Preporučen rezolucija 1200 x 960 Sadržaj se mijenja jednom mjesečnoDatum posljednje objave15.09.2007.
 
Stalne rubrike
Naslovna stranica
Sistemski servisi
Pritužbe
Komentari i prijedlozi
Izgubljeno-nađeno
Oglasnik
Web stranice istog autora
Psi za neznalice
Žene svijeta
Izrada web stranica
Fotomodeli
CD o psima
The Doors
Anketa
Za koga bi ste glasovali ?
  
  
 

Ovo je rubrika u kojoj ćete svi vi moći iskazati svoje nezadovoljstvo. Bilo da je ono izazvano nekim proizvodom, uslugom, djelatnošću ili nečijom izjavom i postupkom. Jedino ograničenje koje postavljamo pred vas je to da ne smijete imati dlake na jeziku, te da morate pošteno reći što vas je sve razočaralo kod tog proizvoda, usluge ili osobe. Zasad sve vaše priloge zajedno sa slikama za koje želite da se objave pošaljite na moju E-mail adresu koja je slijedeća: NenadGrbac@hotmail.com i vaš prilog će već kroz dan ili dva biti objavljen.

  
 

Peugeot 307
 
Vrhunac tehnologije koja jednostavno ne radi..

 

Jeste li ikad vidjeli bilo koju reklamu za Peugeot-ova vozila ?

 

Jeste li ikad vidjeli bilo koju reklamu ? Za bilo koji proizvod....

 

Nadam se samo da niste povjerovali u ono što vam se putem te reklame želi poručiti.

 

Jer stvarnost je obično posve drugačija od reklamnih dosjetki pomoću kojih vas se namjerava prevariti i nasamariti ...

 

A svima koji mi ne vjeruju preporučujemo da se obrate vlasniku novog "Peugeota 307 CC", koji bojim se nikad više neće vjerovati, ni "Peugeotu", ni reklamama, a ni "Ovlaštenim serviserima".

 
 

Što vam se može dogoditi ukoliko kupite novi auto

 

Prijatelj kupio novi "Peugeot 307 CC" u ovlaštenom Peugeotovom auto salonu.

Imao je problema od početka (retrovizori se sami sklapaju, krov se ne može spustiti, ne može se prebaciti u brzinu, stakla se ne podižu ili spuštaju...).
Svaki put kad je išao reklamirati imao je probleme s
reklamacijom iako je auto još pod garancijom (auto je znao stajati u servisu po 10-15 dana da bi ga dobio natrag s istim problemom, neljubaznost osoblja i sl.).
kada su mu nakon jedne reklamacije rekli da je sam kriv za probleme i da vise ne dolazi pokrenuo je tužbu i pozvao sudskog vještaka koji je utvrdio da problem nije uzrokovan greškom kupca nego je problem u samom autu. nakon toga je morao ostavio auto u servisu da ga pogleda "čovjek iz Zagreba" i da on utvrdi problem i kako će se dalje riješiti jer ovi u
servisu "ne mogu pomoći".
Taj čovjek iz Zagreba se čeka već nekih 2 mjeseca
jer je prvo bio na službenom putu, sad je na godišnjem i nema nitko da ga zamijeni i vratili njemu auto s istim problemom.
Sada se pojavio još veći kvar na autu - upališ auto, prebaciš u brzinu, daš gas ali auto stoji i ne miče se, nakon nekih 20-ak km u komadu počnu svijetliti SVE lampice i auto stane.
Prijatelj vozi taj auto u isti servis i kaže u čemu je problem ali njih to ne zanima - ne žele primiti auto, ne žele otvoriti radni nalog, ne žele imati posla s tim iako su ovlašteni servis i iako je auto još pod garancijom.
Znači, kupio novi auto u ovlaštenom salonu koji ima i ovlašteni servis i sad mu ne žele zaprimiti auto i riješiti kvar iako je auto pod garancijom.

Koga zvati? Postoji li neka inspekcija (i koja)? Najbolje bi bilo uzeti nekog iz te inspekcije pa da zajedno odvedu auto na servis i neka onda pred njima kažu da ne žele primiti auto. Funkcionira li to tako?
Hvala na eventualnoj pomoći ili savjetu.
 
 
Poslao:
Surfervz
objavljeno:

15.08.2007.

  
 
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present