Čiji je zapravo vaš novac?

Američki senat izglasao zakon koji će prisiliti građane da stave sav svoj novac u banke

Novi zakon koji nastoji neprestano pratiti vaš novac i imovinu, djelovat će de facto kao produžena ruka Ureda za domovinsku sigurnost (DHS), koji može ukrasti svu vašu imovinu ako ne prijavite sredstva kada putujete noseći imovinu vrjedniju od 10.000 dolara

Pod krinkom borbe protiv pranja novca, Senat je izglasao zakon 1241 pod nazivom „borba protiv pranja novca, financiranja terorizma, i krivotvorenje 2017”, a koji će regulirati digitalne valute i druge autokratske financijske kontrole u pokušaju da država osigura da ništa od vaše imovine ne može pobjeći iz države, a kažnjavat će se oduzimanjem civilne imovine.

Sve će ovo biti pod širokim okriljem borbe protiv terorizma

Civilno oduzimanje imovine daje vladi ulogu pljačkaša u kojem ćete ostati bez: svojeg novca, imovine, a vaša imovina može biti ukradena u potpunosti kroz propisani postupak, uz koji će vam nametnuti osjećaj krivnje – kakav se često odnosi na „zločine” povezanima sa drogom, a koji to nisu, piše TFTP.

Sudska presuda da “niste krivi” ne jamči vam povratak oduzete imovine od strane države.

Naime, Vlada može oduzeti gotovo sve što želi ako imalo sumnja da je neka vaša imovine mogla biti stečena kroz, ili se koristi za, činjenje još manjih zločina.

Već neko vrijeme, rat prema gotovini se provodi iza zatvorenih vrata vlasti, te – iako dužnosnici vole tvrditi da je krivotvorenje, terorizam i pranje novca – poticaj za praćenje vaše imovine.

Karakterizirajući ovaj zakon kao napor da se „poboljša zabrana pranja novca, kao i za druge svrhe”, zakon ozbiljno ograničava pravo na slobodno putovanje, bez nepotrebnog ometanja, i ako putnici imaju sa sobom više od 10.000 dolara imovine – uključujući i one digitalne, kao Bitcoin – moraju podnijeti izvješće američkim vlastima.

Neslaganje sa tiranskim zakonom – uključujući neispunjavanje navedene forme – će aktivirati kazne koja donose dobro samo fašističkoj diktaturi: pojedincu se može oduzeti cijela njegova imovina, a ne samo ona koja je neprijavljena, i može biti kažnjen kaznom zatvora do deset godina.

Da bude jasno, država želi ozakoniti dozvolu da vam oduzme svu vašu imovinu – bankovne račune, uključujući i posebne „tajne sefove”, prepaid kartice, poklon kartice, prepaid telefone, prepaid bonove, kriptovalute, sve to – čak i ono što ste zaboravili prijaviti kod putovanja.

 

 

Napisao i obradio: Nenad Grbac

———————————-

Sva prava i Copyright :  Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.

Možda vam privuće pažnju...

error: Content is protected !!