Preporučen rezolucija 1200 x 960 Sadržaj se mijenja jednom mjesečnoDatum posljednje objave15.10.2007.
 
Stalne rubrike
Naslovna strana
Aktualni komentar
Zanimljivosti
Najgore od najgoreg
Porez, a što je to ?
Tribut to Jim Morrison
10 najljepših automobila
Nevjerojatne pogreške
Bolje sex i grad...
Što se to zbiva u ...
Zaštita životinja, što je to?
Svi Sanaderovi stanovi
Foto prilog
Kontakt
Lipanj
Intervju-i
Intervju - Tena Perišin
Intervju Richard Stallman
Intervju - Zlatko Lukić
Sistemski servisi
Pritužbe
Šaljite nam vaše priloge
Komentari i prijedlozi
Vaši prijedlozi
Izgubljeno-nađeno
Oglasnik
Web stranice istog autora
Digitalne-knjige.com
Psi za neznalice
Žene svijeta
Izrada web stranica
Fotomodeli
CD o psima
The Doors
Impero Web shop
Korisni Linkovi
Ana Horvat poetry
Recro
Bez cenzure
Korčula apartment Kneže
In-media
Dobro jutro hrvatska
Vremenska prognoza
Druga prilika
HR portali
 
Ankete
Za koga bi ste glasovali ?
 
 
 

 

 
Komercijalizaciju interneta zagovaraju američke telekomunikacijske kompanije, čime bi, prema navodima Leeja i svih protivnika ovakve politike, budućnost interneta bila stavljena pod znak pitanja.
 
  T. B. Lee stao u obranu neutralnosti interneta
Ovoga tjedna u Edinburghu održava se petnaesta po redu World Wide Web konferencija, a u uvodnom govoru, njen osnivač, ujedno i osnivač mreže nad svim mrežama, žestoko je podigao glas protiv nedavnog američkog prijedloga komercijalizacije interneta
Nevjerojatan je osjećaj kada prilikom pretraživanja interneta naiđem na neko zanimljivo web odredište, na koje nisam niti mislio da ću naići`, izjavio je Tim Berners-Lee u svom uvodnom govoru na otvaranju WWW konferencije.
S druge strane, prođe li američki prijedlog prema kojemu bi se internetski sadržaji rangirali prema principu tko više plati - postaje popularniji, ovakav način slučajnog pronalaska određenih zanimljivih i novih internetskih sadržaja postat će nemoguć.
Upravo iz tog razloga Lee je naglasio da internet mora zadržati svoju neutralnost, a na njegovoj strani nalaze se i veliki internetski pretraživači poput Googlea i Microsoftovog MSN-a.
 
Prođe li prijedlog telekomunikacijskih kompanija u američkom Kongresu, pružateljima internetskih usluga bila bi omogućena manipulacija internetom, te bi mogli korisnicima određivati koje stranice smiju posjećivati, a koje ne.
 
To bi otprilike značilo ovo. Ukoliko netu pristupate putem T-coma no bi vam mogao zabraniti i onemogućiti da posjetite VIP-ov portal ili recimo http://www.psi-za-neznalice.com/.
 
 Jedan laptop za jedno dijete
Organizacija One Laptop Per Child još je jedan korak bliža svom konačnom cilju – proizvodnji jeftinih prijenosnih računala čija će se cijena kretati oko sto dolara, a koja će biti namijenjena i prodavana u siromašnim zemljama i zemljama u razvoju.
 
Tako će ovaj tjedan biti prikazan "inicijalni radni prototip" prijenosnika te će tako prvi put kombinirati već viđeni prikazani dizajn kućišta sa pripadajućim hardverom.
 
Na sastanku OLPC-a koji se održava ovaj tjedan razgovara se o tome da se ovakva računala plasiraju na tržište početkom slijedeće godine.
 
Zanimljivo je da ona ne bi trebala ići u individualnu prodaju već će se moći nabaviti preko različitih vladinih organizacija i inicijativa što bi po našem mišljenju moglo uvelike umanjiti korisnost ove akcije
 
U organizacija One Laptop Per Child istću i da je kKrajnji cilj ove akcijet približiti i dovesti osobna računala milijunima djece
 
A posebno ističu zemlje poput Indije, Kine, Brazila, Nigerije i drugih.
 

