Jesu li Hrvatski političari samo glupi, pokvareni, primitivni i zli?

Moram priznati da nikako, ma koliko god se trudio ne mogu razumjeti Hrvatske političare! To što oni rade ravno je i tragediji i tragikomediji, no ta njihova i ne baš smiješna tragikomedija nažalost trajno uništava ljudske živote i tjera sve više Hrvata da se isele iz vlastite zemlje.

S praktičnog stajališta svakom malo boljem psihijatru, koji se pridržava Freudovog učenja (Sigmund Freud austrijski neurolog židovskog podrijetla i utemeljitelj psihoanalize), lako je detektirati poremećenu osobu, psihopata ili sociopata, no pravo pitanje uz to što hrvatski psihijatri očito ne rade svoj posao je i kako detektirati i objasniti Hrvatskog političara i koje su to pobude zbog kojih su Hrvatski političari od  1991. do danas Hrvatskom narodu učinili više zla od svih dosadašnjih okupatora (osim naravno Turaka i Ustaša iz BiH koji su Hrvatskom vladali od 1941. do 1945. godine)?

Naime toliko priželjkivana samostalnost i vlastita Hrvatska država u kojoj ćemo mi Hrvati po prvi put u povijesti imati svoju državu i postati svoji na svome, polako ali sigurno pretvara se u pravu noćnu moru i tragediju kakvu nam nisu priuštili, ni Mađari, ni Austrijanci, ni Srbi, a ni komunisti kojih se Albanski katolik Glasnović i Ustaški biskup Košić toliko boje.

No, krenimo redom:

1: Pohlepa

Pohlepa ili želja za posjedovanjem je jedan od iskonskih ljudskih nagona. Vjerojatno je da potječe još iz kamenog doba kad je jedan neandertalac toljagom zveknuo drugog neandertalca po glavi, samo zato što je odabrao bolji i ljepše pečeni komad mamutovog mesa. A, poslije je naravno zgrabio za kosu njegovu ženu i odvukao je u udaljeni ćošak pećine kako bi je na miru silovao. Zbog pohlepe su Stari Grci i Rimljani osvajali tuđe zemlje i slobodne ljude pretvarali u roblje. Zbog pohlepe su Engleski i Španjolski kraljevi slali pomorce u nepoznate zemlje i pretvarali ih u kolonije. Zbog pohlepe su nacisti u Njemačkoj (i ne samo Njemačkoj), ubijali Židove i onako usput im otimali imovinu, dragocjenosti i novac.

Istu tu pohlepu ili želju za posjedovanjem lako je primijetiti i kod svih Hrvatskih političara počevši od Tuđmana i njegovih 200 bogatih obitelji, privatizacije kojom je cijelom Hrvatskom narodu oteto ono što je njihovo i poklonjeno u većini slučajeva Bosansko–Hercegovačkim tajkunima i njihovoj crkvi. Sve to vidjeli smo i u pljački napuštenih Srpskih kuća u takozvanoj SAO krajini, no i sportu, odnosno gotovo svim područjima do kojih je politika mogla dosegnuti.

Jučer smo to vidjeli u privatizaciji INE, ovrhama, otimanju društvene imovine, a danas u lex Agrokoru. U cijelo to vrijeme junaci su isti Hrvatski političari čijoj pohlepi gotovo da i nama kraja. Nažalost istu tu pohlepu susrećemo i u Hrvatskoj crkvi, bez obzira što u Bibliji postoje mnoge poučne priče o pohlepi i njenom učinku na ljude.

 Sebičnost

Sebičnost je  sestra od pohlepe i njih dvije zapravo uvijek i svuda idu zajedno. Vratimo se na primjer neandertalca, koji toljagom ubije drugog neandertalca i siluje mu ženu. Pitanje je li on to uradio iz pohlepe, sebičnosti ili iz zavisti i ljubomore. Tako to u životu bude. Razlozi se najčešće isprepliću sve dok više niste sigurni koji je zapravo bio pravi motiv zločina.

No, tog istog neandertalca lako je usporediti s neandertalcima, koji su pokrali Hrvatski narod, uništili budućnost običnih ljudi i njihove djece. A, prava poruka cijele priče je da neandertalac uvijek ostaje neandertalac, te da je od njega naprosto nemoguće stvoriti normalno i civilizirano ljudsko biće. Zašto? Zato jer njime uvijek upravljaju najniži nagoni kao što su pohlepa, sebičnost i ljubomora.

Eto baš u ovom trenutku čitam da je neandertalac Plenković i njegova Bosansko-Hercegovačka neandertalska vlada odbila priznati Kataloniju, bez obzira što se narod Katolonije nalazi u istoj situaciji u kojoj smo se nalazili mi Hrvati 1991. godine. Zašto je to tako? Odgovor je jednostavan: Neandertalac Plenković i njegova Bosansko Hercegovačka družina se ne žele zamjeriti neandertalcima moćnijim od sebe, da im netko od njih ne bi toljagom razbio glavu i silovao suprugu.

