Stalne rubrike
Naslovna strana
Aktualni komentar
Zanimljivosti
Najgore od najgoreg
Porez, a što je to ?
Tribut to Jim Morrison
10 najljepših automobila
Nevjerojatne pogreške
Bolje sex i grad...
Što se to zbiva u ...
Zaštita životinja, što je to?
Svi Sanaderovi stanovi
Foto prilog
Kontakt
Lipanj
Intervju-i
Intervju - Tena Perišin
Intervju Richard Stallman
Intervju - Zlatko Lukić
Sistemski servisi
Pritužbe
Šaljite nam vaše priloge
Komentari i prijedlozi
Vaši prijedlozi
Izgubljeno-nađeno
Oglasnik
Web stranice istog autora
Digitalne-knjige.com
Psi za neznalice
Žene svijeta
Izrada web stranica
Fotomodeli
CD o psima
The Doors
Impero Web shop
Korisni Linkovi
Ana Horvat poetry
Recro
Bez cenzure
Korčula apartment Kneže
In-media
Dobro jutro hrvatska
Vremenska prognoza
Druga prilika
HR portali
 
Ankete
Za koga bi ste glasovali ?
  
  
 Ovo je rubrika u kojoj ćete svi vi moći iskazati svoje nezadovoljstvo. Bilo da je ono izazvano nekim proizvodom, uslugom, djelatnošću ili nečijom izjavom i postupkom. Jedino ograničenje koje postavljamo pred vas je to da ne smijete imati dlake na jeziku, te da morate pošteno reći što vas je sve razočaralo kod tog proizvoda, usluge ili osobe. Zasad sve vaše priloge zajedno sa slikama za koje želite da se objave pošaljite na moju E-mail adresu koja je slijedeća: NenadGrbac@hotmail.com i vaš prilog će već kroz dan ili dva biti objavljen.
  
 
T-mobile - računi za ukučane !
 

Ovako, danas sam imao zanimljivo iskustvo sa t-comom. Naime, ovaj mjesec dobili smo 2 telefonska računa, jedan "normalan" i jedan, malo je rečeno čudan...

 

Onaj normalan je bio naslovljen na oca kao vlasnika linije, cifra na
njemu potpuno uobičajena kao i inače za telefon i internet promet od
1GB, dok je drugi došao na majku koja uopće nije vlasnik linije...

 

Više o još jednom neobičnom postupku Njemačke tvrtke po imenu T-com moći čete pročitati ovdje.

 
 
Unlimited prijevara T-Coma
 

U reklami kojom nas svakodnevno bombardiraju kažu da prijelaz na Unlimited tarifu košta 25 kn fiksno za razdoblje od mjesec dana te da uspostava svakog poziva unutar T-mob.mreže naplaćuju 25 lipa nakon čega je razgovor potpuno besplatan(što je i logično za nešto što se zove "Unlimited"). Ipak, možda i nije.

 

Na T-Mob.portalu na dnu stranice postoji maaali linkić fonta 8 i kameleonske boje (provjerite) gdje klikom otvarate "uvijete korištenja..."u pdf-u.Tu pod točkom 3 stoji:

 

Više o još jednom neobičnom postupku Njemačke tvrtke po imenu T-com moći čete pročitati ovdje.

 
 
T-mobile raskid ugovora prije roka!
 

S obzirom na situaciju kakva nam je radnik tehničke podrške nam je rekao da imamo pravo na raskid ugovora jer se neće ništa poboljšati do sredine 2011 godine a možda i kasnije.

 

Nakon što smo priložili pritužbu i čekali vražji odgovor skoro pa 2 mjeseca (za tri dana bi bila 2 mjeseca) odbijena nam je pritužba, jer kao signal je ekstra dobar u zagrebu i brzina je do 1,8mbit/s. Sad tko tu koga jebe u mozak? I što sljedeće mogu napraviti?

 

Više o još jednom neobičnom postupku Njemačke tvrtke po imenu T-com moći čete pročitati ovdje.

 
 
Još jedna T-com prevara !
 

Dana Dana 30.09. 2010. u T- centru Korzo 32a u Rijeci kupljen je uređaj iPhone 4 16 GB Black. IMEI: 012416008476438. Nakon određenog korištenja ustanovljeno je da baterija na uređaju traje višestruko kraće od običajnog.

