Preporučen rezolucija 1200 x 960 Sadržaj se mijenja jednom mjesečnoDatum posljednje objave01.10.2010.
 
Stalne rubrike
Naslovna strana
Aktualni komentar
Zanimljivosti
Najgore od najgoreg
Porez, a što je to ?
Tribut to Jim Morrison
10 najljepših automobila
Nevjerojatne pogreške
Bolje sex i grad...
Što se to zbiva u ...
Zaštita životinja, što je to?
Svi Sanaderovi stanovi
Foto prilog
Kontakt
Lipanj
Intervju-i
Intervju - Tena Perišin
Intervju - Richard Stallman
Intervju - Zlatko Lukić
Intervju - Franka Dedović
Sistemski servisi
Pritužbe
Šaljite nam vaše priloge
Komentari i prijedlozi
Vaši prijedlozi
Izgubljeno-nađeno
Oglasnik
Web stranice istog autora
Digitalne-knjige.com
Psi za neznalice
Žene svijeta
Izrada web stranica
Fotomodeli
CD o psima
The Doors
Impero Web shop
Korisni Linkovi
Photo - Ivana Miletić
Ana Horvat poetry
Bez cenzure
Korčula apartment Kneže
In-media
Dobro jutro hrvatska
Vremenska prognoza
HR portali
 
Ankete
Za koga bi ste glasovali ?
 

 

REKLAME, KAKVE JOŠ NISTE VIDJELI !

 

REKLAME, KAKVE JOŠ NISTE VIDJELI !
 
 
 
 
Mogu li i političari biti kažnjeni ?
Sigurno ste primijetili da već dugo nismo obnavljali sadržaj portala.
Razlog takvog postupka je zapravo vrlo jednostavan i skriva se u činjenici da smo svi mi baš kao i većina građana ove zemlje istinski razočarani svim ovim što su hrvatski političari u ovih dvadeset godina učinili.
Najgore od svega je to što oni (za razliku od običnih građana ove zemlje), ni zašto nisu odgovorni.
Naime obične građane kažnjava se i zbog najbezazlenijih prekršaja. Prolaska kroz žuto svijetlo na semaforu, pušenja u javnim prostorima, šetnje psa bez uzice, neplaćanje jedne rate kredita, parkiranja na mjestu gdje parkiranje nije ni dopušteno ni zabranjeno, vožnje bez karte u javnom prijevozu.
No, političare, koji su u ovih dvadeset godina upropastili zemlju, te pokrali sve što se moglo pokrasti, doslovno je nemoguće kazniti.

Svemu tome pogoduju i zakoni, koje su naravno oni sami napisali, nesposobna policija, koja se namjerno bavi nevažnim stvarima, potkupljivo i neučinkovito sudstvo, te općenito korupcija i sustav ne miješanja i ne zamjeranja svima koji se pod krinkom politike bave najgorim mogućim kriminalom.

Pitanje je samo koliko smo takvo stanje u državi spremni trpjeti mi obični građani. Jesmo li spremni sami sebi priznati da su nam hrvatski političari nanijeli više zla nego svi izmišljeni ili ne izmišljeni vanjski i unutrašnji neprijatelji.
A, upravo sad tijekom najveće krize vrijeme je i da se postave mnoga pitanja
Upitajte sami sebe kakva i čija je to pravda ako obični građanin smije i može biti kažnjen i zbog najbezazlenijeg prekršaja, a političarima nitko ništa ne može čak i ako su cijelu državu pretvorili u veliku kriminalnu organizaciju.
Upitajte se da li bi država trebala biti servis građana ili mi građani baš moramo biti servis političkoj eliti, koja zasad (nadam se ne još dugo) predstavlja državu.
Upitajte se i kako to da država nema novaca čak ni za liječenje bolesne djece, a istovremeno ima novaca za financiranje političkih stranaka, kojekakvih izmišljenih udruga ili davanje državnih potpora i poticaja podobnim i povlaštenim.
Upitajte se tko je taj tko 20 godina uporno smanjuje sva naša građanska i radnička prava. Tko su ti zbog kojih živimo sve lošije?
Upitajte se da li je u redu da vašim teško stečenim novcem upravlja sebična politička elita?
I dobro razmislite o svim ovim pitanjima. Odgovori na njih trebati će vam kad narod izađe na ulicu ili u najgorem slučaju prilikom slijedećih izbora.

