Zagrebačka županija admin
20-07-21 10 Klikovi

Kao jedini izlaz iz teškog ekonomskog stanja u kojem se nalazite nudi vam se sklapanju ugovora uz kamatu od 5 ili više posto? Ako pristanete na takvu posudbu i ugovor vrlo je vjerojatno da ste ušli u zelenaški pakao gdje lako možete izgubiti sve što ste stekli u životu, te se pitate kako se iz njega izvući?

Koliko iznosi kazna za sklapanje zelenaškog ugovora?

Za sklapanje zelenaškog ugovora, odnosno lihvarskog ugovora kako ga naziva, Kazneni zakon propisuje odgovarajuće sankcije.

Tako je u članku 242. propisano da svatko tko iskorištava nuždu, neiskustvo, lakomislenost, smanjenu sposobnost rasuđivanja ili znatnu slabost volje druge osobe, i pri tome primi od nje ili s njom ugovori za sebe ili drugoga imovinsku korist koja je u očitom nerazmjeru s onim što je on dao, učinio ili se obvezao dati ili učiniti, može biti kažnjen kaznom zatvora do tri godine.

Međutim, ako se počinitelj bavi djelatnošću kojom iskorištava osobe na navedeni način ili od njih pribavlja znatnu imovinsku korist, može se kazniti kaznom zatvora od jedne do osam godina.

I zato ne oklijevajte i prijavite MUP-u sve oglase koji nude ilegalne kredite po navodno povoljnim uvjetima.

I ne zaboravite jedini ispravni način podizanja kredita su krediti u bankama upravo zbog toga što zakon i sudstvo nadziru moguće zloupotrebe i prevare.
  Pošalji poruku

Povezani oglasi

izgubljen novčanik

Izgubljen novčanik sa dokumentima na ime Kursar Marin ... kontakt 091/551-3582 Zagrebačka županija

Nađen prsten

07.03.2021. oko 14.30 h u kapelici u Tihočaju , pronađen je prsten . Javite se nalazniku na 098 9436 170. Zagrebačka županija

Prijavite ovaj oglas

Da bi objavili oglas ne trebate se registrirati

Da bi smo pojednostavili objavljivanje oglasa omogućili smo vam da ih objavljujete i anonimno. Znači bez registracije, traženja i upisivanja korisnićkog imena i šifre. Dovoljno je samo ispuniti obavezna polja i poslati oglas. Nakon što pregledamo sadržaj oglasa, vaš oglas će biti objavljen. Oglasi s posuđivanjem novaca, kreditima i raznim vrstama financijskih malverzacija i prevara neće biti objavljeni. Upravo zbog njih smo i uveli kontrolu sadržaja vaših oglasa.

Kontakt

Please, login before contact the advertiser!