Preporučen rezolucija 1200 x 960 Sadržaj se mijenja jednom mjesečnoDatum posljednje objave15.09.2007.
 
Stalne rubrike
Naslovna stranica
Sistemski servisi
Pritužbe
Komentari i prijedlozi
Izgubljeno-nađeno
Oglasnik
Web stranice istog autora
Psi za neznalice
Žene svijeta
Izrada web stranica
Fotomodeli
CD o psima
The Doors
Anketa
Za koga bi ste glasovali ?
  
  
 

Ovo je rubrika u kojoj ćete svi vi moći iskazati svoje nezadovoljstvo. Bilo da je ono izazvano nekim proizvodom, uslugom, djelatnošću ili nečijom izjavom i postupkom. Jedino ograničenje koje postavljamo pred vas je to da ne smijete imati dlake na jeziku, te da morate pošteno reći što vas je sve razočaralo kod tog proizvoda, usluge ili osobe. Zasad sve vaše priloge zajedno sa slikama za koje želite da se objave pošaljite na moju E-mail adresu koja je slijedeća: NenadGrbac@hotmail.com i vaš prilog će već kroz dan ili dva biti objavljen.

  
 

Stvarnost je najbolja reklama !

Ono to bi u cijeloj ovoj priči trebalo upamtiti je činjenica da će vam stvarnost ili iskustva dosadašnjih kupaca reći mnogo više o od reklamnih letaka, te televizijskih ili radijskih ekonomsko propagandnih poruka, gdje zapravo svatko sam sebi i svojem proizvodu (usluzi), lijepi epitete koji mu u tom trenutku najviše odgovaraju.

I baš zbog toga odlučili smo objaviti i pismo koje tvrtku Phoenix Lifestyle, predstavlja u sasvim drugom svjetlu od onog u kojem bi oni sami sebe voljeli vidjeti.

 
 

Ne kupujte namještaj u Phoenix Lifestyle

 

Kako je nestručnost u radu naših firmi i totalno nepoštovanje prema kupcima postalo sve češće, samo je pitanje vremena kad ćete to osjetiti i na svojoj koži.

Mojoj obitelji se to desilo nedavno pa bih rado upozorila sve ono koji ovo čitaju na firmu u kojoj sam naletjela na nestručnost i krajnje nepoštovanje.
 
Radi se o Phoenix Lifestyle i to konkretno njihovom salonu namještaja u Varaždinu.
 
8.3. smo kupili namještaj - dnevni boravak i blagovaonu s time da nam je rečeno da dnevni boravak dolazi kroz koji tjedan (najkasnije do 1.4.), pa to trebamo platiti odmah, a druga polovica dolazi krajem 5. pa trebamo ostaviti kaparu ili možemo platiti i avansom. Kako smo već digli novce s banke, odlučili smo platiti odmah i drugi dio
namještaja.
 
Početkom tjedna 2.4. - 8.4. došla s ocem u salon jer nitko nije zvao pa me interesiralo gdje je namještaj - rečeno nam je strane gđe. M. (šefica salona u Varaždinu) da je došlo do problema - dvosjedi su u različitim bojama, a komoda ima puknutu ploču pa je novi rok sredinom mjeseca travnja.
 
Kako roba opet ne dolazi i opet nas nitko ne zove, 17.4. dolazim u salon. Gđa. R. (zaposlenice koja nam je prodala namještaj) tvrdi da namještaj stiže, doći će 2.5. - ?? Kakav 2.5. ?? Gđa. R. tvrdi da smo se tako dogovorili s gđom. M. Gđe. M. tog dana nema u salonu pa bih trebala ponovno doći sutradan. Sutradan gđa. M. veli da ona ima zapisano 2.5. i da sam vjerojatno nešto krivo shvatila (bio je i otac onaj tjedan tamo sa mnom i sumnjam da smo oboje mogli krivo shvatiti ono što ona priča), veli da će pregledati papire i pričati s gđom. R. u vezi toga i da će mi se onda javiti. Moj komentar je da nisam sigurno krivo shvatila jer sam za tad naručila majstore u kući i to jeveć drugi put da ih moram otkazivati (prvi put je bilo početkom travnja) jer nam trebaju slagati dnevni boravak - gđi. M. nije jasno kakve veze ima namještaj s majstorima pa joj objašnjavam da namještaj
mora iz dnevnog boravka van, onda idu majstori i kad oni završe, neću stavljati stari namještaj pa ga ponovno micati kad dođe novi, nego će se radovi izvoditi kad će novi stići tako da on odmah poslije radova ide unutra.
 
