Zašto Kolindi i njenim sponzorima smetaju Bošnjaci?

Kolinda Grabar Kitarović navodno Hrvatska, a zapravo Bosansko–Hercegovačka predsjednica (zato jer za nju nisu glasali Hrvati nego Bosansko-Hercegovački Katolici koji igrom slučaja mogu i smiju glasati i u našoj Hrvatskoj domovini), u više navrata je dokazala da je osoba iznimno male inteligencije, da joj je interes bosanskih katolika važniji od interesa nas Hrvata, te da ju od mira i blagostanja Hrvatskog naroda puno više zanima rat protiv kojekakvih izmišljenih neprijatelja, vjera i nacija.

A, da je Kolinda glasnogovornica najagresivnijeg i najmilitantnijeg dijela Turaka i Ustaša iz Bosne i Hercegovine i njihove navodno katoličke crkve svima je bilo jasno čim je prvi put progovorila, nakon izbora za predsjednicu države i naroda, koji nije glasao ni za nju i koji, ni nju, ni njene saveznike, Turke i Ustaše iz Bosne i Hercegovine ne želi u svojoj državi.

Mnoge njene izjave postale su legendarne

Mnoge njene izjave postale su legendarne. Njena glupost i neukost usporediva je samo s glupošću Američkog predsjednika Donalda J. Trumpa.

Predsjednica koja je povijest učila listajući Ustaške časopise!

A, da je svu svoju pamet i ideale pronašla u Ustaškim časopisima i njihovom krivotvorenju i iskrivljavanju Hrvatske povijesti najviše nam je dokazala kad je Hajdukove navijače odnosno napadače na njenog velikog prijatelja i sponzora Zdravka Mamića, nazvala ORJUNA-šima. No, u svoj toj svojoj mržnji prema Dalmaciji, koju je njen veliki vođa Ante Pavelić poklonio Italiji, zaboravila je pogledati u povijesne knjige koje jasno govore da ORJUNA (Organizacija jugoslavenskih nacionalista) ne postoji od 1945. godine. Zapravo ona to i nije mogla vidjeti jer se to u Ustaškim časopisima nigdje ni ne spominje.

Novo zazivanje rata i krvoprolića

No. ista ta Kolinda Grabar Kitarović koja već duže vrijeme Hrvatski narod priprema za rat nedavno je izjavila da su svi muslimani u BiH, odnosno Bošnjaci opasnost po Hrvatsku i Evropu. Takve tvrdnje i predsjedničina želja da se od Bošnjaka naprave teroristi, ekstremisti i islamska prijetnja Europi, Bošnjake je kako kažu neodoljivo podsjetila na razdoblje koje je prethodilo Srpskoj agresiji na BiH.

Zašto je to tako i što je predsjednicu Bosanskih katolika, no ne i nas Hrvata navelo da svoju mržnju prema Srbima usmjeri i prema Bošnjacima i Dalmatincima, odnosno svima koji ne razmišljaju kao njeni Ustaški sponzori i njihova Bosanska katolička crkva objasniti ćemo vam jednim kratkim pregledom kroz povijest Bosne i Hercegovine.

Povijest Bosne i Hercegovine: Tko su bili Bogumili ili Patereni?

Povijest BiH nam jasno govori da su i današnji Bošnjaci baš kao i današnji Bosanski katolici potomci Bosanskih Bogumila ili Patarena. Bogumili nastaju na današnjem području Makedonije kao odgovor na socijalno raslojavanje. Za vrijeme svog uspona bogumilski misionari su širili svoja vjerovanja, a najviše uspjeha su imali na prostoru Bosne i Hercegovine gdje se pojavljuju već u 12. stoljeću.

Bogumili su pozivali na povratak ranom kršćanstvu, odbacivanju crkvene hijerarhije, a njihovi glavni politički ciljevi su otpor državnim i crkvenim vlastima. Bili su dualisti i vjerovali su da je svijet stvoren ne od Boga, nego od vraga. Nisu koristili križ, niti su gradili crkve i uglavnom su obavljali vjerske obrede na otvorenom.