 

Dana 18.10.2010 iPhone ponovno odnesen u T- mobile gdje je rečeno da u takvoj situaciji oni ne mogu ništa učiniti. Zanimljivo je zakon o zaštiti potrošača tvrdi drugačije.

 

Više o još jednom neobičnom pa i nezakonitom postupku Njemačke tvrtke po imenu T-com moći čete pročitati ovdje.

 
 
Što se događa kad prijaviš kvar T-COM u...
 

Nazovem lijepo T-com i naravno nakon 15-20 min slušanja glupe muzike javi se operater...Čekam ja i prođe 2 tjedna kad ono još sve po starom i nazovem lijepo opet... i nakon toga operater kaže žao mi je nemate prijavljenih smetnji, ni kvarova...

 

Eto sad napokon sad radi, no pitanje je koliko dugo. No tako je to kad imaš posla s pijanim T-com operaterima.

 

Više o T-com operaterima i odnosu te tvrtke prema svojim korisnicima moći čete pročitati ovdje.

 
 
Onda "UMRI'' jer to najmanje košta...
 

Kad je moja majka rekla da nemaju svi novaca da idu na skupe terapije i plivanje,, draga gospođa doktor joj je rekla:''onda UMRI'' jer to najmanje košta.

 

Ovako drsko i bezobrazno ponašanje još nisam doživjela, i nije mi jasno kako neka osoba, a pogotovo doktorica može tako nešto izreći, umjesto da liječi ljude, ona ih vrijeđa!

 

Više o načinu na koji se ponaša jedna Zaprešička liječnica (ukoliko takve osobe uopće možemo nazvati liječnicima moći čete pročitati ovdje.

 
 
Eto kako se država i banke brinu o djeci
 

Ja bih Vam željela prikazati još jedan apsurd i lopovluk države prema malom čovjeku, to jest prema djetetu i roditelju. Moj sin je prošle godine, ljeti, radio kako bi imao, kakav takav, džeparac. Skupio je jedva 90 dolara i to je ostalo na knjižici privredne banke.

 

Pođem s njim da dignemo novac ( jer je maloljetan), kad tamo ---nevjerica, iznenađenje, bijes. DIJETE NEMA pravo uzeti vlastitu ušteđevinu već mu centar za socijalnu skrb to mora odobriti.

 

Više o još jednom priglupom zakonu koji su naši pametni političari izglasali moći čete pročitati ovdje.

 
 
OGRIJEŠENI O ZAKON CRKVE...
 

Za sve one ljude koje je crkva "izgnala" iz svojih redova zbog "kršenja zakona" koji ne dozvoljava da se rođeni kršćanin, ako se rastavi (bilo zbog dobivenih batina, vrijeđanja, varanja i ostalih kriminalnih dijela ) nema pravo u crkvi ispovidit i pričestit, nema pravo biti kum ili kuma.

 

Primjer mog supruga koji me je vjenčao u "općini" te prihvatio "moju"djecu, a on prije nije bio oženjen.Ni on, ni ja, ni tisuće "bivših" vjernika nemamo pravo stati u red s ostalim "poštenim" vjernicima, te ispovidit "svoje grijehe" "djeliocima pravde" koji bi svoje itekako imali gdje obrazložiti.

 

Više o još jednoj nepravdi koji su naši pametni političari izglasali moći čete pročitati ovdje.

 
 
IT-poštenje
 

Zamislite da u Hrvatskoj imate relativno malu IT firmu, utemeljenu na dugogodišnjem znanju i trudu. Znate da na temelju iskustva, truda i znanja imate više nego dovoljne kvalifikacije da dobijete bar jedan od velikih natječaja i značajnijih poslova za velike državne naručitelje.

 

Međutim, to se bez obzira na Vaše kvalifikacije ne dogodi niti jedan jedini put, jer na tim natječajima uvijek pobijeđuje jedna te ista tvrka

 

Više o IT poštenju ili nepoštenju koje vlada u ovoj zemlji moći čete pročitati ovdje.

 
 
Moja zahvala prof.Podobniku
 

Htjela bi vam ispričati svoj slučaj! Nikad ni u cijeloj mojoj lozi pa ni suprugovoj nitko nikada nije imao blizance, ali meni su se desili i to jednojajčani.

