Preporučen rezolucija 1200 x 960 Sadržaj se mijenja jednom mjesečnoDatum posljednje objave15.09.2007.
 
Stalne rubrike
Naslovna stranica
Sistemski servisi
Pritužbe
Komentari i prijedlozi
Izgubljeno-nađeno
Oglasnik
Web stranice istog autora
Psi za neznalice
Žene svijeta
Izrada web stranica
Fotomodeli
CD o psima
The Doors
Anketa
Za koga bi ste glasovali ?
  
  
 

Ovo je rubrika u kojoj ćete svi vi moći iskazati svoje nezadovoljstvo. Bilo da je ono izazvano nekim proizvodom, uslugom, djelatnošću ili nečijom izjavom i postupkom. Jedino ograničenje koje postavljamo pred vas je to da ne smijete imati dlake na jeziku, te da morate pošteno reći što vas je sve razočaralo kod tog proizvoda, usluge ili osobe. Zasad sve vaše priloge zajedno sa slikama za koje želite da se objave pošaljite na moju E-mail adresu koja je slijedeća: NenadGrbac@hotmail.com i vaš prilog će već kroz dan ili dva biti objavljen.

  
 

OSNOVNE UPUTE O PRETPLATI

Pretplata je zapravo legalna krađa, kojom vas se silom zakona ili obaveze, koju ste potpisali, prisiljava da dugoročno koristite usluge, koje vam možda već sutra neće biti potrebne.

 

Ista stvar se dogodila i Andreju, koji će na osnovu potpisanog ugovora s T-comom morati platiti i 24 mjeseca korištenje usluge, koja mu više nije potrebna i koju zbog preseljenje ne može koristiti.

 

 

 
 Što nakon odjave Max ADSL-a 

Splićanin Andrej Jakaša ni slutio nije kakvi ga problemi i koliki troškovi čekaju kad se za svoj studio pretplatio na Max ADSL i Max TV. Firma je propala, iselio se iz poslovnog prostora i pokušao T-comu odjaviti pretplatu. Međutim, u T-comu su ga upozorili da je on s njima potpisao pretplatnički ugovor na dvije godine i platio uređaj koji vrijedi 1500 samo 300 kuna. .

Sada moram platiti punu cijenu i to je u redu. Ali, uz to moram platiti i račune za sve 24 pretplatničke rate iako otkazujem preplatu! Dvostruko naplaćuju nešto što se ne koristi – tvrdi Jakaša. Tražio je objašnjenje u T-comu gdje su mu lakonski odgovorili da plaća penale jer otkazuje preplatu prije roka!
Jeftinije bi mu bilo ostaviti sve novom korisniku poslovnog prostora, ali on to ne želi. Pokušao je prebaciti pretplatu na Max ADSL na stan, ali ona je povezana uz pretplatnički broj pa ni to nije moguće.
Kako moram od T-coma kupiti infrastrukturu po punoj cijeni, smatrao sam da svoja dva modema, IP uređaj za TV i daljinski, koje sam ionako od njih kupio, mogu koristiti doma, ako uzmem pretplatu na Max ADSL i Max TV preko kućnog broja i doživio novi šok. Rečeno mi je da moram potpisati novi ugovor koji uključuje i kupnju novog uređaja! Za ne povjerovati! – šokiran je Jakaša.
Ne muči ga toliko račun od oko 3000 kuna koji će mu iz T-coma zbog odjave tek poslati, a za koji neće dobiti ništa, koliko besmisao takvih propisa.
Ucjenjuju me! Što fali ovom uređaju koji su mi prije koji mjesec prodali?! Imam svu infrastrukturu, od njih sam je kupio, a tjeraju me da kupujem novu, jednaku. U praksi, to znači da trebam platiti stari uređaj po punoj cijeni, baciti ga u smeće i kupiti novi. Sve je besmisleno! Kome to koristi osim T-comu? – upozorava Jakaša.
Komentar i detaljno objašnjenje zatražili smo od Alemke Lisinski, glasnogovornice T-coma, ali, kako se nam rekli u njezinu uredu, trčala je sa sastanka na sastanak pa na e-mail nije odgovorila.
  
 
Poslao:
Andrej Jakaša
objavljeno:

15.03.2007.

  
 
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present