Preporučen rezolucija 1200 x 960 Sadržaj se mijenja jednom mjesečnoDatum posljednje objave15.10.2007.
 
Stalne rubrike
Naslovna strana
Aktualni komentar
Zanimljivosti
Najgore od najgoreg
Porez, a što je to ?
Tribut to Jim Morrison
10 najljepših automobila
Nevjerojatne pogreške
Bolje sex i grad...
Što se to zbiva u ...
Zaštita životinja, što je to?
Svi Sanaderovi stanovi
Foto prilog
Kontakt
Lipanj
Intervju-i
Intervju - Tena Perišin
Intervju Richard Stallman
Intervju - Zlatko Lukić
Sistemski servisi
Pritužbe
Šaljite nam vaše priloge
Komentari i prijedlozi
Vaši prijedlozi
Izgubljeno-nađeno
Oglasnik
Web stranice istog autora
Digitalne-knjige.com
Psi za neznalice
Žene svijeta
Izrada web stranica
Fotomodeli
CD o psima
The Doors
Impero Web shop
Korisni Linkovi
Ana Horvat poetry
Recro
Bez cenzure
Korčula apartment Kneže
In-media
Dobro jutro hrvatska
Vremenska prognoza
Druga prilika
HR portali
 
Ankete
Za koga bi ste glasovali ?
 
 
 
  Bush iznio plan borbu protiv imigracije

Američki predsjednik George W. Bush se opet obratio naciji kako bi je izvijestio o svojim namjerama po pitanju ilegalne imigracije ? Problema koji je ove godine izazvao mnoge žestoke rasprave širom SAD.

Bushov plan u pet točaka predviđa slanje 6000 vojnika Nacionalne garde kako bi logistički i na druge načine pomogli rad Granične patrole, te povećanja broja njenih agenata sa sadašnjih 6000 na 15.000.
Također se predviđa gradnja zida na nekim dijelovima granice i instalacija senzora, video-kamera i slične "high tech" opreme na kritičnim mjestima.
Bush je također predložio program "gostujućih radnika", koji bi američkim tvrtkama da unajmljuju strane državljane za slabo plaćene poslove koje američki državljani ne žele raditi, a da ti radnici nakon određenog roka budu poslani svojim kućama.
Te i druge radnike bi se nadziralo uz pomoć posebnih biometrijskih osobnih iskaznica (mikročipova) te koristila tehnologija prvi put primijenjena u "ratu protiv terorizma".
Bush se također založio da imigranti, bez obzira na svoj status, porade na engleskom jeziku i sličnim vještinama kako bi se što lakše asimilirali u američku naciju.

 

 
Gledajući gospodina George W. Busha kao i pojedine Evropske političare ponekad nam dođe da se zapitamo, a nije li gospodin Marx ipak bio u pravu.
 
 

 

 
Oćito je da su političari u svim zemljama slidemokracija ili prevara !
 
 Ljudi bez pamćenja (drugi dio) 
 A u to da ni američki predsjednik George Bush ne pamti ništa bolje od gospodina Ive Sanadera uvjerili smo se na jednoj konferenciji za novinare.  
 Na pitanje novinara o točnom broju američkih vojnika poginulih u Iraku, on je odgovorio s brojkom koja je samo 5 puta manja od službeno objavljene brojke.  
 Nije se mogao ni prisjetiti podatka da iračkom predsjedniku i njegovoj vladi nitko nije uspio dokazati da su posjedovali bilo kakav centar za nuklearna istraživanja što je zapravo i bio glavni izgovor za američki napad na tu zemlju. 
 Također se nije mogao ni sjetiti što se događa onim američkim vojnicima, koji nisu željeli otići i u Irak i poginuti za domovinu (čitaj krupni kapital i međunarodne korporacije). 
 Ali je zato vrlo precizno i točno odgovorio na pitanje koliko je nafte dosad isisano iz iračkih rafinerija. 
 