 

 

Ideja je sjajna no postavlja se pitanje da li će navedene vladine organizacije dijeliti računala samo sinovima i unucima zaslužnih političara što bi to zasigurno bio slučaj kad bi jeftini laptopi stigli i u našu zemlju.

 
 

 

 
Proizveden isključivo za američko
tržište, inovativni koncept predstavlja
svojevrstan spoj sportskog automobila i
motocikla.

 
 Volkswagenov smioni koncept GX3 
Ovisno o reakcijama američkih vozača i ljubitelja automobila i motocikala, Volkswagenov smioni koncept GX3, predstavljen na nedavno održanom međunarodnom salonu automobila u Los.Angelesu, mogao bi uskoro krenuti u serijsku proizvodnju.
Osnovna ideja je bila pretvoriti sve želje, snove i potrebe
američkih vozača za prijevoznim srodstvom koje bi istovremeno bilo i jeftino i štedljivo i atraktivno a gotovo jednogodišnji intenzivan razvoj i rad rezultirali su prilično radikalnim no i neobično privlačnim konceptom.
GX3 karakteriziraju tri kotača, dva sjedala i osobine super sportskog motocikla, dok je beskompromisan užitak u
vožnji bio na vrhu liste prioriteta Volkswagenova kalifornijskog dizajnerskog odjela.
Budući da je ovo neobično njemačko-američko vozilo inspirirano minimalističkim dizajnom GP motocikala i bolida Formule 1, izvana su vidljiva brojna obilježja istih, poput središnje pozicioniranog ispušnog sustava, "otvorenih" prednjih kotača i ovjesa.
Postavlja se samo pitanje hoće li taj koncept zaživjeti, te kakva će mu biti cijena. No bez obzira na sve vrlo je vjerojatno da će se uskoro pojaviti i jeftinije kopije, koje će taj vrlo privlačan koncept vozila približiti i običnim ljudima.
 
 Stigao je Sony Reader  
Ideja elektroničke knjige već dugo postoji, no dosad se uglavnom nije ostvarila zbog ne kvalitete monitora, težine samog uređaja ili nedostupnosti dodatnog sadržaja.
No Sony je kako tvrdi pronašao gotovo idealno rješenje u obliku svog Sony Readera, knjiške verzije iPoda. Da li je to zaista tako prvi će imati priliku provjeriti Amerikanci gdje Reader po cijeni od 400 dolara stiže ovih dana. Početak prodaje u Evropi zasad se najavljuje za 6.mjesec.
Zasad o se o samim tehničkim karakteristikama Sony Readera ne zna mnogo. Navodno da je ekran napravljen od elektroničkog papira s kojeg se može čitati bez umaranja očiju, te da je oštrina teksta identična tiskanom izdanju.
A da se Sonijev optimizam zasniva na realnim činjenicama potvrdili su mnogi. U Sony-iju navode i to da je jedan od prvih koji su rezervirali svoj primjerak i Dan Brown autor bestelera Da Vincijev kod
No na odgovor na pitanje da li će Sony Reader uspijeti zamjeniti knjige, te da li će download knjiga sa interneta zamijeniti knjižare morati ćemo pričekati još izvjesno vrijeme.
A ne sumnjamo ni to da će izdavači knjiga učiniti sve da ni ovaj projekt ne uspije, baš kao što je udruga američkih distributera muzičkih izdanja pokušala uništiti MP3 format, P2P zajednice i sve slične projekte.

 

 
Hoće li Sony Reader bar imalo ugroziti višestoljetnu dominaciju knjiga od papira ili će sve kao i u nizu sličnih primjera završiti tek na pokušaju ?
 
 

 

 
"Sjeme obmane"autora Jefirey M. Smita je knjiga, koju vam svako preporučujemo.
 
 Koliko volimo GMO ? 
Nedavna istraživanja javnosti pokazala da je čak 67 posto Hrvata protiv genetski modificirane hrane. Svi oni izjavili su da ni pod kojim uvjetima ne žele genetski modificiranu hranu.  
Svega 8,2 % ispitanika reklo je da bi bar probali genetski modificiranu hranu a 16 % ih smatra da nemaju dovoljno relevantnih podataka da bi izrekli konačno mišljenje. 
Zanimljivo je da među protivnicima GMO hrane ima najviše mladih i visokoobrazovanih osoba. a da zatim slijede poljoprivrednici, koji bi nam o proizvodnji kvalitetne i zdrave hrane mogli mnogo toga reći.  
Najmanje znanja o GMO imaju stanovnici hrvatske, koji su stariji od 65 godina i koje takve teme uglavnom ne zanimaju jer se zahvaljujući vrlo visokim mirovinama od 1000 ili manje kuna, hrane otpadcima iz kanti za smeće.