 

 

 

 

Zašto se političari boje naroda?

 

 

Sasvim sigurno ste primijetili i to da je većina hrvatskih političara svjesna svih nedjela i nepravdi koja su učinili.

Da je to doista tako govore nam ne samo silne mjere osiguranja, alarmni sustavi i tjelohranitelji, kojim su okruženi nego i način na koji putem zakona i policije pokušavaju spriječiti i ograničiti svaku mogućnost javnog okupljanja.

No, kako sada stvari stoje bojim se da im ni to neće pomoći.

 
 

 

 

 

 

Nije li povijest učiteljica života?

 

 

 

Poznato je da su u srednjem vijeku kmetovi plaćali čak 66% poreza, odnosno da su dvije trećine svojih prihoda morali davati kralju, plemstvu i crkvi.

Takav ogroman porez doveo je do propasti feudalizma, Francuske revolucije ili u našim krajevima Seljačke bune, pod vodstvom Matije Gupca.

No, manje je poznato da smo mi obični građani ove zemlje u ovom trenutku opterećeni s više od 80% poreznih davanja.

Takvu "genijalnost" hrvatskih političara opazili su čak i mnogi strani mediji, pa je Hrvatska i službeno proglašena za zemlju s najvećim porezom na svijetu.

No, pitanje je kako će sve to završiti, jer povijest nas je dosad naučila da nijedna tiranija, pa ni ova stranke po imenu HDZ, ne može vječno trajati.

 
Zašto plaćamo porez ?
Od hrvatske intelektualne i političke elite saznali smo mnogo toga, no nitko se nikad nije dotakao pitanja o tome zašto i kome mi građani pomažemo kad plaćamo porez, prirez i sve moguće ostale namete ?
A, upravo iz tog razloga i mi smo se odlučili pozabaviti tim pitanjem.
Plaćanjem poreza i ostalih nameta teoretski građani bi trebali pomoći u normalnom funkcioniranju zajednice i države, koja štiti njihove interese.

No, što ako država kao u ovom slučaju ne štiti interese građana već samo političke elite i stranih investitora.

Možemo li mi građani onda prestati plaćati porez? Zašto ga onda ne bi plaćali samo oni koji od njega imaju koristi? Ako političari i država ne žele biti socijalna ustanova zašto bi smo mi građani to trebali biti?
Zašto bi bilo tko živio na tuđi račun?
Ako hrvatski građani više ne mogu imati besplatno zdravstvo, školovanje i razne beneficije zašto bi morali financirati političku elitu, političke stranke, agresorski rat u Afganistanu, crkvu i tajkune koji ne plaćaju nikakav porez, ili recimo financirati razvoj Hercegovine, koja uopće ne pripada hrvatskoj državi.
Možemo li mi građani odbiti plaćanje poreza ukoliko se njime financiraju stvari suprotne našim interesima ?
Ne možemo! A zašto? Tko je tako odlučio?

Tko je uopće ovlastio političare da raspolažu s novcem svih nas poreznih obveznika. Izbori ! Ne sjećam se da je to itko spomenuo! Znači li to da su nam namjerno lagali ? Zasniva li se svaka demokracija na laži i prevari naivnih glasača ? Želimo li mi uopće takvu "Demokraciju" i takve porezne prijevare.

Posebno se treba osvrnuti na to da politička elita već dvadeset godina namjerno donosi zakone u kojim najsiromašniji plaćaju najveće poreze.
Ako siromašni mogu plaćati poreze zašto to ne bi mogli i bogati. Zašto bi tajkuni, političke stranke, crkva, udruge, institucije i svi ostali bili oslobođeni poreza.
Zašto i čijom voljom je takav porezni sustav suprotan hrvatskom ustavu, koji izričito navodi da bi svi hrvatski građani trebali biti jednaki. Mogu li političari koji su donijeli takve interesne zakone biti kažnjeni.
Ne mogu! A zašto?
Zašto bi siromašni pojedinci morali plaćati porez na kruh, sapun, i sve osnovne namirnice, a bogati su putem svojih privatnih firmi oslobođeni svakog poreza? Ne sliči li vam to na nepravdu? Ako su te tvrtke privatne zašto bi bile oslobođene poreza? Kome je u interesu sve troškove prebaciti na leđa najsiromašnijih.
Ako siromašni moraju plaćati porez na kruh zašto su bogati oslobođeni poreza na dionice, jahte, luksuzne automobile, nekretnine helikoptere, satove i sve druge simbole luksuza i prestiža.
I ono najvažnije mogu li ja kao pojedinac prestati plaćati porez jer se novcem koji izdvajam financiraju stvari suprotne mojim interesima. Posebno ako nisam glasovao za stranku koja je trenutno na vlasti.
Ne mogu! A zašto?
A za kraj ću dodati da bih volio kad bi nam se u vezi pitanja postavljenih u ovom članku javio neko od političara ili bar djelatnika porezne uprave. Baš me zanima kako bi nam oni na ta pitanja odgovorili.
 