19.4. oko 18:30 dobila sam poziv od gđe. M. da je prikupila papire pa neka dođem do nje, kako je to već bilo skoro pred kraj radnog vremena, nisam stigla taj dan u salon, nje 20. i 21. 4. nema u salonu pa smo se dogovorile da dođem do nje u ponedjeljak (23.4.)
 
23.4. ponovno dolazim u salon. Gđa. M. tvrdi da je 2.5. u pitanju i dalje tvrdi da sam ju (a u tom slučaju i moj otac jer je tad i on bio sa mnom) krivo shvatili. Roba dolazi 2.5. i treba par dana da se ocarini i riješe papiri i da će isporuka biti najkasnije do 10.5. i tad se ispostavlja se u toj isporuci radi o drugoj polovici robe (??) koja je plaćena avansom i gđa. tvrdi da ja njoj u principu cijelo vrijeme govorim o toj robi (blagovaona), a o njoj uopće nije bilo riječi jer smo na početku rekli da ona dolazi krajem 5. mjeseca, a uostalom ja sam joj objasnila svoje probleme s majstorima u kojoj sam
lijepo naglasila da se radi o dnevnom boravku. Na kraju ispada da dnevni boravak koji je trebao doći krajem trećeg, najkasnije do 1. 4. kasni puna dva mjeseca. Moj komentar je da sad opet moram javljati majstorima da neka ne računaju s radovima do 6. mjeseca na što gđi. M. nije jasno zašto ne bi mogli radovi biti napravljeni - objašnjavam joj da će se radovi izvoditi u dnevnom boravku, a blagovaonu ovako i onako
nije teško premjestiti - problem je stari masivni dnevni boravak. Gđa. M. mi komentira da zna da sad sve izgleda grozno, ali da ću na kraju biti sigurno zadovoljna i nek' mi utjeha i nekakvo zadovoljstvo bude to što će mi barem ova druga polovica (blagavaona) koja je trebala doći krajem petog mjeseca, doći 2.5. (s isporukom do 10.5), a da će mi i kao nekakvu nagradu za problema dati besplatnu montažu (??
- na njihovim stranicama piše da je montaža za iznose veće od 15.000,00 kn besplatna, a kako je moj račun veći, ta tzv. "nagrada za probleme" je ovako i onako moja).
 
10.5. Opet nitko ne zove, dolazim u salon i gđa. M. tvrdi da smo se dogovorili da će sva roba, i blagovaona i dnevni boravak biti isporučena zajedno krajem 5. mjeseca i da sam ju krivo shvatila. (Šta je onda s onim od 23.4. kad me na izlazu potapšala po ruci i rekla da nek' nađem utjehu u tome što će mi barem blagovaona biti isporučena do 10.5.?? I onim kad me sredinom četvrtog mjeseca uvjeravala da smo ju i
moj otac i ja krivo shvatili je ona nama rekla 2.5.??). Tad mi zbilja puca film - tu je netko lud i to sigurno nisam ja i tražim storno i svoje novce natrag. Gđa. M. mi veli da joj moram dati
broj računa na koji bi se iznos isplatio.
 
11.5. ponovno dolazim u salon s majkom i dajem gđi. M. broj računa i ona tvrdi da će u toku dana poslati mail u Zg., i da će me u ponedjeljak (14.5) netko nazvati i da s povratom neće biti problema jer su oni ipak ozbiljna firma i da tu dalje ona nema više ništa s time (to su njene riječi).
 