Bogumili nisu priznavali vlast Pape i katoličke Crkve

Bogumili su propovijedali vjeru u boga, odnosno kršćanstvo pojedinca bez nadgledanja organizirane crkve i moćnih svećenika. Sve to se naravno nije dopalo službenoj Crkvi (ni katoličkoj, ni pravoslavnoj), pa su protiv Bogumila pokretani ratovi i sudila im je inkvizicija. Za papu u Rimu patareni u Bosni su bili ista vrsta heretika, kao i katari u južnoj Francuskoj, te su se svećenici katoličke crkve protiv oba ta pokreta borili ili nasilnim prekrštavanjem ili spaljivanjem onih koji se nisu željeli prekrstiti.

Svi Bosanski kraljevi na koje se često pozivaju Bosanski katolici nisu bili Hrvati, nego upravo Bogumili ili Patereni. Progoni mađarskih kraljeva i rimskih papa natjerali su patarene iz BiH u zagrljaj Turcima. Poslije turskog osvajanja Srbije i Bosne i Hercegovine sljedbenici bogumila su prešli na islam ali nisu nestali.

Raspad Otomanskog carstva i ponovno prekrštavanje

Nakon raspada Otomanskog ili Turskog carstva i Austrougarske okupacije BiH u Bosnu i Hercegovinu se vračaju i katolički svećenici koji su stoljećima ubijali i masakrirali Bogumile. Njihov jedini plan je bio masovno prekrštavanje potomaka Bogumila i pravoslavnog stanovništva na katolicizam i širenje katoličke vjere.

Naravno sve to ne bi mogli uraditi da su im rekli da su oni potomci Bogumila, koje je katolička crkva stoljećima proganjala, ubijala i spaljivala, pa su im rekli da su Hrvati što je u osnovi jedna velika laž. U tu laž neki su povjerovali i postali Bosanski katolici, a neki i nisu, pa su ostali vjerni vjeri Turskih okupatora, odnosno Islamu.

Katolička crkva i njeni križarski ratovi protiv pravoslavaca i muslimana

Širenje katoličanstva na Bosnu i Hercegovinu i vječno upozoravanje crkve na opasnost od Pravoslavaca i Muslimana dovodi i do pojave Ustaškog pokreta u BiH. No, ustaše su svjesni da im je protiv brojnijih pravoslavaca (Srba) potreban saveznik, pa izmišljaju priču o Muslimanima kao cvijetu Hrvatskog naroda. Sve to ih naravno nije spriječilo da u konc. logorima ubijaju i cviječe Hrvatskog naroda baš kao i Hrvate, Srbe, Židove i Cigane. Iako Ustaše to ne žele javno priznati Muslimani su za njih niža bića i nevjernici baš kao i Srbi i Židovi.

Bošnjaci postaju narod i time ruše sve Ustaške planove

Dolaskom Jugoslavije i Tita Muslimanima, odnosno Bošnjacima se priznaje da su zaseban narod, a nakon raspada Jugoslavije oni to i službeno postaju. No, tu počinju problemi. Hrvatska do Drine i Muslimani kao cvijeće Hrvatskog naroda i prva žrtva prvog slijedećeg prekrštavanja u katoličku vjeru, odjednom postaju nedosanjani san Turaka i Ustaša, odnosno na katoličku vjeru preobraćenih potomaka Bogumila. Prodor katoličke crkve, koja je glavni krivac za mnoge nacionalne i vjerske ratove na ovim prostorima je zaustavljen upravo zato jer su Bošnjaci izabrali da žele biti svoji na svome.

Što uraditi kad shvatiš da si uhvaćen u laži?

Raspad Ustaške ideologije tim je bolniji što sve više Hrvata shvaća da Bosanski katolici, potomci Bogumila i Paterena i njihova militantna katolička crkva nisu Hrvati i da to nije naša Hrvatska crkva. Nezadovoljstvo među Ustašama vrije i ono dovodi do daljnjih sukoba i s Srbima i s Bošnjacima i s Hrvatima. koji ne žele pristati na laži Ustaškog pokreta i Bosanske katoličke crkve.

