Preporučen rezolucija 1200 x 960 Sadržaj se mijenja jednom mjesečnoDatum posljednje objave 
 
Stalne rubrike
Naslovna strana
Aktualni komentar
Zanimljivosti
Najgore od najgoreg
Porez, a što je to ?
Tribut to Jim Morrison
10 najljepših automobila
Nevjerojatne pogreške
Bolje sex i grad...
Što se to zbiva u ...
Zaštita životinja, što je to?
Svi Sanaderovi stanovi
Foto prilog
Kontakt
Lipanj
Intervju-i
Intervju - Tena Perišin
Intervju Richard Stallman
Intervju - Zlatko Lukić
Sistemski servisi
Pritužbe
Šaljite nam vaše priloge
Komentari i prijedlozi
Vaši prijedlozi
Izgubljeno-nađeno
Oglasnik
Web stranice istog autora
Digitalne-knjige.com
Psi za neznalice
Žene svijeta
Izrada web stranica
Fotomodeli
CD o psima
The Doors
Impero Web shop
Korisni Linkovi
Ana Horvat poetry
Recro
Bez cenzure
Korčula apartment Kneže
In-media
Dobro jutro hrvatska
Vremenska prognoza
Druga prilika
HR portali
 
Ankete
Za koga bi ste glasovali ?
 
 
 

 

 
Sve za jednog, a ništa za sve !.
 
 Privatizacija na hrvatski način!  
Najgore od najgoreg što se Hrvatskim građanima moglo dogoditi je vrlo stručno i perfidno izvedena privatizacija, nekad zajedničke nam imovine.  
I dok su Česi pod vodstvom Vaclava Havela, privatizirali nacionalnu imovinu na taj način da je svaki građanin iznad jedne godine starosti, dobio vaučer ček u iznosu od jednog dijela te imovine, u hrvatskoj su pod vodstvom HDZ-a i gospodina Franje Tuđmana, stvari krenule nekim drugim tijekom. 
Privatizacija je postala krađa u kojoj su zakoni mijenjani onako kako je to odgovaralo vladajućim strukturama, a članovi vladajuće stranke i birani podobnici su preko noći postajali multimilijarderi.  
Tajkuni su kupovali tvornice zahvaljujući samo bankovnim garancijama, koje su naravno odobravali a tko drugi nego političari, a narod je ostao bez igdje ičega.  
Tisuće radnika je ostalo bez posla, broj siromašnih osoba se povećao za više od desetak tisuća puta, a umirovljenici su zbog mizernih mirovina, prisiljeni hraniti se, kopajući po smeću. 
Tako je to kad niste imali sreće ! A mogli ste se roditi Češkoj! 
I sad nam sad svima zajedno preostaje samo da pričekamo neku novu nacionalizaciju, te hrvatsku reinkarnaciju Vaclava Havela  
 
  Pa nisam valjda glup ! 
U svim tim zbivanjima postoji i cijeli niz vrlo zanimljivih detalja ili izjava, koje najbolje oslikavaju stanje svijesti junaka privatizacije
Kad su jednom novinari pitali Tuđmanovog unuka o tome kako je on tako mlad uspio tako iznenada i u kratkom vremenu steći imovinu vrijednu više milijuna tadašnjih njemačkih maraka, on im je mrtav hladan odgovorio:
Pa nisam valjda glup !
Što je vrlo zanimljiva izjava kojom je svim hrvatskim građanima koji su tijekom privatizacije bili pošteni, te se nisu uspjeli obogatiti preko noći kratko i jednostavno rečeno da su glupi.
 A riječ glup zapravo znači neinteligentan ili nimalo dosjetljiv 
 I što drugo reći nego hvala ti Siniša 
I šteta što ti djed nije živ, bilo bi ga lijepo vidjeti u Hagu. Tamo bi se i dalje mogao družiti sa svojim velikim prijateljem Slobom

 

 
Siniša Košutić čovjek koji za razliku od nas ostalih nije glup..
 
 

 

 
Dok su se jedni borili za domovinu drugi su je privatizirali ...
 
 Domovinski rat !  
Nama prosječnim hrvatskim građanima više uglavnom ništa nije jasno. Znamo da smo branili svoju domovinu, a optužuju nas da smo ratni zločinci. 
Pričali su nam o stravičnim zločinima pobunjenih Srba, a onda se saznalo da je prva hrvatska žrtva domovinskog rata ubijen hrvatskim metkom. 
Rekli su nam da su Srbi bez razloga podigli balvan revoluciju, a onda su nekoliko godina poslije sahranjivali nekakve specijalce, koji su ubijeni u zaleđu tih Srpskih sela, nekoliko dana prije izbijanja "Balvan revolucije".  
Zatim su nas uvjerili da su Srbi bombardirali Šibenik, da bi poslije pisalo da ga je bombardirala hrvatska vojska jer političari nisu bili zadovoljni odzivom građana na poziv za mobilizaciju. 
Nažalost najgore u svemu tome je to da su u tom sukobu ginuli uglavnom obični ljudi, a ne djeca i unuci političara i tajkuna. Ne njima se to nije moglo dogoditi ! 
Je li netko zaista prodao Vukovar i zašto je hrvatska policija tukla ljude koji su ga branili ? 
Nije li nas netko namjerno zavadio da bi pljačka i privatizacija i s jedne i druge strane mogle nesmetano teći 
Jesmo li heroji ili zločinci ? 
Jedva čekamo da prođe tih pedeset godina, kako bi nam povijest mogla objektivno reći što je to bio domovinski rat ! 
 