14.5. mi se nitko nije javio pa sam ja zvala u Zg. i razgovarala s gospođom zaduženom za povrat i ona mi je rekla da ne zna ništa o tome nek' ju nazovem kasnije ili drugi dan dok se ona raspita.
 
15.5. ponovno zovem u Zg. i ta ista gospođa mi veli da moram razgovarati s gđom. M. Zovem ju u salon i njen odgovor je da će mi se u toku dana ili drugi dan (16.5.) netko javiti.
 
16.5. popodne odlazim ponovno u salon jer mi se nitko nije javio. Gđa. M. zove gđu. Z. iz pravne službe i ona mi veli da je dobila mail od gđe. M. i da će poslijepodne ići s time kod direktorice (gđa. A.) i da će kroz koji dan odluka o (ne)odobrenju povrata stići na kućnu adresu.
 
23.5. Nitko mi se nije javio, nitko me nije zvao, odluku nisam dobila, novaca nema. Zovem gđu. Z. i tad saznajem da je gđa. M.joj u onom mailu samo napisala da smo se dogovorile da će namještaj biti isporučen krajem petog mjeseca (zajedno - blagovaona i dnevni boravak), a da smo mi eto sad odustali (?!?). Gđi. Z. šaljem detaljno po datumima objašnjen svaki dolazak u salon i kad mi je što bilo obećano i rečeno. Rečeno mi je da će direktoricu upoznati s novim stanjem i da će mi se u toku dana javiti.
 
24.5. Kako mi se 23.5. nitko nije javio, ponovno zovem gđu. Z. i rečeno mi je da će mi se javiti u toku tog dana - da je predala papire direktorici i da će mi javiti njenu odluku dali će odobriti povrat ili ne u toku dana i da su oni inače, s obzirom na mail gđe. M. nas samo mislili nazvati i reći nam da je namještaj stigao i da je to to - nisu ni pomišljali na povrat novaca. Nekoliko puta u toku dana zovem, ali svaki put je odgovor: "nije još... javit ćemo se kasnije". Naravno, nitko se nije javio.
 
25.5. zovem ujutro, rečeno mi je da je direktorica donijela odluku jučer oko 19h i da mi je to poslala poštom, a da pravnici nije željela reći kakvu je odluku donijela pa mi ona ne može to reći.

 
30.5. ponovno zovem gđu. Z. i molim da poštu pošalje još jednom jer ja do tad još uvijek nisam ništa primila.
 
.1.6. dolazi dopis da nam je roba stigla i da uvidom u papire piše da smo isporuku dogovorili u lipnju (?!) i da neka nazovemo gđu. M. da se dogovorimo kad će nam i kamo to isporučiti. Zovem gđu. M. - pitam ju što je s onim njezinim "mi smo ozbiljna firma, neće biti problema s povratom" - dobivam odgovor da je gđa. A. njezin nadređeni i ona donosi odluka - zašto mi je onda rekla da neće biti problema s povratom kad za nešto takvo nije kompetentna ona već
gđa. A.?!?
 
Zovem gđu. A., nju mi nitko, naravno, ne želi prespojiti već me prespajaju gđi. Z. Njeno objašnjenje onog djela dopisa da je isporuka dogovorena za lipanj ta da oni vjeruju svojim zaposlenicima i onome što imaju u računalu, a da sam ja vjerojatno nešto krivo shvatila. (Ja sam svaki put nakon što sam se vratila iz salona zapisala nove datume
i znam svaki datum kad sam bila tamo dok gđa. M. ima po nekoliko desetaka kupaca i vjerojatnije je da je ona pogriješila.)
 
Kad vas netko pokušavao uvjeriti u tako nešto naravno da čovjek počne vikati pa mi je za kraj razgovora gđa. Z. zaprijetila da će me tužiti zbog vikanja na telefon. Prije kraja mi je još rekla i da se obratim nadležnim institucijama ako smatram da su povrijeđena moja prava - naravno, to njima paše s obzirom na naše sudstvo gdje će se slučaj
nekoliko godina vuči po sudovima dok ne uđe u zastaru.

 
 
Poslala:
Pavetić
objavljeno:

15.06.2007.

  
 
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present