Novi pozivi na rat i krvoproliće u ime katoličke vjere i Hrvatskog naroda, kojem Turci i Ustaše zapravo uopće ne pripadaju

Sve ovo jasno objašnjava zašto su Ustaše, Katolička crkva iz BiH i njihova predsjednica sve agresivniji i sve češće pozivaju na nove ratove, zločine i klanja. Naime oni su svjesni da su gubitnici i da je njihova politika mržnje i pljačke neodrživa. Jedini način za održavanje trenutnog stanja su novi ratovi.

Bez nas Hrvata oni su nitko i ništa i zato Hrvate treba navesti da mrze druge vjere i nacije

No, oni su itekako svjesni da Bošnjaka ima 2 000 000, Srba 8 000 000 a njih samo 500 000. Upravo zato Turci i Ustaše iz Bosne i Hercegovine, katolička crkva i naravno Predsjednica Kolinda na sve načina pokušavaju izazvati nove ratove, podjele i mržnju između Hrvata, Bošnjaka i Srba. Naime oni su svjesni da ih u slučaju rata jedino Hrvati mogu zaštiti. No pitanje je da li će se Hrvati još jednom dati uvući u rat u kojem nemaju nikakvih interesa i zato se Turci i Ustaše kojima nažalost pripada i navodna predsjednica bave svakodnevnim raspirivanjem mržnje prema nevjernicima Muslimanske i pravoslavne vjeroispovijesti odnosno Srbima i Bošnjacima.

Dokle bi nas to moglo odvesti?

Sve to moglo bi nas odvesti u neki novi rat krvaviji i okrutniji od svih dosadašnjih. Vjerojatno je da će Hrvati, Bošnjaci i Srbi opet ratovati i pokapati svoju djecu i najmilije, a da će pravi uzročnici i izazivači rata Turci i Ustaše i njihova katolička crkva opet skloniti na sigurno dok se drugi bore za njihove interese.

Kako sve to spriječiti?

Prvo i osnovni preduvjet je da se Hrvatska država i Hrvatski narod iščupaju iz kandži militantne ustaške ideologije. Bosanskim katolicima i njihovim svećenicima treba jasno i glasno reći da oni nisu Hrvati i da je Bosna i Hercegovina njihova jedina domovina. Hrvatima rođenim u Hrvatskoj konačno treba vratiti njihovu Hrvatsku državu što automatski znači i da treba ukinuti dvojna državljanstva i pravo glasa Turaka i Ustaša i njihove dijaspore u Hrvatskoj, koja su Hrvate rođene Hrvatskoj dovela u status građana drugog reda u svojoj vlastitoj državi. Bosansku Katoličku Crkvu koja naginja križarskim ratovima i borbi protiv nevjernika jednom i zauvijek vratiti u Bosnu i Hercegovinu. Hrvati zaslužuju imati svoju vlastitu crkvu, službu božju na vlastitom Hrvatskom jeziku i crkvu koja će se baviti samo službom božjom, a ne i križarskim ratovima protiv pripadnika drugih vjera i nacija.

Ne miješati se u unutarnje odnose u Bosni i Hercegovini. Dopustiti građanima BiH (i muslimanima i pravoslavcima i katolicima), da sami odlučuju o svojoj sudbini i da se sami dogovore kako će živjeti.

Naime teško je ne primijetiti da je politika prema BiH i Bošnjacima koju zagovaraju Kolinda Grabar Kitarović i njeni Ustaški sponzori upravo ona politika kakvu je Milošević koristio u Hrvatskoj, a koja je dovela do domovinskog rata i stradanja Hrvatskog naroda.

I za kraj…

 I za kraj ćemo reći samo da biti pripadnik neke druge vjere ili nacije ne znači da je netko i loš čovjek ili nerazumna i opasna osoba, no zagovarati Fašizam, Ustaštvo, mržnju prema drugim vjerama i nacijama znači upravo to.

A to je školski zadatak, koji bojim se umno zaostala Kolinda Grabar Kitarović nikad nije, ni naučila, ni shvatila.

 

 

Napisao i obradio: Nenad Grbac

———————————-

Sva prava i Copyright :  Nenad Grbac i Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.

 

Možda vam privuće pažnju...