 
 
 Kako životinje reagiraju na GMO ? 
Ukoliko bilo kojoj životinji odnosno recimo svinjama, kravama, vjevericama ili štakorima ponudite istovremeno i GMO i prirodnu hranu one će pažljivo onjušiti ponuđenu im hranu, te zatim nepogrešivo odabrati onu prirodnu.  
Zanimljivo je da neke vrste nisu željele konzumirati GMO hranu, čak ni kad su bile na rubu gladi. 
Stoga s potpunim pravom možemo reći da nas GMO hrana za ljude najviše podsjeća na umjetnu industrijsku hranu za pse.  
Naime upotreba te vrste hrane ne samo da skraćuje život psa koji je konzumira, nego pošto je uglavnom sačinjena od otpadaka iz proizvodnje ljudske hrane i dodataka poput pepela iz spalionica leševa, donosi i cijeli niz novih i nepoznatih bolesti, te znatno povećanje postotka jedinki oboljelih od kancerogenih bolesti.  
A pitanje je samo koliko će vremena proći da se takve iste stvari ustanove i kod GMO, odnosno te od američke vlade i nekih međunarodnih korporacija zasad vrlo hvaljene umjetne hrane za siromašne ljude.  

 

 
Što me gledaš ? Pa ja sam samo genetski modificirani krastavac.
 
 

 

 
Simpatični pingvin zaštitni je znak besplatnog operativnog sustava !
 
 Operativni sustav vaš pogled na svijet ! 
 Veliko je pitanje da li je operativni sustav koji pokreće vaš kompjuter vaš pogled na svijet ili CIA-in (CIA centralna američka obavještajna služba ), pogled na vašu intimu i poslovne tajne.  
 Naime, dobro je poznato i to da su gospoda Bil Gates i društvo iz Microsofta u dogovoru sa obavještajnim službama ostavili i otvorena stražnja vrata u svom operativnom sustavu. 
 I da zahvaljujući tim nazovimo to greškama u kodu, svatko iz kojekakvih tajnih službi ili ne daj bože policije, može zaviriti u vaše Windowse i otkriti vašu intimu ili poslovne tajne.  
  I baš zbog te činjenice uobičavamo reći da su Windowsi, odnosno Microsoftov operativni sustav vrlo važan element američke dominacije nad ostatkom svijeta.  
 No alternativa ipak postoji ! 
 Njeno ime je Linux, besplatni operativni sustav nastao na osnovi otvorenog koda, koji svatko može prilagoditi svojim potrebama i u kojem ne postoje stražnja vrata.  
 Da li je Linux dobar? Svakako! Čitajući i pregledavajući ovu stranicu i vi ste bar na tren dio LInux zajednice. 
 
  Stiže vrijeme mobilne televizije ! 
Prema najavama analitičara ovo bi trebala biti godina mobilne televizije, koja bi mogla doći u prvi plan već u vrijeme održavanja Svjetskog prvenstva u nogometu u Njemačkoj, odnosno u lipnju ove godine.
Prema drugim mnogo manje optimističnim prognozama, mobilna televizija korisnicima neće biti zanimljiva sve do 2012 godine, kad se očekuje pad danas vrlo visokih cijena takve usluge.
Najveći problem zasad je vrlo mali broj uređaja koji podržavaju UTMS mrežu. Također treba navesti i da su ti uređaji i vrlo skupi, a vijek trajanja baterija im je znatno kraći nego u mobitela koji ne podržavaju tu uslugu.
U našoj zemlji tu uslugu podržavaju i VIP-net i T-mobile, a najavljuje je i treća mreža, odnosno Tele 2.
Cijena te usluge je i više nego pristupačna djeci hrvatskih tajkuna, no prosječnog građana s prosječnom primanjima, koja je uvelike niža od statističkih podataka, koje navodi hrvatska vlada, od te cijene će sasvim sigurno zaboljeti glava.

 

 
SonyEricsson Z1010 i Z2000 također su predstavnici nove UTMS tegnologije
 
 
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present