  Policija koja se bavi samo prometnim prekršajima  
Prvi od velikih bisera hrvatske, odnosno Sanaderove vlade, bilo je izglasavanje krajnje restriktivnog zakona o prometu.
U novinama je već prilikom izglasavanja tog zakona navedeno da je osnovni cilj tog zakona, prije svega, visokim kaznama popuniti državnu kasu ili proračun.
I tako smo mi građani po tko zna koji put postali servis države, što je posve obrnuto od onog što smo željeli kad smo se za tu državu borili.
A sve to rezultiralo je time da se policija više manje posvetila naplatama kazni za bezazlene prometne prekršaje i popunjavanju proračuna, a zanemarila neke svoje druge dužnosti.
 Stoga je i broj neriješenih kriminalnih djela, krađa, silovanja, privrednog kriminala, otmica i sličnog narastao do u za ovoj jadnoj državi nikad zabilježenog broja.  
 Ne znam zašto, no dojma smo da nekom odgovara da policija neradi svoj pravi posao. Pitanje je samo kome ? 
 A smanjenje broja poginulih u prometnim nesrećama, što je bio i glavni argument pobornika tog zakona, se naravno nije dogodilo.  
 

 

 
Kad bi kazne za privredni kriminal bile odgovarajuće kaznama za prometni prekršaj neki ljudi ne bi iz zatvora izašli, ni za nekoliko tisuća godina.
 
 

 

 
Ovaj umirovljenik je bar imao novaca za pristojan pogreb !
 
 Povrat duga umirovljenicima 
Da ne bi baš ispalo da ova vlast ništa ne radi, premijer Sanader se upustio u akciju u kojoj bi država umirovljenicima trebala vratiti sve one mirovine, koje im nečijom greškom nisu vraćene. 
No, naravno uvjeti su poprilično restriktivni, te većini umirovljenika neće biti vraćena svota koju im je netko ostao dužan, nego će morati čak i potpisati da su suglasni s tim da im se ta svota umanji i isplaćuje u ratama. 
Najviše će naravno dobiti oni koji imaju najveće mirovine. Odnosno recimo umirovljeni saborski zastupnici. 
A najgore od svega je to što zahvaljujući pomoći od sto kuna, koju umirovljenicima s najmanjim mirovinama nije davala država nego gradske vlasti oni kojima novac zapravo i najviše treba ili znači, neće dobiti ništa. 
Time je aktualna vlast i opet pokazala da im socijalni mir i sigurnost najsiromašnijih građana ne znači mnogo i da ova država nikad neće postati mala Švicarska kao što smo svi mi željeli, već da sve više postajemo nalik na mali Čile ili ne daj bože malu Etiopiju. 
 
  Zdravstvena reforma
Država tvrdi da nema novaca u zdravstvu, te da ona plača 99 % liječenje bolesnih građana. Da li je to istina ?
 Naravno da nije ! 
Istina je posve drugačija, jer svaki zaposleni građanin za zdravstvene doprinose izdvaja čak 15, 5 % svog prihoda čime uvelike nadmašujemo mnoge evropske zemlje.
Količina uplaćenih doprinosa s vremenom će još više porasti, pa se očekuje da će građani, već u 2007 izdvajati više od 16,6 milijardi kuna.
A novaca nema samo zato jer država iz ukupne svote koju građani izdvajaju za zdravstvo, bez ikakvog pitanja i obzira uzima 2 milijarde kuna, kojima podmiruje porodiljske naknade, socijalne probleme i druge troškove.
 Time Sanader i društvo zapravo stvaraju rupe pomoću kojih se novac iz proračuna namijenjen trudnicama i socijalnim slučajevima, izdvaja u neke sasvim druge svrhe. 
 I stoga nam sve priče o novim participacijama i nametima, koje će opet plaćati siromašni, više više sliče na novu pljačku u režiji danas već gotovo zaboravljenih heroja privatizacije  
A priču o tome, koliko zaista jedan građanin tijekom svog života izdvoji za zdravstvo i što sve dobije zauzvrat, ispričat ćemo vam već idući mjesec...

 

 
Stanje u hrvatskom zdravstvu nalik je rezultatu eksperimenta sa slike, koji nam pokazuje što se događa s automobilskom gumom ukoliko je smrznemo na - 200 stupnjeva celzijusa i udarimo tvrdim predmetom.
 
 
Copyright ; Nenad Grbac & Impero present