Grad Zagreb admin
18-11-20 23 Klikovi

Kao jedini izlaz iz teškog ekonomskog stanja u kojem se nalazite nudi vam se sklapanju ugovora uz kamatu od 5 ili više posto? Ako pristanete na takvu posudbu i ugovor vrlo je vjerojatno da ste ušli u zelenaški pakao gdje lako možete izgubiti sve što ste stekli u životu, te se pitate kako se iz njega izvući?

Koliko iznosi kazna za sklapanje zelenaškog ugovora?

Za sklapanje zelenaškog ugovora, odnosno lihvarskog ugovora kako ga naziva, Kazneni zakon propisuje odgovarajuće sankcije.

Tako je u članku 242. propisano da svatko tko iskorištava nuždu, neiskustvo, lakomislenost, smanjenu sposobnost rasuđivanja ili znatnu slabost volje druge osobe, i pri tome primi od nje ili s njom ugovori za sebe ili drugoga imovinsku korist koja je u očitom nerazmjeru s onim što je on dao, učinio ili se obvezao dati ili učiniti, može biti kažnjen kaznom zatvora do tri godine.

Međutim, ako se počinitelj bavi djelatnošću kojom iskorištava osobe na navedeni način ili od njih pribavlja znatnu imovinsku korist, može se kazniti kaznom zatvora od jedne do osam godina.

I zato ne oklijevajte i prijavite MUP-u sve oglase koji nude ilegalne kredite po navodno povoljnim uvjetima.

I ne zaboravite jedini ispravni način podizanja kredita su krediti u bankama upravo zbog toga što zakon i sudstvo nadziru moguće zloupotrebe i prevare.

  Pošalji poruku

Povezani oglasi

Izgubljene zelene bisage(torba za bicikl)

  24. 05. 2018 ,između 12 i 14 sati,izgubljene su zelene bisage(torba za bicikl)koje su ispale sa bicikla u voznji na relaciji Ivaničgradska,Zapuljska,Kolarova,Vukomeracka do vrtica Cvrcak ,Motovunska. Molim postenog nalaznikada me nazove na… Grad Zagreb

UKRADENA TORBA SA NOVČANIKOM

Razbijeno staklo od automobila i ukradena smeđa kožna torba sa novčanikom i ključevima uz Savski nasip u blizini Sveučilišne bolnice. U slučaju pronalaska, molim javiti na 098 1992 867. Hvala!!!  Grad Zagreb

Izgubljena vrećica sa stvarima

Danas u tramvaju broj 13 u smjeru žitnjak oko 12:30 izgubljena roza vrećica emmezeta s torbicom i parfemom.. ako bi netko bio tako ljubazan pa ju vratio, nikakvih dokumenata nema unutra Grad Zagreb

Izgubljen novčanik

Izgubljen novčanik s dokumentima. Ivanković 100 EURA nagrade nalazniku. Hvala   Grad Zagreb

Izgubjena siva kapa crnomerec

Siva kapa s coflekom na crnomercu na stajalistu 109ke molim ako je netko nasao da mi javi ima veliku sentimentalnu vrijednost. Hvala Grad Zagreb

Prijavite ovaj oglas

Da bi objavili oglas ne trebate se registrirati

Da bi smo pojednostavili objavljivanje oglasa omogućili smo vam da ih objavljujete i anonimno. Znači bez registracije, traženja i upisivanja korisnićkog imena i šifre. Dovoljno je samo ispuniti obavezna polja i poslati oglas.