Preporučen rezolucija 1200 x 960 Sadržaj se mijenja jednom mjesečnoDatum posljednje objave15.09.2007.
 
Stalne rubrike
Naslovna stranica
Sistemski servisi
Pritužbe
Komentari i prijedlozi
Izgubljeno-nađeno
Oglasnik
Web stranice istog autora
Psi za neznalice
Žene svijeta
Izrada web stranica
Fotomodeli
CD o psima
The Doors
Anketa
Za koga bi ste glasovali ?
  
  
 

Ovo je rubrika u kojoj ćete svi vi moći iskazati svoje nezadovoljstvo. Bilo da je ono izazvano nekim proizvodom, uslugom, djelatnošću ili nečijom izjavom i postupkom. Jedino ograničenje koje postavljamo pred vas je to da ne smijete imati dlake na jeziku, te da morate pošteno reći što vas je sve razočaralo kod tog proizvoda, usluge ili osobe. Zasad sve vaše priloge zajedno sa slikama za koje želite da se objave pošaljite na moju E-mail adresu koja je slijedeća: NenadGrbac@hotmail.com i vaš prilog će već kroz dan ili dva biti objavljen.

  
 

Nokia 6070

Uz proizvođača telefona i mobilne opreme po imenu "Nokia", vezana je i jedna vrlo zanimljiva priča.

 

Naime tvrtka Nokia napokon je nekoliko godina nakon otkrića nekih vrlo neobičnih kvarova na telefonima koje proizvodi, priznala da se zbog loše kvalitete baterija koji se u njih ugrađuju u pojedinim slučajevima događa da određene vrste mobitela, same od sebe i naoko bez ikakvog razloga eksplodiraju.

 

Koliko taj maleni kvar ili greška mogu biti opasni govori vam i to da većina nas vlasnika mobitela svoj mobitel najčešće nosi u džepu, te da bi bilo kakva eksplozija u trenutku kad ste recimo za volanom svog vozila, mogla imati vrlo tragične posljedice.

 

No sve to natjeralo nas je da razmislimo i o tome da li je takvih slučajeva bilo i u našoj zemlji, te da li su Mobisovi stručnjaci uvijek ustanovili da je za takav kvar uvijek kriv vlasnik dotičnog mobitela.

 
 

Opet Mobis - opet kvar koji ne spada u garanciju

 

Dakle ovako.. sestra mi je u dućanu Moby Freak u Velikoj Gorici kupila Nokiu 6070 za jednu kunu, početkom ove godine, s pretplatom od 60 kn na dvije godine, i naravno s garancijom od 2 godine.

Nakon par mjeseci problema s baterijom i punjenjem stanje je bilo takvo da se mob vise uopće nije mogao napuniti, te ga je prije tri tjedna odnijela u dućan Moby Freak s opisom problema. Oni su ga uredno zaprimili i poslali u servis Mobis Electronic.
Prije par dana iz servisa joj javljaju otprilike sljedeće:
Kvar na vašem mobitelu nije takve prirode da bi bio obuhvaćen
garancijom - kvar je nastao jer je mobitel bio pod vlagom, imamo sve uslikano i dokumentirano, dodjite po vas mobitel!
Čim mi je sestra ovo javila (ja sam u ST) odmah sam se sjetio vašeg članka koji je opisivao sličnu stvar, samo je u njimu kvar bioopisan nešto kao prekid višeslojnih vodova" i sl .. i također da kaoimaju dokumentirano slikama itd itd.. a čovjek je bio ustanovio da je problem u bateriji i da je mob ispravan.
Ne znam trebam li napominjati da je moja sestra, inače profesorica, kao i većina žena vrlo pažljiva s tim čudima tehnike i da nema šanse da mobitel ostavi na stol na kojem ima prašine a kamoli vode i sl.. i potpuno je uvjerena da je bila pažljiva prema mobitelu, eventualnokaže ono sto joj pada na pamet je vlaga u njenoj kuhinji? (obična, štoviše prozračna kuhinja u stanu).
Inače, problem s punjenjem je kaže imala od samog početka kad ga je kupila tj mobitel joj se brzo isključivao. (to mogu i ja potvrditi jer je 80 posto slučajeva kad bih je nazvao bio isključen, ili bi razgovarali minut dva i isključio bi se.)
Prijatelj vozi taj auto u isti servis i kaže u čemu je problem ali njih to ne zanima - ne žele primiti auto, ne žele otvoriti radni nalog, ne žele imati posla s tim iako su ovlašteni servis i iako je auto još pod garancijom.
Dakle ona bi sad trebala uzeti iz servisa svoj mobitel koji ne radi i plaćati još godinu i pol po 60 kuna mjesečno za mob koji ne može vise koristiti (ne svojom krivicom, kako je uvjerena).
Postoji li tu nekakvo riješenje i je li i moja sestra prevarena od strane tvrtke o kojoj mnogi nemaju baš najbolje mišljenje.
Što napraviti?
 
 
Poslao:
Surfervz
objavljeno:

15.08.2007.

  
 
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present