 
 
EVROPA U PLAMENU

U vrijeme kad nas naši nadobudni političari uvjeravaju da nas jedino Evropa može spasiti, Evropa se trudi spasiti samu sebe. Očito je da su se i njihovi političari su se malo previše zaigrali i previše služili interesima kapitala, a ne naroda. Pa je i narod odlučio reći svoje, a svi mi znamo da je teško onom tko jednom upozna bijes naroda.

Francuska
Najžešće je u Francuskoj. Naime stanovnici zemlje koja je prva rekla NE feudalizmu, te uvela upotrebu giljotine za sve one koji su besramno varali narod, napokon je odlučila i javno reći ne kapitalizmu kakav zagovara njihov predsjednik Nicolas Sarkozy.
Otpor naroda izazvao je njegov prijedlog mirovinske reforme, koja će dob za odlazak u mirovinu povećati sa 60 na 62 godine.
Pojačali su se i sukobi prosvjednika i policije, zapaljena je jedna škola i deseci automobila. Štrajkaši su blokirali skladišta goriva. Zbog štrajka rafinerija, gospodarstvo trpi golemu štetu. Četrnaest skladišta goriva u zemlji i dalje je blokirano. Više od četvrtine benzinskih crpki nema goriva.
Grčka
Istovremeno Grčka i dalje diše na škrge. S obzirom da su se i njihovi političari malo zaigrali i prezadužili zemlju, pripremaju se i novi štrajkovi.

U posljednjem takvom sudjelovalo je više od 4 milijuna radnika.

Štrajk je proglašen nakon što je grčka Vlada zamrznula plaće u javnom sektoru, neke i smanjila za 10 posto, a dob za umirovljenje podigla na 63 godina. Istovremeno PDV je podignut s 21 na 23 posto, a trošarine na benzin i alkohol za 10 posto.
Njemačka
Njemačka je ekonomski u nešto boljem položaju od drugih evropskih zemalja, no njih muče drugi probleme. Naime njihova predsjednica vlade demokršćanka Angela Merkel, kaže da je njemački multikulturalni model propao.
Trn u njenom oku su useljenici, no pitanje je što sad slijedi.
Nadamo se ne koncentracioni logori i sve ono što su ne tako davno Židovi proživljavali u toj istoj zemlji.

Zabrinjavajuće zvuči i nedavno istraživanje socijaldemokratske zaklade Friedrich Ebert, koje pokazuje da 34 posto Nijemaca vjeruju da su imigranti stigli kao gotovani, da bi uživali u beneficijima tamošnje socijalne države, čak 60 posto ih smatra da bi muslimanima trebalo ograničiti vjerske slobode, a desetak posto traži jaku ruku, vođu - a ta se riječ u njemačkome (i u anketi, da ne bude zabune) piše: Führer.

 

 

 

 

NORVEŠKA

Ne, mi ne želimo u takvu Evropu

Posljednjih dana naglo je porastao pritisak na građane Norveške, kako bi pristali na ulazak u Evropsku zajednicu.

No, oni time nisu oduševljeni o čemu govori i izjava norveške državne tajnice za vanjske poslove Elisabeth Walaas.

Ulazak Norveške u EU 'nije na dnevnom redu' niti će to biti u godinama koje dolaze, rekla je Walaas u intervjuu za europske medije.

 
 

 

 

 

 

Franka Dedović

 

 

Ma nekada sam tako tužna, ali me i najlaganiji osmijeh voljene osobe, neopterećeni odlazak na kavu s prijateljem, putovanje , more, dobra pjesma, ma sve čini sretnom!