 

Doktor koji mi je vodio od početka trudnoću nije ni vidio da ja nosim dvije bebe nego tek na ultrazvuku kad sam bila već četiri mj. trudna. Šok.

 

A više o svemu što je naša čitateljica doživjela moći čete pročitati ovdje.

 
 
Beba osjeća ono što osjeća i majka
 

Možda od moje bebe nisu očekivali mnogo, možda su sumnjali da će sve završiti loše, kako je i završilo. Ipak, bez obzira na napredak u tehnici i medicini, mislim da je beba u trbuhu jedan svijet, a van njega nešto sasvim drugo, i nitko sa svom sigurnošću ne može postavljati dijagnoze dok god ona ne dođe na svijet.

 

Na kraju krajeva poznato je da se liječnici bore za svaki život do samog kraja, bez obzira na prognoze. Tretirati moju trudnoću na takav nehuman način, jer se pretpostavljalo da beba nema šanse, više je nego kriminalno.

 

A više o svemu što je naša čitateljica doživjela moći čete pročitati ovdje.

 
 
Labor centar, Klinika za medicinsku dijagnostiku
 

U petom mjesecu trudnoće, ne želeći čekati u pretrpanim hodnicima zarazne bolnice, odlučila napraviti test na gore navedenom laboratoriju.

 

Nakon 10 dana uslijedi poziv dr. Mislava Brazde koji mi ozbiljno objašnjava kako je test loš, te da će moje dijete vrlo vjerojatno imati svakojaka teška oštećenja.

 

A više o lošem iskustvukoje je naša čitateljica imala s prvatnom klinikom Labor Centar, Klinika za medicinsku dijagnostiku moći čete pročitati ovdje.

 
 
Lopovi i prevaranti u HG - spotu
 

Predao sam uređaj (DVD snimač sa diskom) koji je pod garancijom u HGspot servis sa slijedećim opisom kvara: "Nakon što stoji neko vrijeme u standby-u, ne da se uključiti."

 

Kad sam ga jednu subotu došao preuzeti imao sam što vidjeti...
Uređaj koji sam predao u kutiji s daljinskim i kabelima, odjedanput
je postao "goli uređaj" samo DVD snimač bez kutije i opreme.
Sreća da sam slikao uređaj prije predaje na servis, pa sam imao sliku na kojoj se vidi u kojem je stanju predan na servis.

 
Više o još jednom otužnom tragičnom slučaju postupanja s kupcima proizvoda kupljenih u HG-spotu moći čete pročitati ukoliko svojim mišem kliknete ovdje.
 
 
Kunolovac - nova RTL prevara
 

NE ZOVITE EMISIJU KUNOLOVAC NA RTL!!!!!!

 

ČIM DOBIJETE CENTRALU ODNOSNO BUDETE SPOJENI NA TAJ BROJ - PLAĆATE 3,66 KUNA S MOBA.

 

UPOZORITE DJECU, DA NIKAKO NE ZOVU TU EMISIJU-JER SAMIM ZVANJEM ,MAKAR BILI I 1 SEKUNDU NA CENTRALI PLAĆA SE PUNI IZNOS

 
Više o RTL-ovoj emisiji Kunolovac kao i o svim sličnim pokušajima prevare hrvatskih građana moći čete pročitati ukoliko svojim mišem mišem kliknete ovdje.
 
 
Vip Homebox - najgora noćna mora
 

Dakle, ovo dolje je e-pismo koje je moja supruga poslala vama za smeće od vaše VIP usluge.

 

Koga Vi želite raditi budalom? Što mislite da su svi nepismeni i da padaju na reklame i da ne znaju pročitati zakone. Izvolite link sa zakonima, pa si čitajte malo Zakoni o telekomunikacijama

 

I stoga trenutačno skinite sa moje supruge i sa mene neopravdana zaduženja i izvolite nadoknaditi moje troškove za 6 relacija Dubrava-Velesajam i obrnuto u iznosu za svaku relaciju po 250 kuna, izgubljeno vrijeme te čekanja u redu zbog nepoštivanja čl.98 zakona o telekomunikacijama.