  Socijalna skrb i briga za siromašne ! 
A o tome da političari imaju vrlo slične navike, bez obzira u kojoj se zemlji nalaze, govori nam i slijedeća vijest.
Austrijsku političku scenu trenutno trese velika kriza jer je ustanovljeno da je Ursula Habner austrijska ministrica socijalne skrbi, novcem svog ministarstva financirala "Savez za budućnost Austrije", stranku koju je osnovala zajedno sa svojim bratom, kontraverznim desničarem Jergeom Haidnerom.
Ministarstvo socijalne skrbi i briga za siromašne oduvijek su bili teren na kojem su pohlepni političari poput nje uspijevali otuđiti najviše novaca, izjavio je neimenovani službenik ministarstva i dodao:
Ne mislite valjda da bi se desničari usudili ukrasti novac bogatima ili im kojim slučajem povećati porez na dobit!
No sve u svemu i to je ta Evropa u koju nas neki Hrvatski političari na sve načine pokušavaju ugurati. Tko zna možda se i oni nadaju da će tad postati ministri socijalne skrbi.

 

 
Očito je da su karakter i i poštenje političara u svim zemljama svijeta približno isti. I da, ni Hrvatski, ni Austrijski političari nimalo ne odstupaju od tog pravila
 
 

 

 
Zanimljivo je i to da Bush i njegove korporacije uvijek moraju imati neprijatelja. Ovaj put taj zakleti neprijatelj amerićke nacije i svih sloboda, koje uživaju siromašni stanovnici crnačkog geta, Iranski je predsjednik Mahmud Ahmadinežad.
 
 Novi lider ili tek nova Bushova žrtva ! 
 Nova velika ličnost u svjetskoj politici je Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinežad.  
 Odmah nakon dobivenih izbora bilo je jasno da je svjetska politička scena dobila političara, koji se usuđuje vrlo oštro suprotstaviti Američkoj težnji za vladavinom i dominantnom ulogom u Arapskom svijetu. 
 Takva uloga odmah mu je osigurala značajno mjesto u arapskom svijetu, koji čini nam se sve teže i teže diše pod američkom čizmom. Očito je da je riječ o čovjeku, koji se je odlučio suprotstaviti zasad najjačoj svjetskoj sili, te je njegova odluku o ponovnom pokretanju Iranskog nuklearnog razvoja, zapravo izravan izazov upućen izazov američkom predsjedniku i vladi. 
 Sve je to realno gledajući i dobar i lukav potez, jer su Bush i društvo predugo maltretirali druge, sakupili previše neprijatelja, te je pitanje da li si mogu i smiju priuštiti još jedan rat na tuđem teritoriju. I kuda će ih sve to odvesti... 
 Ipak treba napomenuti i to da Mahmud Ahmadinežad, neke izjave daje bez razmišljanja. Pri tome ponajviše mislim na izjave poput one da se holokaust nije dogodio ili da nije ni postojao. No i to je samo dio Mahmudove strategije, koji sve to čini samo zato da bi napakostio Amerima, Židovima i Izraelu, te izazvao sukob u kojem bi Bush ovaj put mogao i izgubiti. 
 No sve u svemu čini nam se da je još prerano za bilo kakve realnije procijene Mahmudove državničke mudrosti i sposobnosti. 
 
  Tajni dogovor CIA-e i hrvatske vlasti
Hrvatsku javnost šokiranu prizorima mućenja zatvorenika u Guantanamu iznenadilo ja otkriće udruge Amnesti International, koja je potvrdila da je Hrvatska bila "crna rupa" CIA-e

Naime, ta udruga tvrdi da je hrvatska zahvaljujući internom dogovoru američkih vlasti i CIE s jedne strane i hrvatske vlasti s druge strane, u proteklih nekoliko godina poslužila kao "crna rupa", kojom je CIA-e nelegalno i tajno putem kojekakvih "civilnih kompanija" prevozila političke zatvorenike
Da je riječ o istinitoj informaciji govori nam i potvrda nadležnih tijela, koja su priznala da su avioni dotičnih kompanija koristili hrvatski zračni prostor.
A sve to je i Vijeće Evrope natjeralo da hrvatskoj vladi uputi upitnik o korištenju hrvatskog zračnog prostora i sudbini otetog njemačkog državljanina Khaleda Al Masria.
No mi ne možemo da se ne upitamo, koliko još ima toga o čemu javnost i mi obični građani nikad ništa nećemo saznati .

 

 
Stavljanje crnih ili bijelih kapuljača na glave zatvorenika ili protivnika sastavni je dio američke kulture ili tradicije još od vremena Q-kluz klana.
 
 
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present