Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Najkraća priča na svijetu: Ima samo šest riječi, ali slomit će vam srce!

Kad je još bio mlad i neafirmiran pisac, Ernest Hemingway se našao u društvu kolega pisaca i izjavio kako on može napisati kompletnu priču u samo šest riječi. Ostali pisci mu nisu vjerovali, pa su odlučili učiniti situaciju zanimljivijom. Svi su uložili po 10 dolara i kladili se da je to neizvedivo.

Hemingway je zatim uzeo salvetu sa stola i na njoj napisao šest riječi. Nije ih želio pročitati naglas, već je salvetu dao prvom kolegi do sebe. Ona je zatim kružila od osobe do osobe, a kada su svi pročitali njen sadržaj jednoglasno su se složili da je šest riječi apsolutno dovoljno da se napiše jedna priča.

Naravno, priča je svakako mogla sadržavati i nešto više, ali ovih nekoliko Hemingway-ovih biranih riječi tjeraju svakog od nas da se zamisli i složi sa slavnim piscem da je moguće napisati kompletnu priču u samo šest riječi. Naime na salveti je pisalo sljedeće:

Na prodaju. Cipelice za bebu. Nenošene.

 

 

Napisao i obradio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.

Možda vam privuće pažnju...