I priprema za novu zbirku, i dobro vino, lijepi parfem, dobra ocjena u školi , miris prirode, lijepe cipele i...trenutak kad se stihovi počnu rađati u mojoj duši...

 


 
  Intervju - Franka Dedović
 
Povodom objave knjige "Ista mjesta, ista tuga", na portalu Digitalne-knjige.com, porazgovarali smo s pjesnikinjom i autoricom te knjige Frankom Dedović
 
Između ostalog postavili smo joj i slijedeća pitanja:
 
Čitajući vaše pjesme jasno se naslućuje da vas život uglavnom nije mazio i da ste proživjeli mnogo toga. Ipak uz sve to zadržali ste optimističan i vedar pristup životu i svim stvarima koje se zbivaju oko nas. Kako to uspijevate? Što vam daje snagu i moć da izdržite? Za vas se s punim pravom može reći da ste okrenuti svojim korijenima odnosno i gradu Dubrovniku i obitelji iz koje potičete, odnosno koju imate. U posveti knjige "Molitva moru", ponajviše se zahvaljujete suprugu i djeci i stoga vam moramo postaviti i slijedeće pitanje. Koliko je obitelj te razumijevanje i podrška, koju ona može i mora pružiti važna u životu svakog čovjeka ? Koliko ste na to mislili kad ste se svog prihoda s promocije knjige " Molitva moru", odrekli u korist doma za napuštenu djecu u Dubrovniku? Zaslužuju li ta djeca bolji život? Zašto se hrvatski političari i država toliko trude da im onemoguće udomljavanje i odlazak u udomiteljske obitelji, koji bi većini od njih ipak značio i budućnost znatno bolju od one koju će imati odrastajući u domu. Znam da ovo može biti nezgodno pitanje, no čitajući vaše pjesme primijetili smo da su neke od njih posvećene i žrtvama obiteljskog nasilja. Da li bi nam mogli reći nešto više o tome. S obzirom da znam da ste rođena Dubrovkinja postavit ću vam i pitanje. Što za vas predstavlja Dubrovnik, njegova prošlost, naslijeđe i koliko vam uopće znači taj grad? A sad i malo tamnije strana. U što se taj Dubrovnik danas pretvara i kako vi koji tamo živite vjekovima gledate na sve to ? Na portalu Nema-kompromisa.com objavili smo i vaše pismo u kojem iskazujete nezadovoljstvo činjenicom da katolička crkva još uvijek ne priznaje instituciju razvoda braka te da su svi ljudi koji se razvode na neki način izopčeni iz crkve. Isto to događa se i djeci bez roditelja za koje crkva izričito navodi da za njih nema mjesta u raju. Mislite li da bi se crkva trebala modernizirati te mijenjati takve krajnje radikalne stavove ?Usput to je već druga knjiga koju ste objavili u digitalnom izdanju. Stoga ne možemo, a da vas ne upitamo kakva su vaša iskustva s izdavanjem digitalnih knjiga, te naročito s portalom www.digitalne- knjige.com ?
 

I što drugo reći nego da ćete sva naša pitanja i sve Fanine odgovore moći ćete pročitati na adresi: http://www.nema-kompromisa.com/intervju-fani-dedovic.php

 
Ukoliko vas sve to zainteresira knjigu "Ista mjesta, ista tuga", moći ćete besplatno preuzeti na sljedećoj web adresi: http://www.digitalne-knjige.com/dedovic2.php
 
Više podataka o samoj knjizi "Ista mjesta, ista tuga", te recenziju knjige koju je napisala Maja Milošević, moći ćete pročitati u nastavku ovog teksta.
 
 
 