 

Više o usluzi VIP Homebox i problemima s kojim se je naš čitatelj zahvaljujući ne kvaliteti te usluge susreo moći čete pročitati ovdje.

 
 
Nekompletni auti za HR tržište ?
 

U Siječnju 2005.g. smo preuzeli 2 vozila VW Caddy u vrijednosti cca 31800 Eura zajedno. Par dana nakon preuzimanja smo primijetili da auti NEMAJU zaštitni plastični poklopac koji dolazi ispod motora auta.

 

Na moje insistiranje da bi to auti trebali imati, rekli su da se tako "opremljeni" auti prodaju na hrvatskom tržištu već godinama. I da ako ga želim imati - neka si ga kupim za cca 750Kn!

 

Ove godine u Srpnju ponovno kupujemo auto, opet P.Z.Auto i pogađate: opet nema plastike motora!

 

A više o tom slučaju i kvaliteti automobila koje tvrtka P.Z.Auto prodaje na našem tržištu moći čete pročitati ovdje.

 
 
 
Kucajući na vrata pakla....
 

Pred kraj lipnja saznajem da je FLAT RATE 220 kn-a. Četiri, pet dana prije srpnja se prebacujem na FLAT RATE tako da sve činjenice i postupke provjerim po pet puta. PROVJERENO NA BROJ 08009000.

 

Provjerim hoće li cijena ići gore, jesam li na FLATU nakon Super 5 GB paketu, ima li koja akcija... Odgovor je DA, Gospodine. DA. Da. Vi ste na FLATU. A onda odjednom na moju adresu stiže račun od 478,91 + 154,64 kuna

 

Više o toj temi kao još jednom od načina na koji Njemačka tvrtka po imenu T-com, vara i oštećuje hrvatske građane moći ćete pročitati ovdje.

 
 
Što se sve može dogoditi ukoliko kupite novi auto
 

Prijatelj kupio novi "Peugeot 307 CC" u ovlaštenom Peugeotovom auto salonu. Problema od početka (retrovizori se sami sklapaju, krov se ne može spustiti, ne može se prebaciti u brzinu, stakla se ne podižu ili spuštaju...).

 

Sada se pojavio još veći kvar - upališ auto, prebaciš u brzinu, daš gas ali auto stoji i ne miče se, nakon nekih 20-ak km u komadu počnu svijetliti SVE lampice i auto stane. A najgore je što u ovlaštenom servisu ne žele primiti auto, ne žele otvoriti radni nalog i ne žele imati posla s tim iako su s i iako je auto još pod garancijom.

 

A više o tome što vam se sve može dogoditi ukoliko vjerujete reklamama i kupite novi "Peugeot 307 CC", moći ćete pročitati ovdje.

 

 
 
Opet Mobis - opet kvar koji ne spada u garanciju
 

Prevare prilikom servisnog pregleda pokvarenih uređaja jedan su od najčešćih načina na koji hrvatske tvrtke varaju svoje kupce.Jedna od najčešće spominjanih tvrtka koje se bave takvim načinom prevare kupaca je Mobis.

 

Više o tome zašto naš čitatelj smatra da je njegova sestra prevarena prilikom servisnog pregleda uređaja u tvrtci Mobis, moći ćete pročitati ovdje.

 
 
Ne znam zašto, no imam osječaj da sam prevaren
 

Ja sam za taj masažer uplatio 2.400 kn jel imam pravo ostatak od 1.200kn uplatit za 2 mjeseca, i tek kad sam se vratio doma u Google utipkao HOMMASSAGE DE LUXE 2000, te s velikim iznenađenjem spoznao da taj proizvod u Njemačkoj košta samo 35 eura (cca 260kn).

 

O čemu se tu točno radi i kako se zove tvrtka, koja navedeni proizvod u Hrvatskoj prodaje po 10 puta većoj cijeni od one po kojoj ga u prodaje proizvođač, moči ćete saznati ovdje.

 
 
Ne kupujte namještaj u ...
 

Rado bih vas upozorila na firmu u kojoj sam naletjela samo na nestručnost, nepoštenje i krajnje nepoštovanje.

 

Tako počinje jedno od pisama u kojim se opisuju problemi koje su naši čitatelji imali prilikom kupovine namještaja u tvrtkama Phoenix Lifestyle i Pavlos. Više o načinu na koji te tvrtke varaju svoje kupce, moći ćete pročitati ukoliko svojim mišem kliknete ovdje.

