Preporučen rezolucija 1200 x 960 Sadržaj se mijenja jednom mjesečnoDatum posljednje objave15.09.2007.
 
Stalne rubrike
Naslovna stranica
Sistemski servisi
Pritužbe
Komentari i prijedlozi
Izgubljeno-nađeno
Oglasnik
Web stranice istog autora
Psi za neznalice
Žene svijeta
Izrada web stranica
Fotomodeli
CD o psima
The Doors
Anketa
Za koga bi ste glasovali ?
  
  
 

Ovo je rubrika u kojoj ćete svi vi moći iskazati svoje nezadovoljstvo. Bilo da je ono izazvano nekim proizvodom, uslugom, djelatnošću ili nečijom izjavom i postupkom. Jedino ograničenje koje postavljamo pred vas je to da ne smijete imati dlake na jeziku, te da morate pošteno reći što vas je sve razočaralo kod tog proizvoda, usluge ili osobe. Zasad sve vaše priloge zajedno sa slikama za koje želite da se objave pošaljite na moju E-mail adresu koja je slijedeća: NenadGrbac@hotmail.com i vaš prilog će već kroz dan ili dva biti objavljen.

  
 

Njemačka tvrtka T-com i njen odnos prema građanima ove zemlje jedan je od najspominjanijih pojmova u ovoj našoj rubrici.

Sve to možda i ponajviše govori o kvaliteti usluga koje vam oni mogu ili žele ponuditi.

 

 
 JOŠ JEDNA T-COM PREVARA ... 

Dana 30.09. 2010. u T- centru Korzo 32a u Rijeci kupljen je uređaj

iPhone 4, 16 GB, Black.

Nakon određenog korištenja ustanovljeno je da baterija na uređaju traje višestruko kraće od uobičajnog, a pogotovo od podataka koje navodi Apple kao proizvođač. Svakako valja napomenuti da su stavke koje zahtjevaju povećano korištenje baterije kao što su 3G signal, lokacijske usluge, internet obavjesti i sl. cijelo vrijeme bile isključene, a korištenje uređaja svedeno na minimum.

Uređaj je dana 06.10.2010 predan na servis, a 15.10 je vraćen uz napomenu da nisu pronađene smetnje u radu uređaja.

Naravno situacija sa baterijom ostala je potpuno ista i zbog toga je 18.10.2010 iPhone ponovno odnešen u T- mobile gdje je rečeno da u takvoj situaciji oni ne mogu ništa učiniti.

Prema članku 88. Ustava RH i izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača T- mobile je dužan problematični iPhone zamjeniti novim ili napraviti raskid ugovora o pretplatničkom odnosu uz povrat novca u cjelosti.

Zbog toga se kao potrošač i građanin RH obraćam Vama u nadi da ćete na neki način posredovati pri rješenju navedenog problema.

  
  
 
Poslao:
Prevareni kupac
objavljeno:

20.10.2010.

  
 
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present