Nedostatak suosjećanja

 Žalosno je da Hrvatski političari, crkva, njihovi gospodari:  EU, strane korporacije i Vatikan svi boluju od iste bolesti koja se naziv nedostatak suosjećanja. Naime svi oni misle samo o sebi i svojoj pohlepi i baš ih boli briga za Hrvatske građane, koji bi trebali biti i temelj i pokretačka snaga ove države. Sve dok obični Hrvatski građani žive lošije nego u bivšoj državi, dok su siromašni jadni i bijedni, dok kopaju po smeču da bi preživjeli, dotle je ova i ovakva Hrvatska država samo jedan nesuvisli i nepotrebni promašaj.

Država mora postojati zbog naroda, a ne zbog kriminalaca, lopova i prevaranta, koji trenutno upravljaju njome.

Sudar kultura i civilizacija

S punim pravom se može reći da je bivša država propala ponajviše radi sudara kultura i civilizacija. Naime u jednoj državi pokušalo se ujediniti kulture i civilizacije, koje nikad nisu egzistirale zajedno. Ista ta greška ponavlja se i u ovoj državi. Hrvatima koji su tisućama godina čekali slobodu i samostalnost i to da napokon budu svoji na svome, katolička crkva sad na silu želi podmetnuti preobraćene Turke, odnosno Bosanske i Albanske katolike, koji ne samo da nikad nisu bili Hrvati, nego s Hrvatskim narodom nemaju nijedne zajedničke točke. Ni povijest, ni kulturu, ni mentalitet, ni običaje. A, da stvar bude još gora takvi odjednom dolaze na vlast u Hrvatsku i odvode je u sigurnu propast i iseljavanje domicilnog stanovništva. A, možda im je to zapravo oduvijek bio i cilj i namjera! Još od vremena kad su bili Turci i Ustaše.

Tu odmah dolazimo i do recepta kako najlakše opljačkati i porobiti neki narod. Dovedeš im na vlast neandertalce, koji s tim narodom nemaju ništa zajedničko i koje baš boli briga što tamo neka i nečija djeca umiru od gladi i što Hrvati kopaju po smeću da bi preživjeli!

Tko zapravo vlada Hrvatskom?

No, nemojte se zavarati iako Hrvatski političari formalno vladaju Hrvatskom, prava vlast nalazi se negdje drugdje, a navodno Hrvatski ( a zapravo Hercegovački), političari su samo prodane duše, izdajnici i kvislinzi. Prava vlast u Hrvatskoj nalazi se u rukama stranih interesnih skupina, banaka i korporacija. Uz njih Hrvatskom upravlja i kojekakve tajne službe te EU, NATO, Vatikan i Hercegovačka crkva. Naravno da je Hrvatskom narodu u takvom okruženju nemoguće izraziti svoju volju i svoje zahtjeve.

Ta zaboga sjetite se da su navedeni vlasnici gotovo svih medija u Hrvatskoj i da na izborima u ovoj našoj jadnoj zemlji, deset puta više vrijedi glas Turčina iz Hercegovine, nego Hrvata rođenog u Hrvatskoj.

Jesu li Hrvatski političari svjesni zla koje čine Hrvatskom narodu?

 Oni zapravo svega toga i nisu svjesni jer nikad nisu ni razmišljali o tome. Tko bi još uz svu tu sebičnost i pohlepu stigao razmišljati o nekakvim jadnicima, koji kopaju po smeću da bi preživjeli ili o nekakvoj napuštenoj i siromašnoj djeci . S druge strane korporacije i banke ih ne plaćaju da bi razmišljali, nego zato da bi u djelo provodili njihove zahtjeve i pomogli im da opljačkaju i Hrvatsku i Hrvatski narod.

Dokle će nas sve to dovesti

 Stara narodna poslovica kaže da možeš neko vrijeme lagati narod ali i da ne možeš svo vrijeme lagati taj isti narod. A, da je ta poslovica istinita reći će nam i događaji koji će uslijediti. Hrvatski narod će shvatiti da je namjerno upropašten, opljačkan, osiromašen, iseljen iz vlastite zemlje i doveden do granice opstanka. I tad će krenuti pobuna, a korporacije, banke, crkva, neandertalci i domaći izdajnici će opet kao i mnogo puta dosad pokušati pobjeći iz naše zemlje.

No, s obzirom na dosadašnja iskustva vjerujemo da je Hrvatski narod nešto i naučio i da će ih ovaj put stići, uhvatiti i suditi im i prije Bleiburga…

 

Napisao i obradio: Nenad Grbac

———————————-

Sva prava i Copyright :  Nenad Grbac i Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.

Možda vam privuće pažnju...