Grad Zagreb admin
18-11-20 22 Klikovi

Kao jedini izlaz iz teškog ekonomskog stanja u kojem se nalazite nudi vam se sklapanju ugovora uz kamatu od 5 ili više posto? Ako pristanete na takvu posudbu i ugovor vrlo je vjerojatno da ste ušli u zelenaški pakao gdje lako možete izgubiti sve što ste stekli u životu, te se pitate kako se iz njega izvući?

Koliko iznosi kazna za sklapanje zelenaškog ugovora?

Za sklapanje zelenaškog ugovora, odnosno lihvarskog ugovora kako ga naziva, Kazneni zakon propisuje odgovarajuće sankcije.

Tako je u članku 242. propisano da svatko tko iskorištava nuždu, neiskustvo, lakomislenost, smanjenu sposobnost rasuđivanja ili znatnu slabost volje druge osobe, i pri tome primi od nje ili s njom ugovori za sebe ili drugoga imovinsku korist koja je u očitom nerazmjeru s onim što je on dao, učinio ili se obvezao dati ili učiniti, može biti kažnjen kaznom zatvora do tri godine.

Međutim, ako se počinitelj bavi djelatnošću kojom iskorištava osobe na navedeni način ili od njih pribavlja znatnu imovinsku korist, može se kazniti kaznom zatvora od jedne do osam godina.

I zato ne oklijevajte i prijavite MUP-u sve oglase koji nude ilegalne kredite po navodno povoljnim uvjetima.

I ne zaboravite jedini ispravni način podizanja kredita su krediti u bankama upravo zbog toga što zakon i sudstvo nadziru moguće zloupotrebe i prevare.

  Pošalji poruku

Povezani oglasi

Pronađena 2 crvena ključa

Pronađena dva crvena ključa od pretpostavljam stana...na Pronađeni su u parku iza nebodera u Utrinama Barčev trg i ostavljeni u frizerskom salonu na istoj lokaciji Grad Zagreb

Izgubljen vijenčani prsten

Jucer izgubljen vijenčani prsten s gravurom julija 17.09.2016. na potezu tkalciceva ulica, radiceva, Hrvatski sabor. Nudim nagradu pronalazaču. Grad Zagreb

Izgubljena đačka pokazna

Izgubljena pokazna dsna o1.10.2018. u 18-stici ili oko marjanA na ime Ivan Vuljan. Molim poštenog nalaznika da se javi na 099/2286344 Grad Zagreb

Izgubljen mobitel

U subotu 17.10 izgubljen mobitela Huawei P30 Lite, s tamnopolavom maslinom i na zadnjoj strani ima još foliju zaljepljenu. Nagrada 300 kn. Grad Zagreb

Izgubljen Novcanik

Izgubljen novcanik na potezu savska ulica krivi put,dokumenti na ime krunoslav buzic, nalazniku nagrada Grad Zagreb

Prijavite ovaj oglas

Da bi objavili oglas ne trebate se registrirati

Da bi smo pojednostavili objavljivanje oglasa omogućili smo vam da ih objavljujete i anonimno. Znači bez registracije, traženja i upisivanja korisnićkog imena i šifre. Dovoljno je samo ispuniti obavezna polja i poslati oglas.

Kontakt

Please, login before contact the advertiser!