Multimedijski CD-e "Klasici hrvatske književnosti"
Drago nam je što vas možemo obavijestiti da je napokon završen i naš prvi multimedijski CD-rom "Klasici hrvatske književnosti", na kojem se nalazi 40 izabranih digitalnih knjiga.
On je na neki način nakon portala digitalne-knjige.com, naš drugi korak u pokušaju promocije digitalnih medija, ponajprije knjiga.
Osnovna zamisao prilikom izrade CD-a s digitalnim knjigama , bila je ta da čitanje digitalnih knjiga učinimo što jednostavnijim, dostupnijim i pristupačnijim. Naime korisnika odmah prilikom otvaranja CD dočekati vrlo jasno i jednostavno korisničko sučelje, koje će čak i onima koji se vrlo malo bave kompjuterima omogućiti da lako, jednostavno, brzo i bez napora, čitaju ili pregledavaju sve knjige koje se nalaze na CD-u.
Ukoliko se želite uvjeriti u jednostavnost i svrsishodnost korisničkog sučelja CD-a, to možete uraditi tako da svojim mišem kliknete na slijedeći link: http://www.digitalne-knjige.com/video/ i pogledate kratki film, koji pokazuje izgled i funkcionalnost sučelja našeg CD-a
Koncept multimedijskog CD-a daleko je bliži ideji digitalne knjižnice u svakom domu od svega ovog što smo vam ponudili na stranici digitalne-knjige.com. K tome takav način prezentacije daleko je lakše tematski zaokružiti, te korisnicima ponuditi baš ono što ih zanima. Sve to naravno znači i to da je ovaj CD tek prvi u nizu, te da ćemo u dogledno vrijeme sasvim sigurno objaviti još nekoliko CD-a različitih tematskih sadržaja.

Na CD se nalazi 40 digitalnih digitalnih knjiga. Ako želite da vam ih nabrojimo onda su to slijedeće knjige:

"Preobraženja" Antuna Branka Šimića,"Čudnovate zgode šegrta Hlapića", Ivane Brlić-Mažuranić, "Smrt Smail-age Čengića", Ivana Mažuranića , "Judita" Marka Marulića, "Planine" Petra Zoranića, "Odabrane novele" Janka Polića Kamova "Veli Jože" Vladimira Nazora, "Pjesme", Vladimira Vidrića,"Knjiga pjesama" Antuna Gustava Matoša, "Bauk" Ulderika Donadinija, "Dolazak Hrvata" Ksavera Šandora Gjalskog, "Mlinarska djeca" Rikarda Jorgovanića, "Mrtvi Kapitali" Josipa Kozaraca, "Lišće" Frana Mažuranića, "Propali dvori" Janka Leskovara, "Odabrane pripovjetke" Vjenceslava Novaka, "Suze sina razmetnog" Ivana Gundulića, "Ribanje i ribarsko prigovaranje" Petra Hektorovića, "Misao na vječnost i druge novele" Janka Leskovara, "Đuka Begović" Ivana Kozarca, "Odabrane pripovijetke", Franje Horvat Kiša, "Opančareva kći" Josipa Eugena Tomića, "Odabrane pripovijesti" Ante Kovačića, "Čuvaj se Senjske ruke" Augusta Šenoe, "Seljačka buna" Augusta Šenoe, "Kroz šibe" Ulderika Donadinija, "Medvjed Brundo" Vladimira Nazora, "Odabrane pripovijetke" Ivana Gorana Kovačića, "U registraturi" Ante Kovačića, "Izabrane pjesme" Tina Ujevića, "Odabrane pripovijetke" Antuna Gustava Matoša, "Dubravka (drugo izdanje)" Ivana Gundulića, "Jama (drugo izdanje)" Ivana Gorana Kovačića, "Karanfil s pjesnikova groba (drugo izdanje)" Augusta Šenoe, " Začuđeni svatovi (drugo izdanje)" Eugena Kumičića, "Izabrane pjesme (drugo izdanje)" Silvija Strahimira Kranjčevića, "Razgovor ugodni naroda slovinskoga (drugo izdanje)" Andrije Kačića Miošića, " "Priče iz davnine" Ivane Brlić-Mažuranić, "Pripovijetke" Josipa Kozarca, "Čudnovate zgode šegrta Hlapića" Ivane Brlić-Mažuranić, te "Zlatarovo zlato" Augusta Šenoe.

Sve knjige koje se nalaze na CD-u bit će dostupne jedino i isključivo na tom mediju, a sav prihod od prodaje CD-a investirati će se u daljnji razvoj projekta digitalne-knjige.com.
Cijena CD-a je 90 kuna. Ukoliko to podijelimo s brojem digitalnih knjiga koje se nalaze na CD-u, tad je lako izračunati da vas svaka knjiga košta 2,25 kuna. Vrlo je vjerojatno da povoljniju priliku za kupnju od ove, još dugo nećete dočekati.
Više podataka o CD-u, knjigama koje se nalaze na njemu i svemu drugom vezano multimedijski CD-rom "Klasici hrvatske književnosti", saznati ćete tako da svojim mišem kliknete na sljedeći link: http://www.digitalne-knjige.com/multimedijski-cd/index.php
CD će te moći naručiti ukoliko svojim mišem kliknete na slijedeći link: Želim naručiti CD "Klasici hrvatske književnosti". CD će se moći kupiti i knjižarama, no cijena CD-a u knjižarama će biti viša od one na internetu. Knjige naručene putem interneta dostavljati će se uslugom pouzeća, odnosno CD-e ćete platiti tek kad stigne na vašu adresu. Troškove poštanske isporuke snosi kupac CD-a.

