Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Uz ove knjige život u izolaciji zbog korona virusa može vam biti ugodniji!

Čitanje knjiga je uvijek poželjno i preporučljivo, a moglo bi vas i spasiti ako vam se u sljedećih nekoliko dana dogode ove nesreće:

Prva: Završili ste u izolaciji zbog korona virusa!

Druga: Ostali ste bez pristupa internetu!

Treća: Korona virus je ubio i demokraciju, pa će Plenković i Bandić doživotno ostati vaš predsjednik vlade i vaš gradonačelnik.

Četvrta: S obzirom na treću nesreću posve je sigurno da će krađa, lopovluk i pljačka nastaviti, te da će Plenkovićevi i Bandićevi kumovi i rođaci još dugo vremena pljačkati Hrvatski narod.

No, da ne bi izgubili živce i izvršili suicid ili ne daj bože genocid, predlažemo vam da odaberete sljedeće naslove, koji će vam pružiti odgovore na pitanje o tome kako su naši hrvatski preci živjeli stoljećima unatrag, bez stranke po imenu HDZ, gospode Plenkovića i Bandića i njihovih kumova i rođaka iz daleke nam Turske vukojebine.

A, da ne dužimo i uplašimo vas još više, samo za vas, odnosno samo za vaš poduži boravak u izolaciji zbog korona virusa izabrali smo i sljedeće knjige:

 


 

Prohujalo sa vihorom, Margaret Mitchell

Nijedna top lista sjajnih knjiga ne može biti potpuna bez naslova “Prohujalo sa vihorom”. Ukoliko se do sada niste susreli sa ovom knjigom, sigurni smo da film i sjajnu Vivien Leigh niste propustili. A, ukoliko pokušavate da se spasite i pobjegnete iz ljubavnog trokuta u izolaciju zbog korona virusa, eto još jednog dobrog razloga da pročitate ovo kapitalno djelo.

——————–

Veliki Getsbi, F. Scott Fitzgerald

Internet vam ne radi jer je njemačka tvrtka, koja sama sebe iz nekog nama nepoznatog razloga naziva Hrvatski telekom, bankrotirala, pa niste uspjeli s Torrenta skinuti istoimeni film sa Leonardom DiCapriom u glavnoj ulozi. I stoga vam ne preostaje ništa drugo, nego da pročitate istoimenu knjigu. Pisac F. Scott Fitzgerald u ovoj knjizi nam je sjajno dočarao kako je divno voljeti nekog, ali umjereno jer previše ljubavi vam može stvoriti svakakve probleme. Priča koja će vas natjerati da zaplačete. Možda i od sreće ako na radiju objave da je korona virus ubio i neke hrvatske političare, članove stranke po imenu HDZ-e ili bar Saborske zastupnike.

——————–

Ponos i predrasude, Jane Austen

Jeste li znali da postoje knjige koje uvijek možemo iznova čitati i nikad nam ne dosade? “Ponos i predrasude” je jedna od tih knjiga. Divna romantična priča koja nas ne samo uči o ljubavi već nas i inspirira da nikad ne gubimo nadu i da nikada ne odustajemo. Jane Austen nam kroz ovaj roman poručuje da je ljubav moguće pronaći i na najneočekivanijim mjestima. A, mi ćemo samo dodati da isto vrijedi i za Internet. Recimo nemate Internet, a vaš susjed ga ima. Wifi signal vam je dostupan i potrebna vam je samo susjedova lozinka za pristup njegovom internetu. I tu je dobro sjetiti se velike Jane Austen i razmisliti o tome mogu li se i wifi lozinke pronaći i na najneočekivanijim mjestima.

——————–

Romeo i Julija, William Shakespeare


Znamo da ste pročitali ovu knjigu još u srednjoj školi, ali sigurno je da tada niste bili lukavi i iskusni kao sada. Da li ste sa 16. godina mogli razumjeti svijet na način na koji to činite danas? Naravno da ne! Baš zato je ova topla i romantična knjiga idealan način da zaboravite da ste u izolaciji zbog korona virusa, da vaša Julija zbog migrene više ne želi ništa imati s vama, te da je pristup Pornhubu nemoguć ako nemate Internet.

——————–

Orkanski visovi, Emily Brontë

Prva i jedina novela književnice Emilije Bronte vraća nas u viktorijansko doba i priča nam nevjerojatnu priču o zabranjenoj ljubavi. Ljubav glavnih likova je često sebična i razorna, a i oni sami su nam u nekim trenucima odvratni i antipatični (nešto kao gospođa Željka Markić), što nas uvelike može podsjetiti i na stvaran život i na sve probleme, koje zbog korona virusa proživljavamo. No, knjiga Orkanski visovi govori nam i ono što već odavno znamo: “Novac mijenja ljude”. Ipak , imajte na umu da se za isti taj novac može kupiti i velika količina alkoholnih napitaka i nešto manja količina trave, koju koristimo za motanje šašavih pljuga (hvala Friku iz kvarta na inspiraciji). Sve to znači i da vašu izolaciju zbog korona virusa možete provesti i tako da cijelo to vrijeme budete, opušteni, sretni i blaženo nasmiješeni.

 

——————–

 

Važno upozorenje:

Ovaj članak napisan je samo zato da bi vas zabavio i razonodio. Knjige koje smo nabrojili  i dalje vam preporučujemo, no neke druge savjete iz ovog članka slobodno zanemarite.

 

 

Napisao, uredio i dobro se zabavio: Nenad Grbac

————————

Sva prava i Copyright : Nenad Grbac & Impero present

Sadržaj ove stranice nije dopušteno ni kopirati, ni prenositi u drugim medijima, bez odobrenja njenog autora.

Možda vam privuće pažnju...