 
 
Ima Boga ili RFID Again !
 

Neki od vas se najvjerojatnije sjećaju članka "Kako sam u Konzumovom dučanu postao lopov". Naša današnja priča pod naslovom Ima boga ili RFID Again nastavak je te na portalu već odavno ispričane priče.

 

Više o toj temi kao i načinu na koji Konzumovi djelatnici maltretiraju svoje kupce moći ćete pročitati ovdje.

 
 
Toliko o Max TV-u...
 

Evo već skoro godinu dana koristim Max-tv i želio bih sa vama malo podijeliti svoje duševne boli i noćne more. Naime vaša usluga je sve samo ne usluga.

 

A sve drugo što je sve o tvrtci T- com i njihovoj usluzi po imenu Max-tv napisao naš čitatelj moći ćete pročitati ovdje.

 
 
Ne uzimajte iskon internet
 

Počnimo priču o firmi koja je najveći užas u hrvatskoj IKAD. Do sad sam mislio da je to Ve-mil, iza kojeg odmah stoji Hg spot, ali ne. To je iskon. Internet provider koji prodaje uslugu koja je laž.

 

Tako počinje a kako završava pismo koje nam je poslao naš čitatelj moći ćete pročitati ovdje.

 
 
Zagrebačka banka i paket " Jedan za sve"
 

Prvo su prije dva-tri mj..počeli naplačivati izvadke..a od danas i sms..poludjela sam. Nazvala sam njihov broj i rekla..kako to da sad naplačuju sve one usluge koje su nam na početku besplatno ponudili s paketom

 

A onda se djelatnica te banke pozvala na ugovor u kojem začudo piše i da banka smije mijenjati uvijete te time i varati svoje korisnike.

 

No više o toj temi moći ćete pročitati ovdje.

 
 
T-com - što mi je činiti ?
 

Nevjerojatno je no istinito da nijedna naša nova objava rubrike "Pritužbe" ne može proteći bez tvrke po imenu T-com.

 

A sve što su ovaj puta T- comovi djelatnici skrivili našim čitateljima moći ćete pročitati ovdje.

 
 
Kupujte hrvatsko - da bi bili prevareni
 

Kao i većina stvari iza kojih stoje hrvatska vlada i hrvatski političari akcija "Kupujmo hrvatsko", pretvorila se u još jedan način prevare.

 

A više o načinu na koji je naš čitatelj shvatio da je zahvaljujući svom rodoljublju i poštenim namjerama ipak lukavo prevaren moći ćete pročitati ovdje.

 
 
Mobis - Imajte povjerenja u našu kvalitetu

Prevare prilikom servisnog pregleda pokvarenih uređaja jedan su od najčešćih načina na koji hrvatske tvrtke varaju svoje kupce. Nažalost na pitanje koliko je korisnika Mobisovih usluga na taj isti način prevareno nitko nam ne može odgovoriti.

 

Više o tome na koji je način naš čitatelj prevaren prilikom servisnog pregleda uređaja u tvrtci Mobis moći ćete pročitati ovdje.

 
 
Što nakon odjave Max ADSL-a
 

Jeste li se ikad upitali u kakav ste rizik ušli nakon što ste naivno i bez razmišljanja potpisali dvogodišnji ugovor s T-comom o korištenju njihove Max ADSL-a usluge ? Ako niste, vrijeme bi bilo da razmislite i o tome.

 

Više o tome na koje će vas sve maksimalno ljepljive načine T-com pokušati opljačkati u takvom slučaju možete pročitati ovdje.

 
 
Bolnica Sveti Duh - odjel gastroentrologija
 

U svom pismu o Općoj bolnici "Sveti duh" Petra nam je napisala slijedeće: Nikad mi nije palo na pamet da ću morati ovako nešto dijeliti s nekom širom javnosti, no ono što je gore nikad nisam mislila da ću uopće ovako nešto doživjeti.

 

Više o bezosjećajnom i nehumanom ponašanju medicinskog osoblja čija bi jedina ambicija trebala biti pomaganje, liječenje i spašavanje ljudskih života, a ne debljina kuvertica različitih boja možete pročitati ovdje.