I što drugo reći nego hvala vam ako ste odlučili naručiti i kupiti naš novi CD.

 

 

 

 

Nadamo se da ćete posjetiti stranice našeg portala i da ćete biti zadovoljni kvalitetom i atraktivnošću materijala, koji vam nudimo.

Uredništvo portala

Kontakt:

Telefon: 01 / 384-37-97

Mobilni telefon: 095 / 853-03-40

Naša E-mail adresa: digitalne.knjige@gmail.com

 
 

 

 

 

 

KAMENSKO D.D.

 

 

 

Ovaj članak objavljen je na web stranici http://www.laburisti.com

Potpisao ga je Igor Lesar, koji se zajedno s nama otprije 3 godine ne može načuditi na koje su sve moguće načine hrvatski političari u posljednjih dvadesetak godina upropastili sve što se je moglo upropastiti.

No, ono najgore je patnja radnica Kamenskog za koje ni dan danas nitko nema razumijevanja, baš kao što to nitko nije imao ni tri godine ranije, kad smo objavili dotični članak.

 ODABRALI SMO ZA VAS
Jeste li znali da radnici Kamenskog zapravo već nekoliko godina žive u milosti (ili bolje rečeno nemilosti) onih koji vole filozofiju više od motike? Budimo praktični i nazovimo stvari pravim imenom.
Kamensko d.d. je klasična žrtva pohlepe neoliberalnog kapitalizma začinjenog politikantskim začinima. Radi se zapravo o, a nemam razloga ne vjerovati u to, malverzacijama sa zemljištem. U prvom vam odlomku piše gdje je pogon firme. Da, u centru Zagreba, grada malih ljudi (čitaj malograđana) velikih apetita.
Internetska stranica http://www.nema-kompromisa.com na adresi donosi jedan vrlo, vrlo zanimljiv tekst iz, pazite sada, 2007. godine. U travnju te 2007. godine jedan se radnik ponesen, a čime drugim nego emocijama (kada je vidio što mu rade od firme) raspisao, a među ostalim ispisao i antologijsku rečenicu:

"Uprava tvrtke besplatno odijeva Hebranga, Šukera, financijske inspektore, poreznu upravu, policiju, voditelje emisija, novinare, pa normalno da nikom od njih nije u cilju izvijestiti javnost o događanjima u Kamenskom".

Bilo je to, podsjećam, 2007. godine. Hmm. Moram priznati da sa današnjeg prosvjeda radnika Kamenskog (29/09/2010) nisam uspio pronaći dva članka na našim portalima. Mora da nisam pažljivo tražio.
Pismo koje detaljno opisuje proces privatizacije i događanja u toj tvrtci koja su gotovo obrazac na osnovu kojeg su HDZ-ovi moćnici i tajkuni, uspjeli opljačkati gotovo cijelu Hrvatsku pročitajte ovdje: http://www.nema-kompromisa.com/kamensko.php
Nepune dvije godine kasnije, u medije gospođa Marija, radnica Kamenskog donosi informaciju kojoj ne treba prevoditelj:
– Ponekad mi se čini da je upravi više stalo do zemljišta u Reljkovićevoj nego do Kamenskog i radnika. Na tom bi zemljištu navodno trebao biti izgrađen neki luksuzni šoping-centar...
"Ne tako davno ovaj poslodavac je Sindikatu prezentirao projekt izgradnje nove tvornice, koji nije nikada realizirao. Tako se poslovanje Kamenskog d.d. svodi na lutanja među različitim poslovnim opcijama, koje uz to prate česte smjene uprava i previranja u vlasničkoj strukturi. Kamensko je dobitnik državnih potpora u razdoblju 2005. – 2008., u ukupnom iznosu od 7 139 554 kune."
Neću se uopće baviti temom stečaja jer ju ne razumijem. No, kao laiku sve ove informacije mi govore samo jedno, a to je da u ovoj igri mnogi igraju prljavo, a šuška je zamirisala svima, samo ne radnicima.
I nemojte misliti da se vama ista stvar ne može dogoditi. Sjetite se Martina Niemöllera:

Kada su nacisti došli po komuniste,
ja sam šutio;
jer nisam bio komunista.

