Svi smo mi – Katalonci! Osim kurvinih sinova iz Hrvatske vlade i nadležnog Ministarstva…

Sigurno se sjećate dana kad se je Hrvatska odvajala od Jugoslavije. Nakon referenduma svi smo strepili i čekali da nas napokon netko podrži i da nas napokon netko prizna kao samostalnu i nezavisnu državu. Prva država koja je priznala Hrvatsku bio je Island, 19. prosinca 1991. Isti dan takvu odluku donijela je i Njemačka, ali je odluka stupila na snagu 15. siječnja, danom priznanja i ostalih članica Europske zajednice.

Sasvim sigurno se sjećate koliko smo svi bili sretni! Naravno ni slutili nismo što nas sve u budućnost očekuje…

 

Hrvatska 1991.  =  Katalonija 2017.

A, ovih dana situacije iz Hrvatske 90–tih godina preselila se u Kataloniju, živopisnu regiju u Španjolskoj u kojoj živi narod koji sebe naziva Kataloncima. Sličnost između Hrvatske i Katalonije je i više nego očita.  I Katalonci i Hrvati su dugo godina živjeli pod čizmom drugog većeg naroda. I Katalonija i Hrvatska su kao razvijene i napredne zemlje  sustavno pljačkane od vlasti u Madridu i Beogradu. Njihova nacionalna pripadnost, jezik i obilježja dugo su zabranjivane. Njihova težnja da budu svoji na svome, uvijek je  ugušena nasiljem i krvlju.

 

No pasaran…

Da sličnost bude još izraženija govori nam činjenica da su Katalonci godinama sustavno maltretirani od strane fašističke vlasti Generala Franca , koja je Kataloncima bila nešto poput onoga što su nama Hrvatima bili Ustaše, Četnici i kasnije JNA. Kao neobičnu podudarnost napomenuti ćemo i to da je najveći saveznik Španjolskih fašista i najveći zagovornik terora i nasilja nad drugim narodima bila Španjolska Katolička crkva. Podsjeća li vas to na nešto? Nadam se se samo da Španjolska crkva nema nekog zločinca kojeg bi željeli proglasiti za sveca!

Francova diktatura

Teror koji su Katalonci trpjeli od Španjolaca usprediv je s terorom Ustaša i Srba nad Hrvatima. Dosljedne komponente frankoizma su bile iznad svega autoritarnost, nacionalizam, nacionalni katolicizam, militarizam, konzervativizam, antikomunizam i antiliberalizam, kao i frontalno odbacivanje masonstva; neki autori navode i integralizam. Francov španjolski nacionalizam promovirao je jedinstveni nacionalni identitet suzbijajući kulturne raznolikosti Španjolske. Borbe s bikovima i flamenco su promovirani kao nacionalne tradicije, a oni običaji koji nisu smatrani španjolskima bili su zabranjeni. Franco je također koristio jezičnu politiku u pokušaju da se uspostavi nacionalne homogenosti. U skladu sa svojim nacionalističkim principima, ukinuo je službeni status i priznanje baskijskog, galicijskog i katalonskog jezika.

 

Katolonci su izglasali nezavisnost

Ipak samosvijest Katalonskog naroda nije uništena, pa su Katalonske vlasti u nedjelju, usprkos protivljenju središnje vlasti u Madridu, održale referendum o neovisnosti te pokrajine na sjeveroistoku Španjolske. Prema dostupnim podacima, na glasanju je sudjelovalo više od 2,26 milijuna ljudi, a gotovo 90 posto njih poduprijelo je neovisnost.

Srbija i Hercegovina, oprostite Španjolska se protivi volji naroda

Španjolska Policija i civilna garda su referendum i volju naroda baš poput nekad Jugoslavenske ili preciznije Srpske vlasti odlučili ugušiti krvlju, pa su tijekom referenduma intervenirali kako bi zaplijenili izborni materijal u biralištima i spriječili glasovanje, nakon čega je, prema tvrdnjama katalonskog predsjednika Carlesa Puigdemonta, 893 osoba zatražilo medicinsku pomoć, od kojih je četvero hospitalizirano, a dvoje u kritičnom stanju.

 

A, kurvini sinovi iz Hrvatske Vlade i ministarstva vanjskih i europskih poslova pozivaju na suzdržanost umjesto da podrže volju Katalonskog naroda

Naravno sve to ne bi bilo zanimljivo da se nisu oglasili idioti i kurvini sinovi iz Hrvatske vlasti i i Ministarstva vanjskih poslova. Kao što sasvim sigurno i slutite oni su se odmah ogradili i od Katalonskog naroda ali istovremeno i od našeg Hrvatskog jer smo svi mi Hrvati ne tako davno prolazili kroz sve ovo kroz što danas prolaze Katalonci.

A, da ne bi ispali glupi i zaostali i da se ne zamjere svojim Europskim gospodarima oni su nam priopćili sljedeće:

“Vezano uz razvoj situacije oko referenduma u Kataloniji, ministarstvo vanjskih i europskih poslova ističe kako se Republika Hrvatska kao članica EU-a snažno zalaže za promociju europskih vrijednosti i vladavinu prava”, stoji u priopćenju ministarstva. Stoga ono “drži kako u ovom unutarnjem pitanju Kraljevine Španjolske dosljedna privrženost tim vrijednostima upućuje na potrebu kontinuiranog dijaloga kojim bi se nadišli sporovi i pronašlo mirno rješenje”.

Zašto se Turcima i Ustašama iz HDZ-a ne sviđa težnja nekog naroda da bude slobodan?

Očite je da se Bosancima i Hercegovcima iz HDZ-a koji su trenutno na vlasti ne sviđa želja bilo kojeg naroda da bude slobodan i da se oslobodi okupatora, nametnika i parazita! Znaju oni da bi to ovdje u Hrvatskoj značilo da je vrijeme da se i oni još jednom, opet i zauvijek vrate u svoju rodnu Tursku Vukojebinu.

 

———————————-

Sva prava i Copyright :  Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.

Možda vam privuće pažnju...