Preporučen rezolucija 1200 x 960 Sadržaj se mijenja jednom mjesečnoDatum posljednje objave15.09.2007.
 
Stalne rubrike
Naslovna stranica
Sistemski servisi
Pritužbe
Komentari i prijedlozi
Izgubljeno-nađeno
Oglasnik
Web stranice istog autora
Psi za neznalice
Žene svijeta
Izrada web stranica
Fotomodeli
CD o psima
The Doors
Anketa
Za koga bi ste glasovali ?
  
  
 

Ovo je rubrika u kojoj ćete svi vi moći iskazati svoje nezadovoljstvo. Bilo da je ono izazvano nekim proizvodom, uslugom, djelatnošću ili nečijom izjavom i postupkom. Jedino ograničenje koje postavljamo pred vas je to da ne smijete imati dlake na jeziku, te da morate pošteno reći što vas je sve razočaralo kod tog proizvoda, usluge ili osobe. Zasad sve vaše priloge zajedno sa slikama za koje želite da se objave pošaljite na moju E-mail adresu koja je slijedeća: NenadGrbac@hotmail.com i vaš prilog će već kroz dan ili dva biti objavljen.

  
 

Jeste li se ikad upitali na osnovi čega i kakvih zakona nas tvrtke poput T-coma, prisiljavaju da potpisujemo ugovore, koji u pravilu štite samo one koji nam te ugovore nameću?

Jeste li se ikad upitali tko i zašto je tim tvrtkama omogućio da i na taj način varaju građane?

 

 
 

T-mobile kvaliteta usluge i raskid ugovora prije roka!

 

Evo da izrazim svoj problem... kad se pojavio T mobile mobilni internet uzela sam dva komada uz ugovornu obavezu jer je bila akcija ako se uzima i pretplata na mobitele..

Čovjek u T-centru je tvrdio da bi to trebalo jako dobro raditi jer smo u samom gradu Zagrebu(Ilica) i spominjao je da je brzina do 7.2 mbit/s, no na dvije različite lokacije iako vrlo bliske, ni jedan ni drugi internet nisu radili kako treba. Od stalnog pucanja veze, do nemogućnosti otvaranja stranica.

Nakon zvanja i zvanja korisničke službe rečeno nam je da uložimo pismenu žalbu jer je tehnička podrška ustanovila da na tom području nema signalnog tornja i da signal jednostavno nije ispravan već vrlo problematičan.

S obzirom na situaciju kakva nam je radnik tehničke podrške nam je rekao da imamo pravo na raskid ugovora jer se neće ništa poboljšati do sredine 2011 godine a možda i kasnije.

Nakon što smo priložili pritužbu i čekali vražji odgovor skoro pa 2 mjeseca (za tri dana bi bila 2 mjeseca) odbijena nam je pritužba, jer kao signal je ekstra dobar u zagrebu i brzina je do 1,8mbit/s.

Sad tko tu koga jebe u mozak?

I što sljedeće mogu napraviti?

Plaćati 200 kn mjesečno po sticku, koji ne radi ne želim, ili raskinuti ugovor ne smijem raskinuti ?

  
 
Poslala:
Ivona
objavljeno:

01.05.2011.

  
 
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present