Kada su zatvorili socijaldemokrate,
ja sam šutio;
jer nisam bio socijaldemokrata.

Kada su došli po sindikalce,
ja se nisam pobunio;
jer nisam bio sindikalac.

Kada su došli po mene,
nije preostao nitko da se pobuni.

 
 
 
Što je to - SLAX
Nakon što smo vam u prošloj objavi predstavili Puppy linux ovaj put smo vam odlučili predstaviti Slax.
Baš kao i Puppy, Slax je live distribucija linuxa kojoj je prvenstveni cilj ostvariti jednostavnost upotrebe uz što manje zauzeće resursa računala.
Slax se temelji na distribucija Linuxa zvanoj Slackware i od nje je naslijedio mnoge korisne osobine. Svi koji poznaju Linux istaknut će i vrlo zanimljiv način instaliranja kao modula pod nazivom LZMA - podrška.
SLAX SLAX je moguće pokrenuti i s diska i s CD-a i s USB medija. Ovo posljednje bit će posebno zanimljivo čitateljima koji trebaju malen, brz i jednostavan operativni sustav koji je moguće pokrenuti čak i na starijim računalima.
Razvio ga je Češki programer Tomáš Matějíček, a u razvoju distribucije odnosno modula pomaže mu i oko sedam stotina volontera.
Jedna od glavnih prednosti Slax distribucija je njegova jednostavnost i sposobnost prilagodbe. Sam Tomáš Matějíček kaže da je Slax je moderan, prenosiv, malen i brz Linux operativni sustav s modularnim pristupom i izuzetnim dizajnom. Unatoč njegovoj maloj veličini, Slax nudi široku kolekciju unaprijed instaliranog softvera za svakodnevno korištenje, uključujući i dobro organizirana grafičko korisničko sučelje, te korisne alate za oporavak administratorskih sustava.

S Slaxom će svatko od vas moći raditi isto što danas činite i s Windowsima. Od brze i jednostavne konekcije na internet, surfanja u znatno sigurnijem okruženju od vindowsa (za linux ne postoje virusi), pa do obavljanja svakodnevnih zadataka koje nalaže rad s računalom.

Ukoliko vam je na neki način dosta Microsofta, a želite isprobati i nešto novo, bolje, drugačije. Slax nam se baš kao i Pupy čini idealnim rješenjem za to.

I na kraju ono najvažnije. I Slax je apsolutno besplatan. Možete ga pokretati na svim računalima i potpuno ste sigurni od virusa.

Treba li vam više od toga ?

 

 

 

 

 

 

 

 

Za sve one koji bi o Slax-u htjeli saznati više reći ćemo da je službeni link te distribucije sljedeći:

www.slax.org/

Tamo možete preuzeti i Slax i sve module za koje ste zainteresirani.

 

 
 

 

 

 

 

Zaustavite rat !

 

 

 

Jeste li ikad razmislili o činjenici da bi samo jedan maleni dio troškova za rat u Afganistanu mogao, bar na nekoliko godina, zaustaviti svu glad u svijetu.

 Zaustavite rat, stradanje, bijedu i glad
Od ostalog sadržaja posebno vam preporučujemo našu ovomjesečnu galeriju slika, u koju smo kratko i jasno nazvali "Zaustavite rat, stradanje, bijedu i glad".
Naša odluka za prezentaciju tih i takvih slika bila je jednostavna. Željeli smo ponovno progovoriti o bijedi za koju svi znamo da postoji, no čije slike uporno potiskujemo duboko u sebi.
O onom čega se svi mi zasljepljeni blještavilom holivudskih filmova i idealiziranom slikom svijeta, koju oni predstavljaju vrlo rijetko sjetimo.

O onom za što smo se uvjerili da postoji čak i u središtu Obamine velike bogate i moćne Američke civilizacije - New orleansu.