 
 
Tko se sve u ovoj zemlji bavi kamatarenjem ?
 

U zemlji u kojoj vladaju anarhija grabež i otimačina, normalno je i da banke u domaćem i stranom vlasništvu svojim korisnicima nameću lihvarske kamate. Jeste li se ikad upitali tko im je to omogućio, te zašto je Hrvatska na dobrom putu da opet postane evropska kolonija ?

 

Više o poštenju hrvatskih političara, te kolonijalnom odnosu stranih banaka prema hrvatskim građanima možete pročitati ovdje.

 
 
060 muljaža ili još jedno carstvo prevare
 

Gledam danas Vukovarske novine i vidim u oglasima nešto kao "izrada igračaka u vlastitom domu, zarada 20$". "tražim ženu za čišćenje". "Dijeljenje letaka" sve isti broj. A dolje broj telefona 060 6xx-xxx...
.

 

Jeste li se ikad upitali tko i zašto na tako proziran i primitivan način pljačka ljude, koji su očajni u potrazi za bilo kakvim poslom..Ukoliko niste onda to možete pročitati ovdje.

 
 
Opet sam puko...
 

Feniks kompjutori. Kupio sam komponenti za 10.000 kn, i doma vidim da je jedno kučiste rabljeno; oštećena farba gdje je otkidana win licenca, u kučistu naljepnica s podacima o prethodnoj mašini...

 A što se sve može događa kad frustracije i primitivni trgovci navedu obične ljude da učine nešto zbog čega če žaliti... to možete pročitati ovdje.
 
 
I opet T-Com
 

Tvrtka T-com i loše ponašanje te tvrtke prema svojim korisnicima postalo je gotovo nezaobilazni dio ove naše rubrike. Vezano uz tu temu ovaj mjesec naši čitatelji su nam poslali slijedeće članke "A gdje je tu moje pravo na privatnost", "Obračun ADSL paketa" i "T-Scum ekipica.

 Da biste pročitali i te pritužbe potrebno je samo to da strijelicu svog miša usmjerite ovdje.
 
 
Tako mi i treba kad kupujem u "LESNINI"
 

Priča ide ovako - prošlo ljeto (8mj.) smo u Lesnini (ZG) odabrali kutnu garnituru ( rok isporuke 2-3 mj.). Dolazi obavijest da je garnitura stigla i da osim predujma, moramo platiti ostatak računa. Plaćamo na 6 rata, a dva dana kasnije nam dostavljaju krivu garnituru. Umjesto lijeve, desnu!

 No to je tek početak, a kako je završilo ? Sve to možete saznati ukoliko svojim mišem kliknete ovdje
 
 
Max TV-obmana
 

Na osnovu reklame, a pošto Novu loše hvatam odlučih se za max TV. I gledam ponudu,sve med i mlijeko. Jedini uvjeti koje spominju su dostupnost i scart
priključak na Televizoru. Sve se slaže. I prijavih se ja.

 Tako je počelo, a kako je završilo ? Sve o iskustvu našeg čitatelja sa T-com-om " Max TV" uslugom možete pročitati ovdje
 
 
Kako Sanaderova vlada štiti nas građane ?
 

Jeste li se ikad upitali na koji način nas hrvatska vlada štiti od upotrebe loših nekvalitetnih i nezdravih proizvoda. "Odluka o određivanju godišnje količine tekućih naftnih goriva koja se smije stavljati u promet na domaćem tržištu, a ne udovoljava graničnim vrijednostima i drugim značajkama kakvoće tekućih naftnih goriva" dat će vam vrlo jasan odgovor i na to pitanje.

 Više o toj odluci moći će te pročitati ovdje
 
 
T-comovo carstvo prevare (drugi dio)
 

Zanimljivo je no dosad nam nitko od naših čitatelja dosad nije napisao ni jednu lijepu riječ o tvrtci po imenu T-com. Sigurno se pitate i zašto ? Najvjerojatnije samo zato jer oni to ni ne zaslužuju.

