sramite zbog nečijeg ponašanja ili izjave, ili da se čudite nekim suludim postupcima dobro je sjetiti se ove Freudove mudrosti i odmah ćete znati s kim imate posla.

A, onako usput otkriti ću vam da se ja danas cijeli dan smijem i sramim naravno, postupka priglupog Ustaše u Splitu, koji je u naponu mladosti, spretnosti i snage, sa samo 65. godina, odlučio potajice srušiti kip narodnog heroja i antifašista Rade Končara i kome je taj nesretni spomenik u padu slomio nogu.

I siguran sam da se glupi Turčin nimalo ne srami vlastitog postupka, baš kao što se njegova Turska i Ustaška braća ne srame, ni Jasenovca, ni svih drugih zločina, koje su učinili.

I zato se kad ih sretnete sjetite Freuda i njegove poznate rečenice i odmah ćete znati s kim imate posla.

 

Napisao, uredio i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.

Možda vam privuće pažnju...