O onom o čemu se nikad ne govori u reklamama, onom što nikad neće biti zanimljivo komercijalnim medijima koji se bave samo uljepšavanjem svijeta i zaglupljivanjem javnosti, onom o čemu šute i političari i velike svjetske korporacije i banke i osiguravajuća društva odnosno svi oni koji su težnju za zaradom i profitom postavili visoko ispred težnjom za ljudskosti ili u krajnjem slučaju samilosti prema svima koji plaćaju visoku kaznu pohlepi
Ili bar onom o čemu velike svjetske korporacije razmišljaju tek kad se Bob Geldof svake petnaeste godine, odluči napraviti još jedan "Live aid"
I stoga bi svi oni koji imaju bar malo samilosti i sažaljenja prema nevinoj djeci i napaćenom narodima trećeg svijeta, bar na trenutak trebali zaboraviti Bila Gatesa, Jasminku ili Jadranku Kosor , Vladimira Šeksa, Ivu Sanadera i sve druge tajkune, te pogledati slike svijeta kakav ne bi smio postojati.
Kad bi u njemu bilo bar malo pravde
 
 
 
Što sve ljuti naše čitatelje ?
Posebno bi vas zamolili da nešto od vremena, koje provodite na Internetu, odnosno na ovom portalu odvojite i na razgledanje ili čitanje tekstova u našoj rubrici "Pritužbe", u kojoj su se konačno počele događati i vrlo zanimljive stvari.
A ovaj put odlučili smo progovoriti i o slijedećim temama:
Dana Dana 30.09. 2010. u T- centru Korzo 32a u Rijeci kupljen je uređaj iPhone 4, 16 GB, Black. Nakon određenog korištenja ustanovljeno je da baterija na uređaju traje višestruko kraće od uobičajnog. Dana 18.10.2010 iPhone ponovno odnesen u T- mobile gdje je rečeno da u takvoj situaciji oni ne mogu ništa učiniti. Zanimljivo je zakon o zaštiti potrošača tvrdi drugačije.

Nazovem lijepo T-com i naravno nakon 15-20 min slušanja glupe muzike javi se operater...Čekam ja i prođe 2 tjedna kad ono još sve po starom i nazovem lijepo opet... i nakon toga operater kaže žao mi je nemate prijavljenih smetnji, ni kvarova... Eto sad napokon sad radi, no pitanje je koliko dugo. No tako je to kad imaš posla s pijanim T-com operaterima.

Kad je moja majka rekla da nemaju svi novaca da idu na skupe terapije i plivanje,, draga gospođa doktor joj je rekla:''onda UMRI'' jer to najmanje košta.
No da ne dužimo rubriku "Pritužbe" moći ćete pročitati ukoliko svojim mišem kliknete na slijedeći link - http://www.nema-kompromisa.com/prituzbe.php.
Šaljite nam i dalje svoje pritužbe. Jer mi na ovom portalu ne znamo što znači riječi cenzura ili ovisnost o mišljenje sponzora.

 

 

 

 

Naša rubrika "Pritužbe" je rubrika u kojoj ćete svi vi moći iskazati svoje nezadovoljstvo.

 

 
 
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present
 
 
 
 

 

Multimedijski CD-rom "Klasici hrvatske književnosti"
 
 • Drago nam je što vas možemo obavijestiti da je napokon završen i naš prvi multimedijski CD-rom "Klasici hrvatske književnosti", na kojem se nalazi 40 izabranih digitalnih knjiga.
   
 • CD se može naručiti putem interneta. Cijena mu je 90 kn što iznosi samo 2.25 kn po knjizi.Sve knjige koje se nalaze na CD-u bit će dostupne jedino i isključivo na tom mediju, a sav prihod od prodaje CD-a investirati će se u daljnji razvoj projekta digitalne-knjige.com.
   
 • Više podataka o CD-u, knjigama koje se nalaze na njemu i svemu drugom vezano multimedijski CD-rom "Klasici hrvatske književnosti", saznati ćete tako da svojim mišem kliknete na sljedeći link: http://www.digitalne-knjige.com/multimedijski-cd/index.php
   
 • A, ukoliko se želite uvjeriti u izgled i funkcionalnost sučelja CD-a, odnosno knjiga koje se na njemu nalaze tad predlažemo da svojim mišem kliknete na sljedeći link: http://www.digitalne-knjige.com/multimedijski-cd/video/
   
 • I što drugo reći nego hvala vam ako ste odlučili naručiti i kupiti naš novi CD.
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present