A više o tome zašto je to tako moči će te pročitati ovdje
 
 
Kako sam u Konzumovom dučanu postao lopov
 Jeste li ikad pomislili da bi obična kupovina u obližnjem Konzuvom dučanu, bez vaše krivnje bez ikakvih dokaza mogla završiti optužbom da ste lopov, te razgovorom s policijom ? Upravo to dogodilo se našem čitatelju koji nije siguran da će ikad više ući u bilo koju Konzumovu prodavaonicu.
 Cijeli članak o iskustvu s tom uslugom možete pročitati ukoliko svojim mišem kliknete ovdje
 
 
Moje iskustvo s doktorima u Petrovoj bolnici 2
 

Drugi dio članka "Moje iskustvo s doktorima u Petrovoj bolnici", započet je E-mailom koji je stigao na našu adresu, a u njemu je pisalo samo ovo: Poštovani? Hvala na objavi mog članka. U privitku Vam šaljem sliku ploda nakon pobaćaja ( U Ljubljani) te se iskreno nadam da će je dr. Simunić nekako vidjeti i shvatiti svoju pogrešku. Hvala

 Nastavak našeg članka o iskustvu s nekim liječnicima iz Petrove bolnice možete pročitati ovdje
 
 
T-comovo carstvo prevare
 

Statistike jasno pokazuju da je njemačka tvrtka po imenu T-com, jedna od najomraženijih tvtka u Hrvatskoj. Jeste li se ikad upitali zašto je to tako, što sve ljuti T-comove korisnike i zašto se svi oni osjećaju prevareni ?

 Cijeli članak o iskustvu s tom uslugom možete pročitati ukoliko svojim mišem kliknete ovdje
 
 
Kupujete li škart robu - svakako svratite u T-com
 Prije 7 dana sam uzeo mobitel kod t-mobile-a (ugovor na 1 godinu) i platio ga 100 kn. Danas je riknuo display. A pitanje je kako će se ponašati za mjesec dana, te da li ja ako se mobitel i dalje nastavi kvariti imam pravo od T-coma tražiti nadoknadu za izgubljeno vrijeme i putne troškove, nastale prilikom učestale posjete servisu.
 Cijeli članak o iskustvu s tom uslugom možete pročitati ukoliko svojim mišem kliknete ovdje
 
 
"Jadransko osiguranje" nikom ne preporučujem
 Procjenitelj Jadranskog osiguranja je procijenio štetu na Dacii Supernovi, staroj 4 godine na max. 15.500 kn, i ne daju ni lipe više. Onda smo se odlučili tražiti priznanje totalne štete, na što su u Jadranskom rekli - nema problema, naša procjena vrijednosti vozila je 14.000 kn.
 Cijeli članak o iskustvu s tom uslugom možete pročitati ukoliko svojim mišem kliknete ovdje
 
 
Moje iskustvo s doktorima u Petrovoj bolnici
 Užasno sam razočarana "šlamperajom" Ginekologa Petrove bolnice koji su takav fenomen prepustili stručnjacima iz Slovenije koje ću putem štampe POSEBNO POHVALITI.
 Cijeli članak o iskustvu s tom uslugom možete pročitati ukoliko svojim mišem kliknete ovdje
 
 
 Hgspot - smeće
 Hgspot je smeće od firme i nadam se da mogu popit nekakvu globu radi ovog. Ako ne samo radi toga, radi 100 drugih sranja koja rade ljudima.
 Cijeli članak o iskustvu s tim proizvodom ili uslugom možete pročitati ukoliko svojim mišem kliknete ovdje
 
 
Re_Epson Staylus R-300
 Kao što rekoh u rubrici "Pritužbe" se napokon nešto počelo i događati, te ovom prilikom objavljujemo i prvu reakciju na jedan od naših članaka.
 Odgovor tvrtke Recro d.d generalnog zastupnika proizvoda tvrtke Epson za našu zemljuna na našu pritužbu o kvaliteti proizvoda Epson Staylus R-300pročitati ukoliko svojim mišem kliknete ovdje
 
 
Epson Staylus R-300
 Bez obzira što sam oduvijek preferirao Epsonove proizvode sa sigurnošću mogu reći da je printer Epson Staylus R-300, jedan od najgorih proizvoda, koje sam u tijeku svog ne predugog, a ni prekratkog života kupio.
 Cijeli članak o iskustvu s tim proizvodom ili uslugom možete pročitati ukoliko svojim mišem kliknete ovdje
 
 
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present